Zorgboeken: betrouwbare info

Als u een ziekte heeft, dan zit u vaak met veel vragen. Antwoorden op die vragen zijn op verschillende plekken te vinden: bijvoorbeeld bij de dokter of in het ziekenhuis. Maar ook op internet of in boeken.

Helaas blijkt het in de praktijk niet altijd makkelijk te zijn om patiëntgerichte boeken te vinden. Omdat juist die boeken de meest praktische informatie bieden, heeft Stichting September, een onafhankelijke stichting die al sinds 1991 voorlichtingsmateriaal maakt over (chronische) aandoeningen, een aantal gezondheidsboeken geschreven.

 In samenwerking met diverse patiëntenorganisaties, artsenverenigingen en andere organisaties uit de gezondheidszorg is een praktische serie zorgboeken ontstaan, met onderwerpen als diabetes, migraine, depressie, epilepsie, kanker , hoge bloeddruk, en andere chronische aandoeningen. Deze boeken vertellen niet alleen meer over de ziekte zelf, maar ook over de behandeling, medicijnen en de impact op het dagelijkse leven. Deze informatie wordt ondersteund door persoonlijke verhalen van andere patiënten. Voor sommige aandoeningen zijn speciale programma’s opgezet, waaronder een online zelfhulpprogramma bij somberheidsklachten en een eigen coach voor begeleiding tijdens het herstel van een hartinfarct. Bij het zorgboek over die aandoeningen zit een folder of brochure met aanvullende informatie.

De Zorgboeken zijn specifiek bedoeld om vragen rondom een ziekte te beantwoorden. Ze informeren zowel patiënten als hun omgeving over hun ziekte en de manier waarop daarmee kan worden omgegaan. Deze kennis helpt u verder aan een meer interactieve en betere samenwerking met uw zorgverleners. Het lezen van dit soort boeken stelt u nog beter in staat om de beschikbare informatie naar uw situatie te vertalen. Voor uzelf, maar ook voor een ander. Uw kind, dat eigenlijk zelf niet meer weet hoe het om moet gaan met ADHD, of een vriendin, die net te horen heeft gekregen dat ze borstkanker heeft. Door beter op de hoogte te zijn, helpt u hen niet alleen met een positieve houding en de nodige morele steun, maar ook met waardevol advies of praktische tips!

4 reacties op “Zorgboeken: betrouwbare info
 1. ik zou graag een zorgboek over hoge bloeddruk toegestuurd krijgen. bij voorbaat dank.

  Geschreven door jgc lueb op
 2. De verzorgingsnmogelijkheden zijn inmiddels een heikel punt en trekken daardoor mij aandacht.

  Geschreven door A.L.G. van Dijk op
 3. ik heb bijna 2 maanden mij sleutelbeen gebroken mij er is nog te weinig kalk rond vorige week mag ik nu voetballen

  Geschreven door niels smeets op
 4. ik loop al 1week met een pijnlijke schouder dagen geleden zag ik dat het heel erg opgezet is

  Geschreven door melissa op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief