Amerikanen tegen springkastelen

speeltuin

AMSTERDAM – Amerikaanse artsen waarschuwen voor opblaasbare springkastelen. Een nieuw onderzoek in het tijdschrift Pediatrics toont een alarmerende toename van het aantal verwondingen bij kinderen door springkussens aan.

Onderzoekers bestudeerden ziekenhuisstatistieken en ontdekten een 15-voudige toename sinds 1995 in het aantal verwondingen, zoals botbreuken, hoofdletsels en verstuikingen door springkastelen.
Volgens de jongerenorganisatie The Boys’ Brigade worden in het Verenigd Koninkrijk jaarlijks 10.000 letsels behandeld als gevolg van het springen op springkussens. Hiervan zijn 4.000 letsels veroorzaakt door het spelen op een springkussen thuis.
“De meeste van de verwondingen worden veroorzaakt doordat kinderen van het springkussen af stuiteren en op de grond belanden, tegen andere kinderen botsen of gewoon onhandig vallen”, zegt de jongerenorganisatie.

Veiligheid

In het tijdschrift Pediatrics vragen de onderzoekers aandacht voor dit probleem en streven ze naar nieuwe richtlijnen voor de veiligheid. Volgens hen wordt 43 procent van alle springkasteel-gerelateerde verwondingen veroorzaakt door valpartijen. Andere ongevallen worden veroorzaakt doordat kinderen spectaculaire stunts proberen uit te halen of met elkaar in botsing komen.
Gary Smith, van de Nationwide Children’s Hospital in de VS zegt: “De bevindingen van deze studie tonen aan dat er sprake is van een alarmerende toename van het aantal verwondingen door springkussens. Het is tijd om actie te ondernemen om deze blessures te voorkomen.”
“De eerste stappen zijn ervoor zorgen dat ouders zich bewust worden van de mogelijke risico’s, het ontwikkelen van nationale veiligheidsvoorschriften en het verbeteren van het ontwerp van de opblaasbare springkussens.”
Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief