Mexicaanse griep, nieuwe Influenza A

Nieuwe Influenza A is ontstaan in Mexico in maart 2009. Nieuwe Infuenza A wordt ook wel Mexicaanse griep of varkensgriep genoemd.

Griep is een ziekte van de luchtwegen die wordt veroorzaakt door het influenzavirus. De meest voorkomende symptomen van griep zijn: koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, moeheid en een droge hoest. De ziekte kan van mild tot ernstig verlopen.

Het griepvirus zit in speeksel, slijm en snot. Door praten, hoesten of niezen worden de virussen verspreid.  Als u, of iemand in uw omgeving, deze klachten heeft, doe dan de Zelftest Influenza A (N1H1). Lees hier hoe u griep kunt voorkomen. Op de website Flutracker kunt u volgen hoe de griep zich op dit moment heeft verspreid over de wereld.>De Nederlandse regering houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het Nieuwe Influenza A (H1N1).

Een pandemie is een epidemie op wereldwijde schaal. Antwoorden op andere ‘veel gestelde vragen’ over het Influenza a (H1N1) vind u op de websites van het RIVM en Postbus 51.

28 reacties op “Mexicaanse griep, nieuwe Influenza A
 1. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO meldde vandaag dat Nieuwe Influenza A (H1N1) is uitgegroeid tot een pandemie en roept de hoogste alarmfase uit.

  Geschreven door Bernd op
 2. De nieuwe griep is dus nu al een pandemie geworden, veel sneller dan gedacht.

  Geschreven door Axl op
 3. Zwangere vrouwen lopen mogelijk een groter risico op ernstige Nieuwe Influenza A. Als zij ziek worden kan oseltamivir zonder bezwaar worden voorgeschreven, dat geldt ook bij borstvoeding.

  Geschreven door Anoniem op
 4. De Mexico griep is gevaarlijker dan eerst werd gedacht. Het nieuwe influenza A dringt dieper het lichaam binnen dan de ‘normale griep’ en kan dus meer schade aanrichten.

  Geschreven door Bastiaan op
 5. Ik ben verhuisd (tijdelijk) van Nederland naar Belgie.Nu worden de mensen in Belgie niet geent,maar ik wil wel geeent worden.Waar zou ik aan de prik kunnen komen

  Geschreven door tara op
 6. Dan staat u dus nog ingeschreven bij uw Nederlandse huisarts. Als de inenting start in het najaar, bel dan even met uw huisarts.

  Geschreven door Anoniem op
 7. Nee, sta niet m,eer ingeschreven.Ben voor 4 jaar weg uit Nederland en kom ook niet meer te wonen waar ik eerder woonde.

  Geschreven door tara op
 8. Onze dochter van 13jaar heeft hogekoorts 39/40 en erge keelpijn veel slijm alles doet zeer en dit al een paar dagen moeten we naar de huisarts of nog even wachten, Dank u alvast

  Geschreven door j v mourik op
 9. Bij twijfel over de Nieuwe Influenza A neemt u contact op met de huisarts. Houd uw kind thuis.

  Geschreven door Anoniem op
 10. Hoi volgens mij kan je in Nederland geen preventief recept krijgen voor Tamiflu. Voor de zekerheid even navragen bij uw huisarts.

  Geschreven door Ruud op
 11. Vaccinatie voor Nieuwe Influenza A (H1N1) (Mexicaanse griep) wordt ook aangeboden aan gezonde vrouwen die langer dan drie maanden zwanger zijn. Deze groep is vandaag toegevoegd aan de doelgroepen in de vaccinatiedraaiboeken.

  Geschreven door Anoniem op
 12. Ik heb zelf nu 4 dagen Mexicaanse griep en ben zwanger 22 weken mijn huis arts zegt dat het geen kwaad kan voor mijn ongeboren kind? Heb er me twijfels over? Mijn man en m’n dochter zijn ook net ziek geweest. Kan me dochter nu gewoon over 2 dagen naar school? nvg wendy

  Geschreven door Wendy op
 13. Nieuwe Influenza A, ook wel bekend als de Mexicaanse griep, blijkt tot nu toe niet gevaarlijker dan de gewone seizoensgriep. Wel geldt voor zwangere vrouwen dat zij meer risico lopen op complicaties dan iemand die niet zwanger is. Wie tijdens de zwangerschap Nieuwe Influenza A oploopt, kan bijvoorbeeld makkelijker longontsteking krijgen. Bron: http://www.grieppandemie.nl/informatie_voor/zwangere_vrouwen

  Geschreven door Wendy op
 14. Het RIVM benadrukt dat de mexicaanse griep over het algemeen mild verloopt, maar net zoals bij normale griep kun je er wel aan overlijden.
  Voor vragen kun je ook bellen met Postbus 51, telefoonummer: 0800-1100.

  Geschreven door Anoniem op
 15. Het ministerie van VWS organiseert een live internet tv-uitzending over Nieuwe Influenza A (H1N1). Mensen met vragen over de Mexicaanse Griep kunnen deze aan deskundigen stellen tijdens een videochat op zondagmiddag 22 november.
  Onder leiding van presentator Gijs Wanders beantwoorden Lieke Sanders van de Gezondheidsraad, Jim van Steenbergen van het RIVM en Paul Huijts van het ministerie van VWS in een live internetuitzending vragen over de Mexicaanse Griep, vaccinatie, veiligheid en kinderen. Mensen kunnen hun vragen over de Mexicaanse Griep aan de deskundigen voorleggen tijdens de uitzending. http://www.grieppandemie.nl/videochat

  Geschreven door Anoniem op
 16. moet je de 2e prik halen?

  Geschreven door mexicaanse prik op
 17. U krijgt eenmalig een brief waarin uw kind wordt uitgenodigd voor beide prikken tegen Nieuwe Influenza A. Bij deze brief heeft u twee oproepkaarten gekregen en informatie over wanneer en waar u de prikken kunt halen. Noteer de datum, tijd en locatie van beide prikken dus in uw agenda, of bewaar het oproepschema wat bij de uitnodiging zit goed, samen met de tweede oproepkaart. U krijgt dus geen aparte uitnodiging voor de tweede prik van de vaccinatie die plaatsvindt in de week van 14 december.

  Geschreven door Anoniem op
 18. In de afgelopen week is het aantal ziekenhuisopnamen wegens een
  infectie met Nieuwe Influenza A (H1N1) afgenomen ten opzichte van vorige week.

  Geschreven door Anoniem op
 19. De epidemie van de Mexicaanse griep (AH1N1) lijkt voorbij. De laatste weken nam het aantal mensen met griep al af en afgelopen week daalde dit voor het eerst weer onder de 51 per 100.000 inwoners.

  Geschreven door Anoniem op
 20. Hoi

  Ik heb nu voor de 4e keer binnen 6 maanden een virus te pakken wat enorm op dat griepvirus lijkt,mijn dokter zegt dat het een virus is wat ze niet van naam weten en dat het heerst,mijn klachten lijken er enorm op en het komt iedere keer terug,soms twijfel ik of het een griep virus is en blijft het onzeker omdat het virus niet eens een naam heeft volgens de dokter,is het wel goed dat je als het dit griep virus is zoals beschreven dat je het zo vaak in krijgt? of moet ik een griep spuit halen ? Mijn klachten zijn :

  – Duizeligheid
  -koorts
  -buik/maag pijn
  misselijk
  -zwaar gevoel in je achterhoofd
  -hoofdpijn( bij mijn slaap )
  -bloed propjes in mijn neus ( s-ochtends met snuiten)
  dubbel zien ( af en toe )
  – spierpijn
  – moe
  – ontstekingen in de nek
  -veel pijn in de onderrug

  Weet iemand of het dit virus is?

  groetjes

  Geschreven door kneusje op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief