Aambeien, wat kun je eraan doen?

Om over aambeien te praten dat vinden heel veel mensen gênant. Echter, aambeien staan in de top 10 van meest voorkomende kwaaltjes. Dus wanneer je last hebt van aambeien, wat kun je er dan aan doen?

Een vergelijking die vaak gemaakt wordt is met spataderen, ook hier zijn de aderen verwijd en voor een deel erfelijk. Maar aambeien kunnen ook ontstaan door onder andere voeding en toiletgewoontes. Wij hebben een aantal zaken op een rij gezet.

Aambeien, wat kun je er aan doen?

Een zachte stoelgang

Een harde stoelgang zal door de schurende werking langs de al geïrriteerde zone het nog ongemakkelijker maken. Echter, veel te drinken en vezelrijke voeding eten is hiervoor de oplossing. Wanneer men meer vezelrijke voeding eet en meer drinkt, dan wordt de stoelgang zachter en dus makkelijker om uit te gescheiden.

Een zachte hygiëne

Naast een zachte stoelgang is een zachte hygiëne belangrijk. Soms is toiletpapier onaangenaam ruw en kunnen bepaalde irriterende chemische stoffen bevatten. Koop dan altijd niet-geparfumeerd en ongekleurd toiletpapier. Je kunt het toiletpapier voor gebruik een beetje vochtig maken of u kunt natuurlijk ook de kant en klare vochtige toiletpapieren versie kopen.

Te vermijden producten

Door te veel zoutgebruik houden we vocht vast en hierdoor zullen de aders in de anus ergens anders kunnen uitzetten. Pas ook op met de hoeveelheid koffie, sterke specerijen, bier en cola. De reden is dat deze producten meer jeuk kunnen veroorzaken.

Vermijd krabben

Probeer zo min mogelijk te krabben om de jeuk te verlichten het kan namelijk zo zijn dat de adertjes beschadigd raken en de zaak verergeren.

Een zitbad

Een bad is volgens de meeste deskundigen een van de beste remedies om de pijn en de jeuk te verlichten. Ga in een laag van ongeveer 10 centimeter warm water zitten en het warme water verzacht de pijn en maakt dat de streek beter doorbloed wordt, waardoor de gezwollen adertjes inkrimpen.

Medicijnen

Op de markt zijn heel veel crèmes en zetpillen tegen aambeien te koop. Hoewel deze het probleem niet laten verdwijnen, verlichten ze wel de pijn.

Zwanger

Zwangere vrouwen zijn bijzonder gevoelig voor aambeien, voor een deel is dat omdat de baarmoeder rechtstreeks op de bloedvaten drukt waarin de adertjes in de anus uitmonden. Je kunt proberen om om de 4 tot 6 uur ongeveer 20 minuten op je linkerzij te gaan liggen. Op die manier wordt de druk op de hoofdader verminderd en die stroomt terug uit de onderste lichaamshelft.

Ringvormig kussen

Ringvormige kussen kunt u kopen bij iedere apotheek en mensen die hoofdzakelijk een zittend beroep hebben vinden dit ringvormige kussen erg handig.

Overgewicht

Mensen met overgewicht hebben helaas meer problemen met aambeien, en spataders, de reden hiervoor is dat er door het gewicht er meer druk op het onderste rust.

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief