Huidaandoeningen; gezond reinigen

Huidaandoeningen; gezond reinigen

Huidaandoeningen zoals acne, eczeem, psoriasis, rosacea en een overgevoelige huid komen veel voor. Veel van deze klachten worden verergerd door een verkeerde huidverzorging. Het is zeer belangrijk om je huid in goede conditie te houden, want je huid vormt een verdediging tegen bacteriën, virussen en andere ziektemakers. Met dit stappenplan kun jij jouw huid gezond reinigen waardoor je voorkomt dat je poriën verstopt raken en je huid kan ademen.

Waarom is dagelijkse reiniging belangrijk?

Het reinigen van je huid is een onmisbare stap in je dagelijkse huidverzorgingsritueel. Door je huid ’s ochtends te reinigen neemt je huid beter de werkzame stoffen uit een serum of crème op. Als er een vuil laagje de huid bedekt kunnen de werkzame stoffen hier niet doorheen dringen. Zonder eerst te reinigen is een goede huidverzorging dus niet mogelijk, wat verstoppingen en onzuiverheden veroorzaakt. Daarnaast moet je ’s avonds weer je huid reinigen of crème-resten, vuil en stof te verwijderen zodat je huid ’s nachts kan ademen. Als je een nachtcrème gebruikt hecht deze ook pas als de huid schoon is.

Gebruik een milde reiniger

Of je nu een droge of juist erg vette huid hebt: de beste reiniger is altijd een milde reiniger. Een milde reiniger voorkomt dat jouw huid beschadigd door het product en verwijderd vuil, talg en vettige resten uit je poriën. Ook kun je met de reiniger make-up verwijderen. Je huid voelt na het reinigen schoon en fris aan. Spoel na het reinigen met een cleanser je gezicht goed af met water om te voorkomen dat het reinigingsmiddel achterblijft op je huid. Een goede gezichtsreiniger bevat geen onnodige ingrediënten, zoals kleurstoffen, desinfecterende bestandsdelen of parfum, en heeft een pH-waarde die huidneutraal is (tussen de 5,0 en 6,0).

Douche niet te warm

Heb jij ook last van huidaandoeningen op de rest van je lichaam? Zo kan psoriasis en eczeem voorkomen op je rug, borst, armen, benen en handen. Het is belangrijk om de hele huid goed te reinigen om zo de overlast te beperken. Douche niet te lang of te heet, omdat dit de huid uitdroogt. Hierdoor kan de jeuk nog meer verergeren. Kies voor een douchegel met natuurlijke ingrediënten, zonder chemische toevoegingen of parfum, om jouw gevoelige huid optimaal te verzorgen. Na het douchen kun je jouw lichaam het best insmeren met een vochtinbrengende olie of vette parfumvrije bodylotion.

Gebruik de juiste dag- en nachtcrème

Met een goede hydraterende dagcrème bied je niet alleen verzorging aan je onzuivere huid maar zorg je er ook voor dat de natuurlijke barrière versterkt wordt. De crème beschermt je huid tegen stof, vuil en uitlaatgassen in de stad en heeft daarnaast een voedende werking. Kies altijd voor een dagcrème met zonbescherming, zodat je geen dubbele producten hoeft te smeren. UV-straling is er ook in de winter of wanneer het bewolkt is, en maar liefst 80% van de ouderdomstekenen, zoals rimpels en pigmentvlekken, worden veroorzaakt door de zon. Op mensen met psoriasis, eczeem en acne heeft zonlicht een positief effect.

Laat je informeren over de juiste producten

Iedere huid is anders en zeker in het geval van huidaandoeningen kun je het best advies inwinnen bij je arts, apotheek of bij de drogist. Deze kunnen jou voorzien van deskundig advies en jouw huid van dichtbij bekijken om te zien waar je last van hebt om vervolgens een goed product aan te raden.

 

-Partnercontent –

Delen:  

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief