Last van stress? Train je hart!

We leven in een hectische en prestatie maatschappij vol met stress. Wist u dat u beter met stress om kunt gaan wanneer u een sterk hart heeft? Ons hart is een spier, een grote spier maar het is een spier. Spieren moeten getraind worden willen ze beter en sterker worden. Dit is dus ook het geval met ons hart. Dus heb je last van stress? Train je hart!

Een gezond hart

Een gezond hart dat willen we allemaal, want een gezond hart heeft alleen maar voordelen. Hoe fitter uw hart, hoe kleiner de kans op hart- en vaatziekten en hoe beter u met stress om kunt gaan. Maar dat niet alleen, een sterk hart kent nog meer voordelen.

Voordelen sterk hart

Wanneer u uw hart traint dan zal uw hart inderdaad sterker worden. Hierdoor zal het bloed krachtiger en sneller door het lichaam worden gepompt. Eén van de functies van het bloed is dat zij er voor zorgt dat zowel spieren als organen voorzien worden van zuurstof. Wanneer deze meer zuurstof krijgen zullen we ons fitter voelen. U krijgt een beter uithoudingsvermogen en zit u beter in uw vel.

Door het trainen van het hart zal uw bloeddruk verlagen. Een lage bloeddruk is gunstig als het gaat om het voorkomen van hart- en vaatziekten. Daarnaast vermindert het de kans op depressies, krijgt u meer energie en meer zelfvertrouwen.

Hart trainen

Maar hoe moeten u uw hart trainen? Dit kan op verschillende manieren maar cardio trainingen zijn hier uitermate geschikt voor. Kijk welke vorm van cardio training bij u past. Is het lekker een stuk fietsen, of wellicht past hardlopen beter bij u terwijl een ander liever de skeelers aantrekt. Maar zorg ervoor dat het de hartslag verhoogd dan zal uw hart sterker worden.

Delen:  
reactie op “Last van stress? Train je hart!
  1. interessant artikel. Maar vandaag is het probleem dat in Nederland te gemakkelijk medicijnen worden voorgeschreven voor haar in plaats van psychiatrische therapie.

    Geschreven door AnnaStudmed op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief