Slank de zomer in: het 1 op 1 dieet van Nederland

Het Cambridge dieet – afvallen doen we samen

De zon schijnt weer en de zomer is aantocht. Het is de tijd waarin mensen hun winterkleding opbergen en aan de slag gaan om eventuele overtollige kilo’s kwijt te raken. We willen slank de zomer in, maar hoe doe je dit met voldoende motivatie? Veel mensen hebben vaak al van alles geprobeerd om af te vallen en vinden het lastig om een dieet vol te houden. Dat valt ook Lydia de Vries op, consulent van Cambridge Weight Plan met een afslankpraktijk in Dalfsen en Raalte, die wekelijks mensen 1 op 1 begeleidt om af te vallen.

Lydia is niet alleen consulent, maar ook ervaringsdeskundige, net als de meeste consulenten van Cambridge Weight Plan. Een tijd terug is ze zelf succesvol afgevallen met behulp van het Stappenplan en de 1 op 1 begeleiding. Ze merkt dat deze ervaring haar cliënten vertrouwen geeft. Het Cambridge Weight Plan geeft Lydia handvaten en richtlijnen mee, zoals het Stappenplan. Maar het is de persoonlijke begeleiding bij het afvallen die haar praktijk onderscheidend maakt en waardoor mensen gemotiveerd blijven.

Cambridge Weight Plan is met ruim 400 professionele en toegewijde consulenten in heel Nederland hét 1 op 1 dieet van Nederland. Tienduizenden mannen en vrouwen bereiken elk jaar hun streefgewicht, dankzij het Stappenplan en de 1 op 1 begeleiding. Het gaat niet alleen om afvallen, maar om het bewandelen van een weg van verandering naar een gezondere en evenwichtige leefstijl.

Het 1 op 1 dieet van Nederland

Waarom Cambridge Weight Plan werkt, is volgens Lydia door de 1 op 1 aanpak, waardoor het heel persoonlijk is. Het wordt niet voor niets het 1 op 1 dieet van Nederland genoemd, omdat je een consulent hebt met wie je het samen doet. Mensen kunnen bij Lydia hun verhaal kwijt en ze is er voor ze. Door de manier waarop ze vragen stelt, kan ze snel bij de kern komen. Door die 1 op 1 begeleiding blijven haar cliënten gemotiveerd en houden ze het vol.

Bij de meeste diëten ga je zelf thuis aan de slag en sta je dus ook alleen op de weegschaal, in de hoop dat je bent afgevallen. Vaak is dit in het begin ook het geval, maar na een aantal weken wordt het lastig. Als mensen een dieet doen, hebben ze discipline nodig om het vol te houden. Dat lukt niet altijd, omdat ze een stok achter de deur missen, aldus Lydia.

Bij het Cambridge dieet sta je niet alleen op de weegschaal, maar heb je elke week een afspraak bij een consulent, waar je ook gewogen wordt. Je bespreekt hoe je week is gegaan, je kan je eventueel problemen of uitdagingen delen en je krijgt maaltijdvervangers mee voor de komende week. Deze producten worden in het Stappenplan gecombineerd met gezonde voeding. Uiteindelijk bij stap 7 heb je de maaltijdvervangers niet meer nodig en heb je geleerd hoe je gezond én lekker kunt eten.

Het Stappenplan

Het zijn de wekelijkse bezoekjes die motiveren, soms confronterend kunnen zijn, een duidelijke structuur bieden en die je eraan herinneren wat je wel en wat je niet mag eten. Als je je strikt daaraan houdt, boek je succes. Tijdens het Stappenplan gaan mensen langzaam terug naar normaal eten volgens de schijf van vijf. Veel mensen denken dat ze door weer te gaan eten, ze terugvallen naar hun oude gewicht. Dat is niet het geval. Het is juist de bedoeling dat mensen leren wat gezonde voeding en een gezonde leefstijl inhoudt. Met name stap zeven is een stuk nazorg. Dan eet je weer reguliere gezonde voeding, maar blijf je nog één keer in de maand terugkomen. De kracht zit in de persoonlijke begeleiding.

Dat is ook de ervaring van Joyce, cliënt van Lydia, die nog steeds op gewicht is en van maat L naar maatje XS is gegaan in acht maanden tijd. Ze was altijd wat steviger, maar rond haar twintigste kreeg Joyce, die toen ging samenwonen met haar vriend en aan het afstuderen was, last van overgewicht. Joyce danst graag in haar vrije tijd en het was bij een optreden tijdens carnaval dat ze merkte dat er iets moest gebeuren. Ze had het te ver laten komen.

Ook Joyce had al verschillende diëten geprobeerd, maar tevergeefs. Totdat een vriendin van haar vertelde over Cambridge Weight Plan, wat haar heel goed bevallen was. Ze had snel resultaat geboekt en was enorm gemotiveerd. Precies waar Joyce naar op zoek was, een stok achter de deur. Ze vond een consulent bij haar in de buurt en ze mocht met stap drie beginnen, waarbij haar dieet bestond uit een combinatie van maaltijdvervangers en gezonde voeding. Vijf maanden heeft Joyce in stap drie gezeten en raakte ze al snel kilo’s kwijt. Uiteindelijk is ze ruim een jaar lang elke week bij haar consulent geweest om te wegen en te kletsen.

Slank de zomer in

Joyce is nu een half jaar klaar met het Cambridge dieet en het gaat goed met haar. Ze is en blijft op gewicht, sport regelmatig en kan, als dat nodig is, bij haar consulent terecht voor begeleiding. Ze hebben nog steeds contact. Joyce voelt zich gemotiveerd om het vol te houden, waardoor ze deze zomer haar bikini aankan, zonder dat ze zich hoeft te schamen.

Ben je benieuwd wat het Cambridge dieet voor jou kan betekenen? Neem dan eens een kijkje op de website van Cambridge Weight Plan.

 

-Partner content –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief