Melk drinken werpt later vruchten af

vrouw met melkfles 2

AMSTERDAM – De dag beginnen met een glas melk kan een leven lang voordelen opleveren voor de gezondheid.

Op latere leeftijd zijn melkdrinkers fysiek sterker en hebben ze een betere balans dan mensen die geen melk drinken. Dit is de conclusie van een Brits onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Age & Aging. 
Ouderen die sinds kun kinderjaren elke dag een glas melk dronken liepen in het onderzoek 5% sneller dan ouderen die deze gewoonte niet hadden. Ook hadden ze 25% minder kans op een slecht evenwicht. De onderzoekers concludeerden dat het drinken van melk in de kindertijd een goed effect heeft op de fysieke vaardigheden van ouderen. Deze ontdekking kan van belang zijn voor de volksgezondheid, omdat het aantal ouderen de komende jaren flink zal toenemen.

Jong geleerd is oud gedaan
De onderzoekers bekeken historische gegevens over voeding uit twee andere grote onderzoeken en beoordeelden zo de eetgewoonten in de kindertijd van 1500 mannen in de leeftijd van 62 tot 86. Vervolgens testten ze de impact van het drinken van melk (en dus het binnenkrijgen van calcium, proteïne en vet) op de huidige beweegvaardigheid van de mannen. De ouderen werden onderworpen aan een serie activiteiten, waaronder lopen, opstaan, en balanceren. Het drinken van melk in de kindertijd werd geassocieerd met een verbeterde mobiliteit op latere leeftijd.
 
De onderzoekers stelden ook vast dat mensen die in hun jeugd waren begonnen met melk drinken, dit vaak ook nog deden als volwassene. Dit is volgens de onderzoekers bewijs dat gezonde gewoontes vroeg moeten worden aangeleerd. Ook het eten van een ontbijt is volgens de onderzoekers een gezonde gewoonte die op deze wijze kan worden aangeleerd. Andere onderzoeken tonen aan dat mensen die én melk drinken én ontbijten een gezonder eetpatroon hebben dan mensen die geen melk drinken en het ontbijt overslaan. 
 
reactie op “Melk drinken werpt later vruchten af
  1. Mijn leeftijd is 71 jr en ik heb al verschillende jaren last van als ik veel melk of een ander melkprodukt maar dan wel in een flinke porsie ,dat ik dan s,nachts lig te rillen van de kou en dan blijkt dat ik dan over de 39 gr koorts heb en dat houd ik de hele dag dan wordt alles weer normaal,bijkomende klachten zijn veel het zuur.misschien weet u raad of het koemelk allergie is.
    Gr Henny

    Geschreven door H Bongers op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief