Vrijheid in de keuze van een zorgaanbieder

Bij sommige zorgverzekeringen komt de term ‘vrije zorgkeuze’ voor, maar niet iedere zorgverzekeraar heeft een vrije zorgkeuze. Bij de meeste basis zorgverzekeringen is er geen vrije zorgkeuze maar is er sprake van zorg in natura. Maar wat houdt dit nu in en wat kunt u er mee?

De vrije zorgkeuze

Met de vrije zorgkeuze (restitutie) van een zorgaanbieder, kunt u zelf kiezen naar welke hulpverlener of zorgaanbieder u gaat. Hiervoor betaalt u iets meer premie. Die keuze is bij natura zorgverzekeringen minder vrij, deze natura verzekeringen hebben namelijk vaak een contract afgesloten met zorgaanbieders waar u zich aan dient te houden. De premie die u dan betaalt is lager, maar als u bijvoorbeeld toch naar een ziekenhuis wilt waar geen contract mee is afgesloten, moet u een deel van de kosten zelf betalen.

De beperkte vrije zorgkeuze

Bij sommige zorgverzekeringen heb je een beperkte vrije zorgkeuze. Dit wil zeggen dat u zelf kunt kiezen naar welke zorgaanbieder of hulpverlener u gaat, maar dat de vergoeding van de verzekeraar lager is als u kiest voor een niet gecontracteerde zorg- of hulpverlener. Als u zeker wilt weten of u vrijheid heeft in de keuze van zorg, raadpleeg dan de polis van uw zorgverzekeraar.

Korting op uw zorgverzekering

Wij vinden het belangrijk dat u tegen een lage premie verzekerd bent voor de beste zorg. Daarom werken wij samen met UnitedConsumers. Een collectief dat niet alleen korting geeft maar ook een uitstekende zorgverzekering biedt.

In 2015 kreeg u 10% korting op de basisverzekeringen, maar ook op alle aanvullende verzekeringen van VGZ. Een betrouwbare zorgverzekeraar met meer dan 60 jaar ervaring en ruime vergoedingen. U kunt kiezen uit drie basisverzekeringen, namelijk: Goede Keuze, Ruime Keuze en Eigen Keuze. Er is altijd een zorgverzekering die het beste bij u en uw wensen past. Als extraatje is het mogelijk om uw korting in te ruilen voor een iPad Air 2, een Xbox One pakket of een Asus MeMo Pad 10.

2 reacties op “Vrijheid in de keuze van een zorgaanbieder
 1. Heeft een inwoner van een fpc kliniek recht op een eigen zorg aan bieder {tbs definitief]

  Geschreven door jm wassenaar op
 2. Voor zover mij bekend is bij een TBS met opgelegde dwangverpleging, geen vrije keuze van zorgaanbieder.
  Het opstellen van het tbs-beleid en de financiering van de forensische psychiatrie is in handen van de Directie Forensische Zorg (DForZo) van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)
  De rechtbank bepaalt, welke instelling (zorgaanbieder) binnen het aangewezen forensisch netwerk zal worden aangewezen.

  Vrije keuze van zorgaanbieder is alleen van toepassing bij overeenkomsten tussen verzekerden en zorgverzekeraars

  Geschreven door Tandor op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief