Grote Griepmeting weer van start

Op 1 november is de jaarlijks Grote Griepmeting weer van start gegaan. Het is de elfde keer dat deze meting wordt gehouden.
Via www.degrotegriepmeting.nl of www.degrotegriepmeting.be kan iedereen zelf de verschijnselen bijhouden met betrekking tot griep en verkoudheid. Op deze manier worden er heel veel gegevens verzameld die anders niet geregistreerd zouden worden. Van alle mensen die griep- en verkoudheidsverschijnselen vertonen gaat namelijk maar 20 tot 30 procent naar de huisarts.

Daarnaast zien huisartsen voornamelijk patiënten met griepverschijnselen van jonge leeftijd, chronisch zieken of ouderen op hun spreekuur. Om een goed beeld te krijgen is het juist van belang om ook gegevens van gezonde volwassenen te registreren. De Grote Griepmeting speelt hier goed op in.

Onderzoekers zijn erg blij met al deze informatie. Zo kan sneller vastgesteld worden of er sprake is van een griepepidemie en of de jaarlijkse griepprik zijn werk doet.

Naast Nederland en België doen steeds meer landen mee met de griep meting. In Europa houden zo’n zeven andere landen de griepgegevens bij via www.influenzanet.eu. Daarnaast zijn er in landen als Australië, de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië gelijksoortige initiatieven opgezet.

10 reacties op “Grote Griepmeting weer van start
 1. Ik heb een zoute smaak in mijn mond

  Geschreven door Hennie op
 2. En wat is nu precies de vraag?

  Geschreven door Tandor1 op
 3. haha

  Geschreven door jeroen op
 4. Ja ik was vamacht meiden avond aan het doen toen zij mn zus kom eens voelen toen ging ik voelen en pressies onder haar rib zal een bobbel en gister had ze kop pijn en toen zij il ga zitte op de grond en bene recht naar voor toen kreeg ze pijn aan haar hoofd en nek en rug duss wat is dat

  Geschreven door cerina op
 5. Nou ja zeg teveel zout op je friet miss

  Geschreven door cerina op
 6. Tja, als ik dat zo kon zeggen… misschien is het goed als je zus eens naar de huisarts gaat.

  Geschreven door Tandor1 op
 7. Hallo ik ben anton 14 jaar en in zit met een probleem ik heb zo een raar gevoel in mijn buik moet heel de tijd boeren laten en bij het kleinste dat ik eet krijg ik buikpijn ik het onderste van mijn buik
  Is hier medicatie voor of een remedie ?

  Geschreven door Anton Van Der Roost op
 8. Dat hangt af van de oorzaak van de klachten.

  Geschreven door Tandor op
 9. Ik voel me ellendig en vermoed dat
  ik "zomergriep" heb. Hoe kan ik dat
  constateren

  Geschreven door enter your name…E.Kraak op
 10. Als de klachten overeenkomen met die van een (zomer)griep, zal dat zo zijn.

  Geschreven door Tandor op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief