Provençaalse ovenschotel

Deze heerlijke provençaalse ovenschotel vol mediterrane smaken valt in de categorie Feel Good Food!

Gezonde recepten +30 min

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram (vlees)tomaten
  • 150 gram mager lams- of rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • ¼ bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
  3. Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne plakken.
  4. Bak het gehakt in een droge koekenpan gaar en rul. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  5. Maak het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden, de tapenade en peper.
  6. Schik in een ovenvaste schaal de helft van de plakken aardappel met daarop de helft van de tomaten.
  7. Strooi er wat peper over.
  8. Verdeel het gehakt er over.
  9. Dek dit af met de rest van de plakken tomaat en daarop de rest van de aardappelen.
  10. Los het bouillontablet op in 250 ml heet water.
  11. Schenk de bouillon over de aardappelen.
  12. Dek de schaal af en laat het gerecht in de hete oven in ca. 45 minuten gaar worden.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

 

Bron: voedingscentrum.nl

 

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief