Peuters eten ongezond

Peuters eten ongezond

Jonge kinderen eten te weinig groenten, fruit, vis en vezels en te veel verzadigde vetzuren. Dit blijkt uit een onderzoek van het RIVM. Het instituut onderzocht  het eetpatroon van bijna 1300 kinderen van twee tot zes jaar. De ouders van de kinderen hielden bij wat hun kinderen aten en kwamen tot de conclusie dat peuters ongezond eten.

Peuters eten ongezond

Te weinig visvetzuren

Het aandeel vet, eiwitten en koolhydraten in de voeding van jonge kinderen is gunstig, blijkt uit het onderzoek.

Het type vet in de voeding van veel jonge kinderen is echter niet goed. Kinderen eten te weinig vis dat rijk aan visvetzuren en vooral de voeding van kleuters bevat te veel verzadigde vetzuren.

Te weinig groenten

Er zijn weinig jonge kinderen die wel voldoende groenten eten. Voor fruit is het beeld iets gunstiger, 25% eet de geadviseerde hoeveelheid.

Overgewicht

Ruim 10% van de kinderen heeft overgewicht en eet dus teveel en beweegt te weinig. Jonge kinderen hebben voldoende vitaminen, behalve voor vitamine D en foliumzuur.

 

Bronnen: Parool en Voedingscentrum

Delen:  
4 reacties op “Peuters eten ongezond
 1. Hallo. Mijn tee kleinkinderen eten erg slecht en het lukt ook niet om er meer in te krijgen. wat kunnen we eraan doen dat de kinderen niet ondervoed raken?
  Misschien in de vorm van pillen of bijvoeding of zoiets

  Geschreven door gerda van erp penninx op
 2. Maal een soep van veel groenten en een biologische bouillon poeder en geef hun dat, eventueel met een rietje, en wat brood erbij.

  Geschreven door Anoniem op
 3. Een derde tot de helft van de ziektegevallen in Nederland komt door roken, alcoholgebruik, ongezond eten, te weinig bewegen en luchtverontreiniging.

  Geschreven door Anoniem op
 4. Gerda, slecht eten is iets anders dan ondervoeding. Is dit door een arts vastgesteld, of hebt u dit als grootouder ervaren? Zorgen de ouders goed voor de voeding van de kinderen?

  Geschreven door Emma op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief