Zo raak je die zwangerschapskilo’s weer kwijt: 10 tips

Zo raak je die zwangerschapskilo's weer kwijt: 10 tips

Gemiddeld komen vrouwen12 kilo aan tijdens de zwangerschap. Wil jij weten hoe je die extra zwangerschapskilo’s kwijt raakt? Wij hebben 10 tips voor je.

De extra kilo’s

Die extra kilo’s die vrouwen tijdens de zwangerschap aankomen worden veroorzaakt door het gewicht van de baby, de baarmoeder inclusief vruchtwater en placenta, extra bloed, extra borstweefsel en, jawel, ook extra vetweefsel. Meestal raak je na de bevalling de meeste van die extra kilo’s weer kwijt. Soms is het een kwestie van even rustig afwachten totdat je lichaam weer in balans is gekomen. Gedurende de periode dat je borstvoeding geeft, kunnen er nog wel wat kilo’s spontaan verdwijnen. Maar wat nu als je tijdens je zwangerschap meer dan 12 kilo bent aangekomen en die extra kilo’s er met geen mogelijkheid vanaf lijken te gaan?

Nooit gaan lijnen tijdens de zwangerschap

Je moet nooit gaan lijnen als je zwanger bent. Dat gaat zeker ten koste van je baby. Als je tijdens de zwangerschap te snel of te veel aankomt, is het wel verstandig om eens kritisch naar je eetpatroon te kijken. Het is een fabeltje dat je voor twee moet eten, maar wat extra calorieën zijn zeker nodig. Als je je daar fit genoeg voor voelt, is het aan te bevelen om te gaan of te blijven sporten. Een goede conditie is ook voor een aanstaande moeder heel belangrijk. Bij twijfel kun je de huisarts of de verloskundige om advies vragen. Mocht je desondanks toch te veel aankomen, dan moet je daar voorlopig maar even in berusten.

Tip voor na de bevalling

Dat diverse beroemdheden drie weken na de bevalling weer een killerbody hebben, betekent niet dat jij dat ook moet hebben. Het is belangrijk is om je te realiseren dat je na de bevalling tijd nodig hebt om weer lichamelijk en geestelijk in balans te komen. Zowel jij als de baby hebben vooral rust nodig. Maak je dus zeker in het begin niet te druk over hoe je lichaam er uit ziet. Zorg eerst voor een rustige en tevreden baby in huis. Dat is soms al moeilijk genoeg. Om je baby heerlijk relaxed te krijgen, kun je hem of haar het beste in een wipstoeltje leggen. Wipstoeltjes zijn speciaal ontworpen om je baby te laten ontspannen en kalm te krijgen. Pas als jij er aan toe bent om je bezig te houden met je slanke lijn, kun je de volgende tips gebruiken (bron: :

  1. Geef indien mogelijk borstvoeding aan je baby. Borstvoeding geven kost je 500 kilocalorieën per dag.
  2. Zoek een sportschool met kinderopvang.
  3. Ga hardlopen. Dat kun je namelijk doen wanneer je maar wilt. Het is wel verstandig om een paar goede hardloopschoenen aan te schaffen, zodat je geen blessures oploopt.
  4. Een alternatief waarbij je ook geen rekening hoeft te houden met vaste lestijden is om oefeningen thuis te doen, bijvoorbeeld via internet, of om ’s morgens mee te doen met ochtendgymnastiek op tv.
  5. Eet gezond. Begin niet aan een of ander draconische dieet, maar kies voor een eetpatroon dat vooral veel gezonde producten bevat.
  6. Als je boodschappen gaat doen, gebruik dan een lijstje waarop alleen gezonde producten staan. Koop alleen wat op het lijstje staat.
  7. Drink geen frisdrank. Drink vooral water (met of zonder smaakje) of thee zonder suiker.
  8. Drink geen alcohol. Laat wijn en bier voorlopig even staan.
  9. Ga je uit eten? Kies van het menu een vegetarische schotel.
  10. Ga je op reis? Neem zelf je versnaperingen voor onderweg mee, zoals fruit of rijstwafels, zodat je niet in de verleiding komt om een vette snack te kopen.

 

-Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief