RSI geen volksziekte meer

Volgens het Verbond van Verzekeraars is RSI niet langer de meest voorkomende volksziekte . Betere voorlichting en preventiemaatregelen zijn de belangrijkste redenen voor deze afname.

In 2003 maakten de rsi-claims nog dertig procent uit van het totaal aantal beroepsziektenmeldingen. Inmiddels is dat gezakt tot vijf procent voor dit jaar. De claims voor de aansprakelijkheidsverzekering betreffen gevallen waarbij de causaliteit tussen werk en rsi is vastgesteld.

Het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten signaleert deze trend. Het meldpunt krijgt de cijfers over het aantal rsi-patiĆ«nten aangeleverd door arbodiensten en bedrijfsartsen. Opvallend is dat niet alleen het aantal rsi-meldingen daalt, maar ook de totale hoeveelheid beroepsziekten. De meest voorkomende claim betreft mesothelioom, ook bekend als de ‘asbestziekte’.

2 reacties op “RSI geen volksziekte meer
 1. Hallo,

  Een vraagje ivm RSI,
  Ik heb al een tijdje klachten in mijn pols door overmatig gebruik van de muis. Wat voor een type dokter heeft diepgaande kennis van RSI? Mijn huisdokter wees me vooral op de houding, dit heb ik aangepast, maar we zijn nu een jaar verder en de klachten beginnen weer, vandaar dat ik graag met een specialist wil praten.
  Mijn vraag is tot welk soort dokter moet ik me richten?

  Alvast bedankt,

  Groeten,

  Abdallah,

  Geschreven door abdallah El Boujaddayni op
 2. De overheid toont minder belangstelling voor RSI en de gevolgen ervan, terwijl de risico’s om last te krijgen van de spieraandoening sterk zijn gestegen. Dat stelt de RSI Vereniging in haar jaarverslag.
  http://www.rsi-vereniging.nl/

  Geschreven door Anoniem op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief