Tot op hoge leeftijd mobiel blijven in eigen huis

Tot op hoge leeftijd mobiel blijven in eigen huis

Het is prettig wanneer u zo lang mogelijk in uw eigen woning kunt blijven wonen. U bent er vertrouwd, er zijn mooie herinneringen gemaakt en u heeft alles in de buurt. Maar hoe kunt u uw huis levensloopbestendig maken?

Verminder de kans op vallen

Trappen, losliggend tapijt of rondslingerende spullen zijn de meest voorkomende oorzaken waarbij ouderen ten val komen. De meeste ongelukken gebeuren dan ook thuis in uw vertrouwde omgeving. Om de kans op vallen zo klein mogelijk te maken kunt u ervoor zorgen dat uw looproute vrij is van losliggende snoeren of andere spullen waar u over kunt struikelen.

Eenvoudige dagelijkse oefeningen

Bewegen is ook een van de belangrijkste remedies tegen vallen. Uw spieren zo soepel mogelijk houden en in beweging blijven, zorgt ervoor dat u beter uw balans houdt. Zo is traplopen een goede dagelijkse oefening. Wanneer u zicht echter niet meer zeker voelt op de trap en u moeite krijgt met traplopen is het verstandiger om te kiezen voor een wandeling in de buitenlucht.

Dat laatste is vooral fijn wanneer u last heeft van kortademigheid door bijvoorbeeld COPD. De wandelingen in de buitenlucht zorgen voor een betere conditie wat niet alleen een positief effect heeft op uw longen, maar ook op onder andere uw hartslag en gewrichten. Daarnaast ademt u frisse lucht in, pakt u nog wat zonnestralen mee en komt u sneller in contact met buurtbewoners.

Minder bewegingsvrijheid en toch mobiel blijven in uw woning

Helaas zijn er ook aandoeningen waarbij het traplopen steeds moelijker wordt. Denk dan aan bijvoorbeeld Artrose of de ziekte van de Synovia. Bij deze aandoeningen verslechtert het kraakbeen waardoor de gewrichten minder gemakkelijk bewegen.

Zelfs wanneer traplopen niet meer vanzelf gaat, kunt u nog prima in uw vertrouwde woning blijven. Een traplift zorgt ervoor dat u mobiel blijft in uw eigen huis. Echter is het verstandig om niet te wachten tot het traplopen helemaal niet meer gaat. Tenslotte voelt u zich onzeker en dat samen met de lichamelijke ongemakken vergroot dat de kans op vallen.

Overweegt u een traplift? Vergelijk en test dan de verschillende soorten trapliften. Een paar belangrijke punten om op te letten zijn:

  • Is de traplift veilig en ergonomisch? Vooral als u last heeft van bijvoorbeeld minder soepele gewrichten is het belangrijk dat de zithouding op de traplift goed is. Zo moeten de benen in een hoek van 90 graden geplaatst kunnen worden.
  • Ook de plaatsing en afwerking van de traplift zijn van groot belang. Zo dient de traplift aan de kortste zijde van de trap geplaatst te worden. Hierdoor blijft de trap ook goed beloopbaar voor uw partner of mantelzorgers. Een goede afwerking zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld geen schroeven of andere onderdelen uitsteken. Daarnaast geeft het natuurlijk een fraaier resultaat.

Door te kiezen voor een veilige en comfortabele traplift is een verhuizing niet nodig, en kunt u met plezier in uw eigen woning blijven wonen. Een veilige keuze, voor een veilige toekomst!

Wilt u meer weten over trapliften?

Bezoek dan de website van Thyssenkrupp Home Solutions. In 65 jaar hebben zijn meer dan 50.000 trapliften geïnstalleerd waarbij 634 gebruikers de service beoordelen met een 9,4. Zij zijn altijd te bereiken voor een deskundig en passend advies.

 

– Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief