Spaanse stoofpot

Met deze Spaanse stoofpot haal je de smaken en herinneringen van de vakantie terug. Genieten!

Hoofdgerecht 30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel olie
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 30 gram cervelaatworst

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  4. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  5. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze met peper enkele minuten mee.
  6. Doe de sperziebonen erbij met het paprikapoeder, de komijn en wat water.
  7. Stoof het gerecht in ca. 15 minuten gaar.
  8. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  9. Snijd de worst in reepjes.
  10. Schep de kikkererwten en de worst door het gerecht en warm het geheel goed door.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

 

Bron: voedingscentrum.nl

 

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief