Zomerse tomatensoep

Super lekker en handig om de restjes groente die je hebt, op te maken. Binnen een half uur heb je deze zomerse tomatensoep gemaakt.

Aantal personen

Ingrediƫnten

  • 700 gram tomaten
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 300 gram (vers gedopte of diepvries) tuinbonen
  • 150 gram soepgroente
  • 2 plakjes achterham
  • 8 blaadjes basilicum
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze klein.
  2. Verwarm de margarine en bak hierin de tomaten met wat peper.
  3. Pureer de tomaten met de staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Voeg de tuinbonen toe en kook dit 2 minuten.
  5. Voeg de soepgroente toe en kook de soep nog 5 minuten.
  6. Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
  7. Snijd de basilicum klein en strooi het er over. Geef er het brood bij.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

 

Bron: voedingscentrum.nl

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief