Tonijn-bonensalade

Wat een verwennerij deze frisse salade, waar je zowel ’s avonds als ’s middags van kunt genieten. Zo makkelijk kan lekker zijn.

Aantal personen

Ingredi├źnten

  • 300 gram sperziebonen
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 bosui of stukje prei
  • 1 kleine pot witte bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 10 blaadjes basilicum
  • citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drie├źn.
  2. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.
  3. Was de tomaatjes en halveer ze.
  4. Maak de bosui of het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
  5. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Was de basilicum.
  7. Maak een saus van citroensap, de olie, peper en kleingesneden basilicum.
  8. Meng de saus door de groente en de witte bonen.
  9. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Meng de vis voorzichtig door de salade.
  10. Geef er brood bij.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

 

Bron: Voedingscentrum.nl

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief