Oosterse noedels met kip en groenten

Oosterse noedels met kip, taugé, paprika, bosui en peper

Heb je zin in een licht, gezond noedelrecept uit het oosten. Denk dan aan dit gemakkelijk te bereiden wokrecept met noedels, kip, taugé, paprika, bosui en peper.

Aantal personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad.
  • ½ komkommer.
  • 1 bosuitje.
  • Azijn.
  • 1 dunne prei.
  • 1 rode paprika.
  • ½ Spaans pepertje.
  • 200 gram kipfilet.
  • ½ theelepel gemberpoeder.
  • 150 gram volkoren noedels.
  • 1 eetlepel olie.
  • 1 teentje knoflook.
  • 100 gram taugé.

Bereiding

  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  • Was de komkommer en halveer het in de lengte. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  • Meng het bosuitje en wat azijn door de komkommer en zet dit weg.
  • Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in blokjes.
  • Snijd het stukje peper in reepjes.
  • Vervolgens kun je de kip in blokjes snijden en bestrooien met peper en gemberpoeder.
  • Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Pers er het teentje knoflook boven uit.
  • Voeg de paprika, de reepjes peper en de prei toe en stoof het geheel in 5 minuten gaar.
  • Was de taugé in een vergiet.
  • Laat de gare noedels uitlekken.
  • Schep de taugé en de noedels door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden.
  • Strooi het sesamzaad erover en geef de komkommersalade erbij.

Past in een dieet

  • Met weinig zout.
  • Bij verhoogd cholesterol.
  • Bij diabetes.
  • Vrij van melk.

 

Bron: voedingscentrum

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief