VN: Steeds minder HIV bij kinderen

samen-naar-de-dokter-dokte

AMSTERDAM – De Verenigde Naties hebben vastgesteld dat er wereldwijd een afname is van het aantal nieuwe HIV infecties bij kinderen. Het afgelopen jaar waren er 330.000 nieuwe infecties bij kinderen – 24% minder dan in 2009.

Het rapport van de VN waarschuwt echter ook dat er nog veel moet gebeuren om de doelstellingen met betrekking tot Aids te halen in 2015. Voorbeelden van deze doelstellingen zijn het met 50% reduceren van het aantal besmettingen, en toegang verschaffen tot medicijnen aan alle 15 miljoen mensen die dit nodig hebben. Op het moment krijgen nog zo’n 7 miljoen mensen geen medicijnen. 
 
AIDS wereldwijd stabiel
 
Wereldwijd hebben 34 miljoen mensen het virus dat Aids veroorzaakt. Het aantal infecties bij volwassenen is de afgelopen jaren stabiel gebleven: ongeveer 2.5 miljoen nieuwe gevallen per jaar. Vooral in Afrika is het aantal besmettingen succesvol beperkt. In Oost-Europa en Centraal Azië neemt het aantal besmettingen juist toe. 
 
Manica Balasegaram van Doctors Without Borders zegt: “Het verhogen van het aantal HIV-behandelingen van 8 miljoen naar 15 miljoen is haalbaar, en het heeft het driedubbele voordeel dat er minder ziekte zal zijn, minder sterfte en minder risico op besmetting.”
 
Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief