Zo wapen jij je tegen muggen en ander ongedierte op vakantie!

Zo wapen jij je tegen muggen en ander ongedierte op vakantie!

Ongedierte, iedereen heeft er een gruwelijke hekel aan. Door de opwarming van de aarde krijgen we er helaas meer en meer mee te maken. Niet alleen thuis is dit het geval, maar zeker ook op vakantie. Ga jij naar het buitenland op vakantie? Dan kun je met andere soorten ongedierte te maken krijgen dan in Nederland. Echter veroorzaken muggen, mieren, wespen, kakkerlakken en vliegen ook buiten onze landsgrenzen veelvuldig voor overlast. Uiteraard wil jij je niet de gehele vakantie ergeren aan deze beestjes. Gelukkig hoeft dat ook niet. Er zijn namelijk een aantal manieren waarop jij je kunt wapenen tegen ongedierte op vakantie. In de onderstaande tekst geven wij jou een aantal tips.

Neem een klamboe mee

Muggen zorgen er geregeld voor dat onze nachtrust verstoord wordt. Tijdens jouw vakantie is dit extra vervelend, want jij wilt in deze periode lekker tot rust komen. Indien jij iedere nacht wakker wordt gehouden door het gezoen van muggen, gebeurt dit niet. Om de overlast door muggen en andere vliegende insecten te beperken, kun jij een klamboe meenemen. In een tent is deze misschien wat lastig te bevestigen, maar in vakantiehuisjes kun jij deze vast en zeker aan het plafond hangen. Wist je overigens dat er speciale klamboetenten zijn? Deze kun jij aan de binnenkant van jouw tent bevestigen. Hierdoor is de kans op muggen en andere insecten in het slaapgedeelte een stuk kleiner. Zorg er bij een klamboe wel voor dat deze gesloten blijft. Indien de klamboe overdag geopend is, kan ongedierte zich hier namelijk alsnog toegang tot verschaffen.

Maak een val

Op een camping zorgen wespen regelmatig voor overlast. Zit jij lekker voor jouw tent of caravan van het mooie weer te genieten? Dan wil je natuurlijk niet gestoord worden door dit ongedierte. Toch zijn wespen vaak in groten getale aanwezig op campings. Het is natuurlijk wat riskant om achter dit ongedierte aan te gaan. De wespen kunnen in dat geval immers agressief worden en gaan steken. Je kunt de beestjes echter wel proberen te vangen. Hoe? Knip bijvoorbeeld een frisdrankfles door bij de hals. Plaats het bovenste gedeelte ondersteboven in de onderkant en giet er een zoete vloeistof in, zoals siroop. Zodra de wespen in de fles komen, kunnen zij er niet meer uit en sterven binnen afzienbare tijd.

Sluit ramen, deuren en ritsen

In warme landen zijn mensen al snel geneigd ramen en deuren van een vakantiehuisje open te laten staan. Dit gebeurt ook vaak met de ritsen van tenten. Indien alles dicht blijft zitten, wordt het binnen echter wel heel erg warm. Door de boel open te laten staan, wordt het voor ongedierte natuurlijk wel heel erg makkelijk om binnen te komen. Wij raden jou daarom ook aan om ramen, deuren en ritsen zoveel mogelijk dicht te houden. Wanneer je dit niet doet wemelt het binnen de kortste keren van het ongedierte in tenten en vakantiehuisjes.

Laat ’s avonds geen licht branden

Ga jij op vakantie naar een warme bestemming? Dan breng je ongetwijfeld het merendeel van de dag in de buitenlucht door. De meeste mensen blijven ook ’s avonds vaak nog lange tijd buiten zitten. Vaak wordt er wat licht ontstoken om nog enigszins wat te kunnen zien in het donker. Zorg er in dat geval wel voor dat het licht niet te fel is. Waarom niet? Omdat licht een aantrekkingskracht heeft op ongedierte. Zo komen muggen bijvoorbeeld graag op licht af. Je trekt echter ook ander ongedierte aan met een te felle lamp, zoals vliegen. Laat ook vooral geen licht branden in tenten of vakantiehuisjes. Ongedierte weet ongetwijfeld een manier te vinden om binnen te komen en daardoor heb jij er ’s nachts zeer waarschijnlijk last van.

Neem bestrijdingsmiddel mee

Ben jij druk in de weer met het pakken van spullen voor jouw vakantie? Dan raden wij je zeker aan om wat bestrijdingsmiddel in jouw bagage te stoppen. Natuurlijk hoef je echt geen hele bestrijdingssets mee te nemen, een paar middeltjes is al genoeg. Neem bijvoorbeeld een flesje met spray mee om muggen op afstand te houden. Daarnaast kan het handig zijn om een vliegenmepper in jouw bagage te stoppen om deze beestjes mee te lijf te gaan. Ben je reeds op jouw vakantiebestemming gearriveerd en heb je geen bestrijdingsmiddelen mee en toch last van ongedierte? Dan hoeft dit natuurlijk niet direct een probleem te zijn. In de meeste landen kun je tegenwoordig namelijk ook gewoon bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte kopen.

 

-Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief