Een droge huid? Dit ingrediënt moet in je crème zitten

Een droge huid? Dit ingrediënt moet in je crème zitten

In de winter heeft een droge huid het extra zwaar te verduren. De huid is dan extra gevoelig, kan jeuken en schilfert vaak. Maar waar moet een goede crème tegen een droge huid aan voldoen?

Waaraan herken je een droge huid?

Een droge huid heeft een dunne structuur en hele fijne poriën. Daarnaast ziet een droge huid er vaak dof uit en voelt na het wassen wat trekkerig aan. Ook jeukt en schilfert een droge huid vaak en kan deze wat ruw aanvoelen en kloofjes of barstjes krijgen. De Eucerin UreaRepair PLUS-lijn pakt de belangrijkste oorzaken aan van een droge, jeukende huid met klinisch bewezen actieve ingrediënten.

Het ingrediënt voor de droge huid

Volgens onafhankelijke dermatologen zijn cosmetische producten met het ingrediënt Urea het meest effectief tegen een droge en jeukende huid. Het is een ingrediënt wat van nature al in onze huid voorkomt. Het zorgt ervoor dat onze huid zichzelf kan hydrateren. Met ander woorden, het houdt het vocht in de huidcellen vast wat natuurlijk cruciaal is voor een droge huid. Maar dat is niet de enige functie. Naast dat het een vocht-vasthoudend component heeft, zorgt het er ook voor dat de huid gelijkmatig exfolieërt. Exfoliëren is het verwijderen van dode huidcellen, zodat ze plaats kunnen maken voor nieuwe huidcellen.

Een gezonde huid bevat ongeveer 26 microgram Urea per vierkante centimeter. Een droge huid daarentegen bevat nog maar 13 microgram per vierkante centimeter. Iedereen kan een droge huid hebben, maar ook naarmate we ouder worden daalt het gehalte Urea in onze huid. Dat is vaak ook de reden dat vrouwen in de overgang ineens een droge huid kunnen krijgen. Het is dus zorg dat je een product gebruikt met het ingrediënt Urea wanneer je een droge, jeukende huid hebt.

Geur matters

Uit vele onderzoeken is inmiddels gebleken dat geur een positieve invloed kan hebben op het welbevinden van mensen. Zo zijn het de frisse, fruitige, lichte en groene aroma’s die ons stimuleren en opwekken. Florale en fijne houtachtige aroma’s zorgen voor balans, terwijl scherpe, kruidachtige aroma’s weer een kalmerend effect hebben. Dus de juiste geur kan lichaam en geest helpen uit te breiden of ontspanning bieden.
Maar wanneer je last hebt van een droge huid is altijd het advies om geparfumeerde producten te vermijden. Daar is nu een einde aan gekomen. Er zijn nu twee nieuwe producten van Eucerin die licht geparfumeerd zijn, maar ook verlichting aan de droge huid bieden door het ingrediënt Urea. UreaRepair PLUS body lotion en doucheschuim met subtiel parfum, uit de UreaRepair PLUS lijn, zijn exclusief verkrijgbaar bij de apotheek en online apotheek.

Verzorgen van een droge huid

Een droge en jeukende huid is gebaat bij regelmatige en consistente huidverzorging. Dat kun je doen door onderstaande huidverzorgingstips te volgen:

 • Het blijvend gebruiken van een crème met de ingrediënten Urea, Gluco-glycerol en NMF’s is essentieel. De UreaRepair PLUS bodylotion van Eucerin is hier uitermate geschikt voor. Dit product is te gebruiken als dagelijkse verzorging of als aanvulling op een dermatologische behandeling.
 • Vermijd lang douchen en/of badderen. Twintig minuten in bad is al genoeg om de huidbarrière te beschadigen. Dit kan een droge en jeukende huid veroorzaken.
 • Het beter om je huid na het douchen of badderen droog te deppen, in plaats van droog te wrijven of boenen.
 • Zorg dat het water niet te heet is en wees zuinig met zeep. Gebruik bijvoorbeeld onder de douche de UreaRepair PLUS doucheschuim met 5% Urea.
 • Smeer na het handen wassen je handen in met een handcrème. Bijvoorbeeld de UreaRepair PLUS Handcrème van Eucerin.
 • Een luchtbevochtiger in huis kan, zeker in de herfst en winter, helpen om de lucht in huis vochtig te houden.
 • Zet de verwarming niet te hoog, zodat de atmosfeer niet te droog wordt.
 • Drink voldoende water.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Eucerin.

Delen:  
11 reacties op “Een droge huid? Dit ingrediënt moet in je crème zitten
 1. Ik gebruik huidolie van Dr.Kneipp.
  Is dat ook goed?

  Geschreven door De iets oudere zus op
 2. Heel goed. Kneipp verzorgt de huid goed. Het gaat niet om het merk, het gaat erom dat je huid niet te droog wordt.

  Geschreven door gewoon op
 3. Mag je het ook op je voeten doen?
  Binnen kant van de kousen zitten helemaal onder de schilfers.

  Geschreven door Anoniem op
 4. Heb lichte vorm van Ichthiosis, waardoor erg droge huid. Sinds huidcreme met ureum niet meer wordt vergoed door ziekenfonds, gebruik ik producten van Eucerin. Bevalt heel goed. Gebruik bodycreme, handcreme en shampoo voor body en die voor het haar.

  Geschreven door Willem op
 5. Care and repair van nivea helpt bij droge onderbenen. S’nachts voeten insmeren met vaseline en sokjes aan. Bv katoenen sneakersokken.

  Geschreven door Ineke op
 6. Ik heb schilfers bij mijn neus, maar als ik crème smeer krijg ik ook vaak pukkeltjes…
  Welke crème kan ik het beste gebruiken?

  Geschreven door Lyn op
 7. Waarom zetten ze er niet meteen boven dat het om een advertentie tekst gaat? Voor goede adviezen op huidgebied, raadpleeg vooral de site van Jetske Ultee, die wetenschappelijk onderzoek doet naar zin en onzin van huidproducten. Waarmee ik niet gezegd heb dat Eucerin niet goed is overigens, maar vraag me wel af wat ze betaald hebben voor deze verkapte advertorial.

  Geschreven door Helena op
 8. IK gebruik bodycreme van dokter Leenarts. Helpt heel goed en is ook niet zo duur als die van Eucerin. Er zit inderdaad ook Urea in.

  Geschreven door Noortje op
 9. louis widmer heeft een lijn tegen droge huid. Dit werkt onwijs goed. Kijk even op hun site voor meer info. Dit is bij de meeste etos te koop.

  Geschreven door Karin op
 10. Ik gebruik op aanraden van huisarts voor mijn droge huid,Dexeryl van Pierre Fabre
  Dermatologie .zonder parfum en zonder parabenen.
  Zeer goed resultaat, Bij elke apotheek te koop zonder recept ,

  Geschreven door Henk, 8 februari 2021 op
 11. Ik gebruik in de winter vaseline voor huid en voeten, werkt prima.
  Voorjaar en zomer Weleda Sinkfoot geweldig resultaat. Maar bij iedereen werk het natuurlijk anders

  Geschreven door Hester op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief