Wrap met groente en noten

Wrap met groente en noten

Op zoek naar een heerlijk vegetarisch recept, waar de kleuren en smaken vanaf spatten? Wat denk je van deze wrap met groente en noten.

2 personen 30 minuten +

Ingrediƫnten

  • 100 gram volkorenmeel
  • 75 gram bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ca. 100 ml water
  • 1 dunne prei
  • 1 aubergine
  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 25 gram ongezouten amandelen

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
  2. Voeg 2 eetlepels olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
  3. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
  4. Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
  5. Verwarm een droge koekenpan en bak de wraps in enkele minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de wrap uit de pan.
  6. Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen en de aubergine en de tomaten in blokjes.
  7. Bak de prei zacht in de rest van de olie. Voeg de aubergine en de tomaten toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
  8. Smoor de groente in 10 minuten zacht. Maak het op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
  9. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Hak de amandelen grof.
  10. Verwarm de wraps in een koekenpan of in de magnetron.
  11. Verdeel het groentemengsel en de noten er over. Rol de wraps op.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

 

Bron: voedingscentrum.nl

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief