Op zoek naar een heerlijk vegetarisch recept, waar de kleuren en smaken vanaf spatten? Wat denk je van deze wrap met groente en noten.
Ingrediƫnten
- 100 gram volkorenmeel
- 75 gram bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- ca. 100 ml water
- 1 dunne prei
- 1 aubergine
- 4 tomaten
- 1 teentje knoflook
- Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 25 gram ongezouten amandelen
Bereiding
- Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
- Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
- Verwarm een droge koekenpan en bak de wraps in enkele minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de wrap uit de pan.
- Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen en de aubergine en de tomaten in blokjes.
- Bak de prei zacht in de rest van de olie. Voeg de aubergine en de tomaten toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Smoor de groente in 10 minuten zacht. Maak het op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Hak de amandelen grof.
- Verwarm de wraps in een koekenpan of in de magnetron.
- Verdeel het groentemengsel en de noten er over. Rol de wraps op.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Bron: voedingscentrum.nl
Delen:
Lekker! Op Weet Wat Je Dieet heb ik ook heel veel lekkere recepten gevonden, maar de vegetarische taco’s waren mijn favoriet (https://www.weetwatjedieet.com/vegetarisch-tacos-voor-nationale-taco-dag/). Ik ga gauw eens deze wrap proberen. Past namelijk prima in het rijtje!