Zo kun je snurken verhelpen

Zo kun je snurken verhelpen

Maar liefst 25% van de mensen snurkt. Gelukkig bestaan hier effectieve oplossingen voor. Hoe wordt snurken veroorzaakt en hoe kun je snurken verhelpen?

Hoe wordt snurken veroorzaakt?

Om te begrijpen hoe jij snurken kan verhelpen, is het belangrijk te weten wat het veroorzaakt. Als je een snurkgeluid na zou moeten doen, zou je dat waarschijnlijk met je neus doen. De ironie is dat snurken in bijna 90% van de gevallen niet door een probleem met de neus veroorzaakt wordt. Snurken wordt meestal veroorzaakt doordat tijdens de slaap je spieren verslappen en hierdoor de onderkaak en het zachte gedeelte van het gehemelte naar beneden zakken. Als je op je rug slaapt heb je hier nog meer last van. Doordat het zachte gedeelte van het gehemelte verslapt en inzakt wordt de luchtweg geblokkeerd. Ook al is de luchtweg geblokkeerd, de lucht moet er toch uit. Dit veroorzaakt trillingen en dus het snurkgeluid. Het gaat dus om de blokkade van de luchtweg, als die niet meer geblokkeerd raakt kun jij weer rustig slapen. Hier bestaan definitieve oplossingen voor.

Hoe kun je snurken verhelpen?

De CPAP-Machine

De CPAP-machine is een beademingsapparaat dat via een flexibele buis en een masker aan het gezicht wordt bevestigd. Dit is het effectiefste middel om snurken te verhelpen. Helaas kleven er een aantal nadelen aan de CPAP-machine. Je moet diep in de buidel tasten.

De CPAP-machine is duur en kost minimaal 600 Euro. Het grote masker en de flexibele buis zitten in de weg. Je raakt gemakkelijk verstrikt met de buis wanneer je je omdraait in je slaap.

Naast snurken bestaat de aandoening slaapapneu. Apneu betekent ademstilstand, dit betekent dus dat je stopt met ademen gedurende het slapen. Dit is een zeer ernstige aandoening en dient niet verward te worden met normaal snurken. Voor mensen met slaapapneu is de CPAP-machine meestal de enige optie.

Voor jou als normale snurker is de CPAP-machine een vrij heftige inbreuk op je slaapritueel. Je kan de CPAP-machine beschouwen als een laatste toevluchtsoord. Gelukkig bestaat er een minder ingrijpend middel dat je zal helpen van het snurken af te komen.

De anti snurkbeugel

De anti snurkbeugel pakt snurken direct bij de oorsprong van het probleem aan. In 90% van alle gevallen snurk je door een blokkade van de luchtweg door het zachte gehemelte. De anti snurkbeugel zorgt ervoor dat je onderkaak niet kan zakken tijdens het slapen. Doordat je onderkaak niet naar beneden zakt blijft het zachte gedeelte van je gehemelte op zijn plaats. Je luchtweg blijft vrij met als resultaat dat je van het snurken af bent.

Wetenschappelijk onderzocht

De werking van de anti snurkbeugel is wetenschappelijk effectief bewezen en wordt aangeraden door KNO-artsen. De gerenommeerde Amerikaanse medisch wetenschappelijk onderzoeksorganisatie NCBI (National Center for Biotechnology Information) heeft de anti snurkbeugel uitvoerig getest. Hieruit bleek dat voor 98% van de deelnemers het snurken werd verholpen.

Welke anti snurkbeugel kun je het beste kopen

De anti snurkbeugel is dus een wetenschappelijk bewezen middel om snurken te verhelpen. Maar welke anti snurkbeugel kun je nu het beste kopen? Bij de aankoop van een anti snurkbeugel raden we je aan te letten op de volgende drie punten:

 1. Aanpasbaarheid op je gebit
 2. Garanties
 3. Prijs

Aanpasbaarheid op je gebit

De anti snurkbeugel moet comfortabel in je mond zitten. Hij moet zich dus aanpassen aan jouw gebit en mond. De betere anti snurkbeugels bieden je de mogelijkheid hem zelf aan te passen op jouw gebit. Dit is uitermate belangrijk want als de anti snurkbeugel niet goed en comfortabel in jouw mond zit, dan zul je hem ’s-nachts uitduwen.

Garanties

Een aantal merken bieden je een proefperiode aan. Mocht het resultaat je niet bevallen dan kun je de anti snurkbeugel terugsturen. Je moet goed uitkijken voor de kleine lettertjes, lees zorgvuldig het retourbeleid van de aanbieder. In principe weet je al na één of twee nachten of de anti snurkbeugel werkt.

Prijs

Ten laatste is natuurlijk de prijs belangrijk. Je kunt je veel geld besparen door de juiste anti snurkbeugel te kopen. In de basis is de werking van alle anti snurkbeugels gelijk, zolang de beugel op maat te maken is. Kortom, je kunt snurken verhelpen. Met bovenstaande middelen kun je weer rustig slapen. Je zult weer fit en energiek opstaan.

 

Bronnen: KNO en Amsterdam UMC

Delen:  
3 reacties op “Zo kun je snurken verhelpen
 1. De kapitale vraag ,WAAR kun je een snurk beugel aankopen?? en wat is de gangbare prijs??

  Geschreven door Anoniem op
  • je kunt de snurkbeugel eenvoudig kopen op bijvoorbeeld bol.com of snurkbeugel.shop

   Geschreven door Anoniem op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief