Heb je zin in een licht, gezond noedelrecept uit het oosten. Denk dan aan dit gemakkelijk te bereiden wokrecept met noedels, kip, taugé, paprika, bosui en peper.
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaad.
- ½ komkommer.
- 1 bosuitje.
- Azijn.
- 1 dunne prei.
- 1 rode paprika.
- ½ Spaans pepertje.
- 200 gram kipfilet.
- ½ theelepel gemberpoeder.
- 150 gram volkoren noedels.
- 1 eetlepel olie.
- 1 teentje knoflook.
- 100 gram taugé.
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
- Was de komkommer en halveer het in de lengte. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Meng het bosuitje en wat azijn door de komkommer en zet dit weg.
- Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in blokjes.
- Snijd het stukje peper in reepjes.
- Vervolgens kun je de kip in blokjes snijden en bestrooien met peper en gemberpoeder.
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Pers er het teentje knoflook boven uit.
- Voeg de paprika, de reepjes peper en de prei toe en stoof het geheel in 5 minuten gaar.
- Was de taugé in een vergiet.
- Laat de gare noedels uitlekken.
- Schep de taugé en de noedels door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden.
- Strooi het sesamzaad erover en geef de komkommersalade erbij.
Past in een dieet
- Met weinig zout.
- Bij verhoogd cholesterol.
- Bij diabetes.
- Vrij van melk.
Bron: voedingscentrum
Delen: