Blijf in contact met je naasten. Juist nu!

Blijf in contact met je naasten. Juist nu!

In de komende weken en misschien wel maanden zullen we vaker van elkaar geïsoleerd zijn. Om besmetting met corona (COVID-19) te voorkomen moeten we afstand houden van anderen. Meestal is dat voor een tijdje geen probleem, maar het wordt anders als je daardoor geen zicht meer hebt op de mensen voor wie je zorgt. En dan met name onze ouderen.

Een oogje in het zeil houden

Moderne communicatiemiddelen kunnen helpen om contact te houden met je naasten. Er zijn veel apps en websites die mensen op elkaar aangesloten houden. Maar die apps checken niet vanzelf of je ouders of andere naasten wel oké zijn. En als ze hulp nodig hebben, is zo’n app (of een telefoon) net even niet bij de hand.

Smart speakers

Heb je er weleens aan gedacht om je ouders een smart speaker te geven? Daarmee kunnen ze met hun stem allerlei informatie vinden. Maar door slimme spraak-apps als Emma Zorgt kun je ook dagelijks checken of het goed met ze gaat en of ze hulp nodig hebben.

Emma Zorgt

Emma is een spraakgestuurde digitale assistent, die een aantal keer per dag checkt of je naasten oké zijn. Je stelt per dag tijdvakken in waarbinnen ze zich via hun smart speaker bij
Emma moeten melden. Doen ze dat niet, dan krijg je een waarschuwingsbericht. Zo helpt
Emma je om in contact te blijven met de mensen voor wie je zorgt.

Hoe dan?

De gebruiker zegt tegen zijn of haar smart speaker “Hey Google, open Emma Zorgt” en die speaker zegt dan “Hallo (bijvoorbeeld) Marit, Waar kan ik je mee helpen?”. De gebruiker kan dan een aantal antwoorden geven, bijvoorbeeld “Alles gaat goed”, “Ik wil even inchecken” of
“Ik ben oké”. Het systeem weet dan dat de gebruiker oké is en zich op tijd heeft gemeld.

Meldt iemand zich niet op tijd, dan ontvangen de ingestelde contactpersonen (jij bijvoorbeeld) direct na het verstrijken van het meld-tijdvak een waarschuwing via e-mail.

Hulp inroepen

Op dezelfde manier kan een gebruiker hulp inroepen via de smart speaker. Zeg “Hey Google, open Emma Zorgt en roep om hulp” en er wordt direct een alarmbericht aan de ingestelde contactpersonen gestuurd. Als iemand is gevallen en op de grond ligt, kan de gevoelige microfoon in de luidspreker iemand nog horen roepen.

Wat heb je nodig?

Om dit te kunnen doen heb je een smartphone of tablet, een wifi-verbinding, een Google account en een smart speaker nodig. Met je Google account kun je verbinding maken met
Emma Zorgt. Op de website van Emma Zorgt (www.emmazorgt.nl) kun je dat doen en vervolgens meld-tijdvakken en contactpersonen instellen.

Actie met korting

Emma Zorgt heeft een mooi aanbod samengesteld, zodat je de komende tijd in goed contact kan blijven met je naasten. Je krijgt nu tijdelijk een Google Mini smart speaker en het gebruik van de volledige Emma Zorgt spraakassistent voor € 40,99.

Je kunt de smart speaker bestellen via www.emmazorgt.nl/actie. Daar vind je ook een uitgebreide en overzichtelijke handleiding voor installatie en gebruik van je smart speaker en Emma Zorgt.

 

– Partnercontent –

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief