Illegale medicijnen op Marktplaats

Pas op voor illegale medicijnen. Marktplaats.nl, de populaire marktwebsite verhandelt nog steeds illegaal medicijnen. Het betreft medicamenten die bij onjuist gebruik zeer gevaarlijk kunnen zijn. De verkoop van dergelijke medicijnen door particulieren is verboden en dus wordt de geneesmiddelenwet overtreden.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg controleert websites als marktplaats.nl en speurders.nl. Het is moeilijk voor de Inspectie om op te treden tegende illegale handelaren omdat zij zelf geen pseudo-aankopen mag doen. Veel handelaren verkopen de medicijnen vanuit het buitenland. Een mogelijke oorzaak van deze handel in medicijnenis is de nieuwe geneesmiddelenwet.  Het is artsen verboden om via internet recepten uit te schrijven aan patiënten waarmee geen zichtcontact geweest is in het verleden.

Verstrekking van erectiemiddelen via andere kanalen dan apotheken maakt de kans groot dat iemand met een vervalsing te maken krijgt. Dat brengt risico’s voor de volksgezondheid met zich mee. Dit is de uitkomst van een onderzoek door het RIVM in de periode 2000-2004. 97% van de onderzochte erectiepillen die buiten de apotheek om zijn gekocht, zijn nep. De werking en bijwerkingen van deze pillen zijn onbekend. Daardoor zijn er aanzienlijke risico’s voor de gezondheid.

3 reacties op “Illegale medicijnen op Marktplaats
  1. Veel medicijnen die te koop zijn via internet zijn nep en levensgevaarlijk.

    Geschreven door Anoniem op
  2. Het aantal nepmedicijnen dat wereldwijd op de markt wordt gebracht, neemt in alarmerend tempo toe. Inmiddels is een op de tien geproduceerde medicijnen namaak; in 2010 goed voor een omzet van naar schatting 55 miljard euro, zo blijkt uit de meest recente publicatie van de Wereld Gezondheidsorganisatie.

    Geschreven door Anoniem op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief