Buikvet, hoe kom je er vanaf?

Buikvet is voor vele mensen een doorn in het oog maar daarnaast verhoogt buikvet het risico op sterftegevallen door hart- en vaatziekten. Dus hoe kom je aan dat buikvet en hoe kom je ervan af?

Wat is de oorzaak van buikvet?

Het hebben van een buikje is het gevolg van twee dingen, namelijk bepaalde voeding en te weinig beweging. Het is wel zo dat ook de genen een rol spelen en dat is voor een deel ook de verklaring waarom de één wel een buikje krijgt en de ander niet. Maar deze erfelijke factor alleen volstaat niet om het ontstaan van een buikje te verklaren. Want zodra je meer calorieën eet dan je verbruikt, ga je vet opslaan.

Het is wel zo dat je lichaam in een bepaalde situatie sneller buikvet aanmaakt. Cortisol speelt een belangrijke rol in de aanmaak van buikvet. Cortisol (ook wel bekend als het stresshormoon), wordt door het lichaam aangemaakt als je stress hebt, weinig slaapt of ongezond eet. Hoge cortisolwaardes veranderen de werking van je lichaam van binnenuit, door zoveel mogelijk energie op te slaan rondom je buikstreek. Een hoge cortisolwaarde kan dus leiden tot meer buikvet.

Soorten buikvet

Er zijn twee soorten buikvet. We hebben allemaal onderhuids vet en we hebben orgaanvet. Ook de meest afgetrainde mensen.

Onderhuids vet

Onderhuids vet zit tussen je huid en je spieren. Dit is het zichtbare vet en hoe meer je ervan hebt, hoe dikker je bent. Vetcellen stapelen zich op deze plekken graag op en we noemen dat vetstapeling. Ongeveer 80% van het totale vetpercentage van je lichaam is huidvet. Onderhuids vet vermengt zich helaas met bindweefsel, waar relatief weinig bloedvaten en aderen doorheen lopen.

Orgaanvet

Orgaanvet, ook wel visceraal vet genoemd, zit rond belangrijke organen zoals je hart, longen, maag en lever. Dit vet heeft op zich een functie, want het vangt schokken van buitenaf op en speelt een belangrijke rol in de hormoonhuishouding. Je lichaam heeft dus orgaanvet nodig, maar te veel orgaanvet is niet gezond. Het zorgt er mede voor dat je een dikke buik hebt en een teveel aan orgaanvet belemmert de werking van je organen en verhoogt hierdoor het risico op een hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hart- en vaatziekten en kanker. Ook dunne mensen kunnen teveel orgaanvet hebben en ook deze mensen lopen een verhoogd risico op deze ziektes.

Te veel orgaanvet en onderhuids vet zijn samen de oorzaak van een dikke buik. Het buikvet, dat zich rond de organen nestelt, is het meest gevaarlijk voor je gezondheid.

Hoe kom je van je buikvet af?

Het is niet mogelijk om heel plaatselijk vet te verliezen, maar we willen wel af van dat buikvet af. Dus hoe bereik je dat? Dit bereik je door een combinatie van factoren.

 • Geen crashdieet
  Een open deur maar niet minder waar, maar volg geen crashdieet. Vermijd dit want bij een crashdieet is de kans erg groot dat je na verloop van tijd weer op je oude gewicht zit. Maar ook zonder een crash dieet kun je van je overtollige vet afkomen. Verstandig en gezond eten is onder andere: kip, kalkoen, vis en niet te vaak en te veel rood vlees, veel groente. Dat is niet alleen gezond maar het geeft je ook een voldaan gevoel zonder al te veel calorieën naar binnen te krijgen. Verschillende soorten granen, twee stuks fruit per dag en oppassen met alcohol.
 • Eet meer eiwitten
  Het kost je lichaam meer energie om eiwitten af te breken en een eiwitrijke maaltijd zorgt voor iets hogere verzadiging waardoor het langer duurt voordat je weer trek krijgt. Door een eiwitrijkdieet val je misschien net iets sneller af.
 • Zorg voor een goede nachtrust
  Zorg ervoor dat je voldoende slaapt. Want uit onderzoek is gebleken dat mensen die minder dan vier uur per nacht slapen bijna driekwart meer kans hebben om aan te komen. Dit komt omdat te weinig nachtrust kan leiden tot de behoefte om meer eten, zelfs tot 900 calorieën per dag extra. Wat voor een gewichtstoename kan leiden. Daarnaast stimuleert slaapgebrek hormonen die zorgen voor trek. Het hormoon zorgt ervoor dat je lichaam minder snel een vol gevoel aangeeft. Een simpele verklaring is ook dat hoe langer je wakker bent hoe meer tijd je heb om te eten.
 • Sport om het buikvet weg te werken
  Wellicht een andere open deur. Maar waar wel vaak onduidelijkheid over is of dat je een duursport moet beoefenen of aan krachttraining moet beginnen om van dat buikvet af te komen.

Welke sportactiviteit?

Amerikaanse onderzoekers lieten 144 mensen, mannen en vrouwen tussen 18 en 70 jaar, sporten. Zo konden ze achterhalen welke sportactiviteit het buikvet het beste laat verdwijnen. Een derde deed aan uithoudingssporten: bedoeling was om snel te wandelen op een loopband, waar een klim werd nagebootst. Deze groep wandelde per week 12 mijl, wat overeenkomt met iets meer dan 19 kilometer. Een ander derde deed 3 keer per week aan krachttraining. De laatste groep combineerde beide sporten. Het resultaat was:

 • Vet verdwijnt in het algemeen bij een combinatie van beide sporten.
 • Het buikvet verdwijnt bij het wandelen.
 • Bij spieroefeningen verliest een persoon het onderhuidse vet, maar er komt buikvet bij.

Waarom is een duursport goed tegen buikvet?

Het antwoord ligt in de calorieën. Om buikvet te laten verdwijnen, moet je calorieën verbranden. Een langdurige sportactiviteit, zoals die 19 kilometer per week wandelen, is een goede manier om deze energie te verbruiken. Maar voor de liefhebbers van krachttraining is er ook goed nieuws. Om gezond ouder te worden moet je de spiermassa onderhouden en/of verbeteren. Specialisten raden dan ook aan om beide sporten te combineren. Maar met een lichte voorkeur voor een duursport wanneer je last hebt van te veel buikvet.

Hou altijd één gedachte in het achterhoofd: voldoende bewegen en gezond eten wil niet zeggen dat je je lichaam dingen moet opleggen die het op lange termijn niet kan volhouden. Motivatie, discipline en gezond verstand zijn hierin het belangrijkste.

 

Wil je weten wat je BMI is? Bereken dan hier je BMI!

 

Bronnen: webmd.com en puurfiguur.nl

 

 

Delen:  
74 reacties op “Buikvet, hoe kom je er vanaf?
 1. En dat is dus mijn probleem. Tot mijn 58e woog ik tussen de 52-55 kilo (met 1.68 m) Problemen om een beetje op gewicht te blijven. Rond mijn 50e stopte ik met roken en kwam toen aan tot 55 kg. Maar 2 dagen ziek was weer 2 kilo weg. Toen kreeg mijn man kanker en overleed na 5 maanden. En daar begon het mee. Ik bleef aankomen, terwijl ik niets anders of meer at dan normaal en ik heb mijn hele leven geen vet gegeten (zelfs geen jus over aardappels) geen vlees en altijd koolhydraatarm, eiwitrijk. Snoep is bij mij een handje walnoten e.d. Alleen na het eten neem ik een blokje pure chocola, 85% Sporten kan ik niet meer na een ongeluk. Het enige dat ik nog kan is wandelen. Dat doe ik drie keer per dag met de hond en kom ca. aan 1.5 uur per dag. Inmiddels weeg ik 75 kilo en het is voornamelijk buikvet. Ik ben zwaarder en dikker dan toen ik 9 maanden zwanger was! En voel me niet meer thuis in mijn eigen lijf, dit ben ik niet! Inmiddels is dit ruim 2 jaar zo. Alle bloedwaardes/functies zijn ok.

  Geschreven door Monica op
 2. Gebruik je ook geen medicijnen?
  Sportte je wel voor het ongeluk? Wanneer heb je dat ongeluk gehad?

  Geschreven door Tandor op
 3. Ongeveer dezelfde situatie, 10 jaar geleden 56 kg, lengt 168 nu bijna 80 kg. Ziek geworden, daarvoor gestopt met roken was al 10 kilo en toen door hernia een jaar nauwelijks kunnen bewegen. Nu reuma en loop ook met de hond maar 5 km is max en dan moet ik echt rusten daarna. Ok zou minder kunnen drinken, en heb veel pijnstillers maar het ergste vind ik dat ik zo veranderd ben, een ander mens met altijd pijn… Dat buikvet, want alleen daar zit het dus aan de voorkant en borsten, ik word er gek van! Het lukt me niet het eraf te krijgen…andere sporten kan ik echt niet meer, en echt veel eten doe ik niet. Wat nu?

  Geschreven door Nely op
 4. heb vorig jaar een schouder gebroken, relatie van 30 is afgebroken en ik slik slaappillen die mij goed helpen niet zoals al die enge verhalen, maar ik ga er volgens mij meer door eten vooral ’s nachts. ben 171 m en weeg bijna 77 kg!

  Geschreven door Bee op
 5. Ik ben 11 jaar geleden gestopt met roken en woog toen 54 kg en ben 1.67m. Een jaar later ben ik diabeet geworden.
  Sindsdien ben ik 20 kg gegroeid en een zeer dikke buik.
  Ik heb alle dieeten al geprobeerd maar ik krijg mijn buik er niet af. Ik walg van mijn lichaam. Wat doe ik verkeerd.
  Ik sport 2x in de week, ik rook niet, ik drink niet en ben geen zoetekauw.

  Geschreven door Troele op
 6. Ik ben 185cm en weeg 110kg,ben moeilijk te been,en een kapotte rug!Hoe kan ik beste afvallen ik eet nu al rijst met groente kip en vis cola heb ik afgezworen en chips is taboe geworden

  Geschreven door Frans op
 7. Beste Frans wat fijn om te horen dat je wilt afvallen
  ik geef jou als advies ga sporten begin desnoods rustig aan
  en je zult beseffen dat het steeds makkelijker word combineer dat met een gezonde eet patroon

  Geschreven door denver op
 8. Beste Troele wat knap van je dat je al 2 keer per week sport
  ik denk dat de beste vraag om je zelf te stellen is het volgende hoe graag wil jij nou afvallen en wat heb je er voor over
  motivatie dicipline en toewijding zijn een must wat je zeker moet hebben als je er echt voor wilt gaan ik raad je aan om in plaats van 2 keer per week te sporten naar 4 keer per week zie het als een uitdaging voor je zelf gr Denver

  Geschreven door denver op
 9. Hoi Peggy.

  Net als jij heb ik Thyrax. Dit moet ik nemen omdat ik de ziekte van Hashimoto heb. Door die ziekte worden o.a. gifstoffen ergens in je lichaam opgeslagen. Bij mij bleek dat in mijn lever te zijn. En als bepaalde functies in je lichaam niet goed werken, kan het ook zijn dat je niet kunt afvallen. Dan word je bij wijze van spreken al zwaarder als je een glas water drinkt.
  Na het ontgiften van mijn lever kon ik ineens wel afvallen. Misschien voor jou ook een optie om eens te laten nakijken waar jouw probleem misschien ligt. Je lever, je darmen, je nieren…?
  Ik wens je heel veel succes en good luck!

  Geschreven door José op
 10. Hallo,

  Door mijn handicap/ziekte ben ik bedlegerig en gebruik onstekingsremmers, opiaten en lactulose.
  Ik ben een vrouw van 60, weeg 64 Kg en heb, ondanks gezond eten en bewegingsoefeningen in bed heb ik last van buikvet en een heel losse buikhuid. (misschien doordat ik laat (33,35 en 38 jaar) 3 kinderen heb gekregen?)
  Hoe kan ik toch nog een wat strakkere buik krijgen?

  Geschreven door joke.sk op
 11. Beste Monica
  Het is bijna mijn verhaal , behalve dat ik de ziekte van Graves heb en Thyrax moet slikken, dat is een schildklier ziekte
  Sinds 1989 heb ik altijd honden gehad , dus ik ga 2x per dag een boswandeling maken , ook 60 tot 90 min. Per keer,en dan nog 2x in de buurt ,dus beweging genoeg
  Snoep bijna niet, ik eet gezond, en toch! Ik walg van mijn dikke buik
  Ik was altijd te ! Mager en nu,, dit hoort niet bij mij, ik word er depressief van, ik ben nu trouwens 71 jaar,

  Geschreven door Hannie op
 12. U mag proberen om suikergebruik totaal te bannen.
  Geen brood of aardappelen .
  Te vervangen door haver met fruit en volle melk.
  Steeds
  vlees (geen rood) + groenten
  vis + groeten
  Fruit
  geen rijst of pasta.
  Geen in de winkel te kopen klaar gemaakte maaltijden.
  De combinatie koolhydraten, eiwitten doet het hem

  Veel ggeluk

  Geschreven door Marianne op
 13. Beste Frans,
  wat bij mij heel erg geholpen heeft is het drinken van water. Eerst dronk ik nooit water en ik dronk heel weinig op een dag. Maar sinds ik 2 liter water per dag drink ben ik 15 kilo afgevallen. Ook heb ik elke dag een fruitsmoothie voor mezelf gemaakt met wat bevroren fruit bananen etc. En voorderest vooral niet te grote hoeveelheden eten en gewoon gezond proberen te eten

  Geschreven door Melanie op
 14. beste hannie

  mijn vader heeft ook lang geschommeld met zijn gewicht door het medicijn thyrax hij heeft een langzame schild klier maar hij kwam te snel bij hij had een gewicht van 65 kilo voor hem lengte woog hij precies genoeg en binnen een jaar woog hij 106 kilo en nu door het medicijn euthyrox weegt hij nog maar 81 kilo dus kun je naar gaan dat deze medicijnen je niet dik maken dit gewicht heeft hij dankzij deze medicijnen en hij ziet er geweldig uit naar altijd gevochten te hebben voor zijn gewicht is hij nu tevreden.
  dus misschien kan de dokter je deze medicijnen uitschrijven
  misschien werkt het bij jou ook wel.
  ik hoop het van harte
  sterkte het gaat je goed.

  Geschreven door Big momma op
 15. hoi
  ik heb heel lang ik mijn vroegere jaren altijd een mooi gewicht gehad van 56 kilo maar helaas ik ging de pil slikken en werd ineens breder
  ik woog ineens 75 kilo ben toen gestopt met de pil en bleef toen steeds op hetzelfde gewicht van 75 kilo maar helaas een paar jaar geleden in 2007 verloor ik mijn lievelings oma en ging het mis ik woog toen 84 kilo en in 2009 werd mijn moeder ziek zij had borstkanker en ik dacht dat ik haar kwijt zou raken omdat een een groot gezwel was met een ontsteking van 15 cm,
  dus daarna ging het helemaal mis en woog ik maar liefst 94 kilo en ben toen begonnen met dieeten maar helaas dat hield ik niet vol door mijn verdriet maar nu in 2016 gaat het nog niet goed met mij want mijn moeder is nog steeds niet schoon verklaard van haar kanker en mijn vader is ook zwaar ziek geworden dus mijn zorgen over hun is belangrijk maar helaas kan ik er niet altijd voor hun zijn door mijn gewicht ik weet niet wat ik nu weeg maar ik wil er heel graag vanaf

  Geschreven door big momma op
 16. Beste Joosje

  heb je er nooit geen fysio therapie voor gehad mijn moeder heeft ook een versleten rug en heeft er bijna tot nooit last van en ze kreeg de tip om af en toe met een rechte rug te gaan zitten en dan even je rug te ontspannen en dan weer reken etc,want door recht te zitten rek je je spieren op en door te ontspannen dan zijn je spieren slapper en kun je even ontspannen dat is de beste tip van de fysio maar als fysiek sporten niet gaat kun je misschien iets doen waar je bij kunt ontspannen zoals o.a yoga maar wel rekening houden dat je alles op je eigen tempo moet blijven doen en niets overhaasten alles komt vanzelf op z’n pootjes terecht.
  ik hoop dat je wat aan mijn TIP hebt.

  Met vriendelijke groeten BIG MOMMA

  Geschreven door BIG MOMMA op
 17. hallo ik ben een meisje ben 12jaar en weeg 120kilo smorgens eet ik 7boterhammen met confituur of choco 10u een grote zak chips 12u 8 boterhammen met confituur of choco 14u 2-3 zakken snoep 15.30 neem ik de bus stap ik af de bus stap ik een frituur binnen eet meestal een grootpak friet en 2-3 vleesjes
  rond 6u eten we thuis avondeten ga ik naar mijn kamer na het avondeten en eet boven rond 7u een grote zak chips 10u een grote zak chips en ga slapen
  zo elke dag opnieuw is dit gezond

  Geschreven door ine op
  • Mafkees

   Geschreven door Anoniem op
 18. Beste Ine

  meisje toch dit is niet erg gezond.
  letten je ouders niet een beetje op jou.
  maar waar je nu mee bezig bent is niet goed voor je hart en lever meid ik raad je aan om hulp te vragen aan iemand die je kan helpen met jou eet probleem je kunt zo al proberen je boterhammen te halveren in plaats van 7 of 8 boterhammen pak je er 4 en zoveel snoep is ook slecht ik wil je niet bang maken maar daar kun je suikerziekte door krijgen en met jou gewicht moet je wel uitkijken voor je hart want je bent nog in de groei ik raad je daarom aan om met je ouders te praten of een persoon die je vertrouwd wel een volwassenen en ik raad je ook aan om naar de huisarts te gaan en hulp te vragen want meid jij moet geholpen worden dit kan jij niet alleen en wat je met de chips moet doen is niet meer snoepen of chips eten vlak voor je naar bed gaat.
  IK BEN ER VOOR JE.

  ik hoop nog iets van je te horen meid succes met alles.

  Geschreven door BIG MOMMA op
 19. Goed bezig meid!! Ik heb alleen nog nooit zo’n ongeloofwaardig verhaal gelezen..Ik mis de Leonidas nog en het ijs en de lekkere toetjes. Ga zo door dan leef je misschien nog een half jaar!

  Geschreven door Nanoe op
 20. hallo nanoe

  waarom reageer je zo?
  ik heb nog geen antwoord terug gekregen van haar maar ik geef het verhaal de voordeel van de twijfel.

  Geschreven door BIG MOMMA op
 21. Ik vind dit ook een zeer onwaarschijnlijk verhaal. Als deze dame thuis woont, waar ik van uit ga gezien haar leeftijd, zullen haar ouders dit heus wel in de gaten hebben. Ik denk echter dat dit een zeer flauw iemand is welke niets beters te doen heeft dan zulke onzin op een serieus forum te plaatsen en dan dubbel van het lachen ligt als zij de reacties leest! Helaas is onze samenleving doorspekt van dit soort mensen.

  Mijn advies, negeren. …..

  Geschreven door Joosje op
 22. Vind dit een ongelovige verhaal. Waar is je moeder en/of vader? Ik kan mij niet voorstellen dat ze je dit allemaal laten doen. Volgens mij ben jij geen 12 jaar maar een volwassen persoon die hier een lxxl verhaal zit te vertellen. Ga zo door meid je bent goed bezig.

  Geschreven door troele op
 23. Hoi Troele, jij denkt dus hetzelfde als ik

  Geschreven door Joosje op
 24. Ja Joosje dit kan niet waar zijn. En als het waar is dan snap ik die ouders niet

  Geschreven door troele op
 25. Jammer dat ik geen antwoord op mijn vraag krijg terwijl op een ongelooflijke vraag van ongezond eten en 120 kg wegen flink gereageerd wordt.

  Geschreven door joke sk op
 26. Zullen we ons nu met de serieuze vragen bezig houden?
  Ik zou het fijn vinden dat mijn vraag ook beantwoord kan worden.

  Geschreven door joke sk op
 27. Dag Joke,
  ik hoop iemand hier antwoord op kan geven. Ik helaas niet en je hebt gelijk, door dit soort onzinnige discussies wordt de serieuze vraagsteller vergeten!
  Groetjes Joosje

  Geschreven door Joosje op
 28. De medicijnen die je gebruikt, kunnen voor gewichtstoename zorgen. De bedlegerigheid maakt het natuurlijk erg moeilijk om door sporten af te vallen. Maar zelfs dan vrees ik dat je aan de losse buikhuid niks kunt doen. Een buikwandcorrectie zou dan wellicht de enige oplossing zijn.

  Geschreven door Tandor op
 29. Dank je wel voor je reactie.
  Gelukkig ben ik niet te zwaar voor mijn lengte en leeftijd.
  Gelukkig kan ik liggend toch nog o.a. buikspieroefeningen doen. deze zijn dan ook aardig sterk.
  Opereren is een dure optie en wegens mijn ziekte niet verstandig.
  Ik moet maar gewoon het leven nemen o als het komt.
  Mijn vraag was een stille hoop op een oplossing waar ik nog niet aan gedacht heb.

  Geschreven door joke sk op
 30. door 3gelijktijdige breuken waarvan ik geopereed ben ,linker liesbreuk
  rechter liesbreuk,dubbele navelbreuk,die op hetzelfde moment geopereerd
  zijn heeft mij 2vetophopingenb bezorgt lans weerskant mijn zijde,ik weet niet hoe ik er vanaf moet

  Geschreven door geweldige op
 31. Je doet geweldig je best, jij komt er wel, lekker zo door gaan.

  Geschreven door Willemijn op
 32. Als je het kan, duurtraining en krachttraining , samen gaan doen, je verliest gegarandeerd buikvet.

  Geschreven door Willemijn op
 33. Hallo Willemijn,

  Dank je wel voor je antwoord.
  Helaas kan ik door mijn ziekte/handicap niet uit huis en moet ik helaas de grootste deel van de dag liggend doorbrengen.
  Krachttraining en duurtraining zit er voor mij niet in.
  Wel doe ik liggend zo veel mogelijk kracht oefeningen. Al heeft dat geen effect op de los zittende buikhuid. De buikspieren en been spieren zijn gelukkig wel stevig.
  Dat zie ik dan maar als een cadeautje van mij, wat late, 3 zwangerschappen.

  Geschreven door joke op
 34. Nou, ik begrijp als ik hier zo lees dat het gewicht op hogere leeftijd problematisch kan zijn. Hetzelfde heb ik ook, en ik baal ervan. Altijd 65 kilo geweest en sinds een paar jaar komen er alleen maar kilo’s bij. Ik vrees dat cortisol bij mij een boosdoener is ( werk en reorganisatiestress) en het te weinig bewegen. Misschien ook mijn voeding wat aanpassen, alhoewel ik heel gezond eet. Maar door de overgangshormonen heb ik steeds trek:-) Dat is mijn valkuil.
  Nu inmiddels 63 jaar- 80 kilo bij een lengte van 179 en beweeg steeds moeilijker, ben ook snel moe. Op naar het voorjaar en sterkte iedereen hier met het werken aan het buikvet! Ik heb hier veel info opgedaan. Dank*

  Geschreven door Pluisje* op
 35. En hoe zit het dan met mij????? Ik ben veel te dun, al door de overgang heen, slaap slecht, heb al jaren bijvoeding en blijf maar dun 🙁 En ik zou juist zo graag wat kilo’s erbij krijgen

  Geschreven door Mootje op
 36. wat denk je zelf ine …?

  Geschreven door mara op
 37. wow dus je kunt hoeveel eten wat je wilt en je komt geen kilo bij? dat kan irritant zijn ,bijvoorbeeld als je geen rondingen hebt als meisje. maar ook juist fijn als je de rondingen wel hebt ,en kunt eten wat je wilt en je figuur blijft mooi slank. heb je mazzel. als dat niet is zou ik meer brood en pannenkoeken eten ik bedoel voedsel met tarwe.

  Geschreven door mara op
 38. beste mootje

  mijn oom heeft hier ook last van hij kan ook alles eten wat hij wil en om bij te komen eet hij soms het vet waar hij het vlees in bakt dus van het vlees wat hij heeft gebakken met een boterham en dan dompelt hij zijn brood erin en daardoor is hij wel een beetje bij gekomen gaat niet zo snel maar heeft wel effect je kunt het uit proberen
  en nog een andere optie is heel vet vlees eten kan ook werken is misschien niet altijd even lekker maar misschien werkt het wel voor jou.

  veel succes

  Geschreven door BIG MOMMA op
 39. Ze houd niet van rimpels de arme schat………daardoor zorgt ze dat haar huid strak blijft staan en vervolgens onder de beschadigingen komt. Zoek professionele hulp jonge dame ……. Hier zit veel meer achter

  Geschreven door Suzan op
 40. Bravo, doe zo verder en je ontploft nog. Ik hoop voor jou dat dit een grapje is. Gezond is heel wat anders….pas maar op dat je behalve obesitas ook niet nog diabeet komt.

  Geschreven door Patsie op
 41. Probeer ahornsiroop met cayene peper te drinken en niks anders en voor de rest alleen een lichte warme maaltijd per dag. Dus brood en melk weglaten. Houdt 2wk vol en je vet verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  Het is niet lekker, maar wel effectief en de ahornsiroop is bij de tuinen te krijgen.
  Succes

  Geschreven door Sweety op
 42. beste amazone
  ik vind dat verhaal van ine een beetje ongeloofwaardig ik denk zelf dat ze aandacht te kort komt dus ik geloof het niet zo net want ze reageert ook nooit terug dus ik denk dat dit een schreeuw is om aandacht of van verveling.

  Geschreven door BIG MOMMA op
 43. Ik ben net 13 jaar en dit is wat ik eet
  ‘S ochtends: 1 glas water 1 glas drinken (melk chocomelk enz.) En 2 sneetjes brood notenpasta.

  Tussendoortje: pakje drinken en fruit/koekje.

  Lunch: 2 sneetjes met beleg en 1 flesje water of 1 pakje drinken

  Tussendoortje: Banaan,appel, aardbeitjes, fruit enz. En wat ranja

  Avondeten: 1 bord met wat we eten.

  Mijn regels zijn: geen snoep doordeweeks zoja hoogstens 2x per week snoepen

  2x frisdrank in de week

  Chips alleen in het weekend
  Ik ben 13 jaar 1.50 lang en weeg 42 kilo ik doe karate (zware trainingen, rondjes rennen squats,buikspieroefeningen, push ups, burbies, wedstrijd vechten enz) 2x per week 1 keer per uur.
  En ik fiets elke dag 30 min naar school heen en terug dus
  60 min per dagx5.
  Ben iedaal slank en knap! Ik raad je aan om dit te doen. Ik kan je helpen we kunnen mailen. Als je hierop reageert dan kunnen we miss mailen?
  En voor de anderen is dit goed?

  Geschreven door fathia op
 44. Ahw lieverd.. sterkte mijn beste vriendin had ook kanker. Zij is gelukkig schoon verklaard. Beterschap! Uit mn hart.
  Ik adviseer u om naar uw huisarts te gaan. Om een jojo dieet tegen tegaanxx

  Geschreven door fathia op
 45. Big momma, het is door zulke reacties van mensen zoals jij, dat jongeren zich niet geloofd voelen. Hun verwijten dat ze schreeuwen om aandacht en omdat ze zich vervelen is totaal verkeerd!!! Dat ze niet terug reageert zou ook wel kunnen zijn omdat amazone haar al onmiddelijk beledigd over de hoeveelheid die ze eet en dat ze haar gezond verstand moet gebruiken. Met alle respect maar die woorden zouden wij evengoed tegen jullie kunnen zeggen.

  Geschreven door Misty op
 46. Heel grappig Ine, wie gelooft dat nou

  Geschreven door Danielle op
 47. wil je die van mij hebben

  Geschreven door anoniem op
 48. Ben zelf door gezonder te eten en te sporten (cardiofitness en gewicht heffen) 3 kilo kwijt. Ben 1.60 m en weeg 56 kilo. Toch heb ik nog steeds buikvet rondom mijn navel. Kan misschien aan mijn leeftijd liggen (52) en dat ik een vrouw ben???
  Ik overweeg Cool sculpting. Heeft er iemand hier ervaring mee? Ik bedoel dan ook echt een professionele behandeling in een kliniek.

  Geschreven door Brigitte op
 49. het is niet begelijden maar begeleiden i’m sorry

  Geschreven door Hetty op
 50. Misschien moet je je niet zo aanstellen. Je bent licht genoeg. … en accepteer je leeftijd.

  Geschreven door Remco op
 51. Als je jezelf dat afvraagt lijkt me dat je het antwoord al hebt gevonden.
  Alleen zal ik daar wel eens met je ouders over praten want die kunnen je daar het beste waarschijnlijk in helpen.

  Geschreven door Ano. op
 52. Hallo,Joke,ik ben ook gehandicapt,gebruik nu 13 jaar morfine wat ik zelf spuit,en heb ook tramadol dit mag ook 6x per dag, maar dat dam ik in omdat het ook een opiaat is,verder heb ik diazepam 4x per dag en een slappmiddel,verder koop ik zelf pijnstillers de aleve maar dan van het kruidvet die zijn goedkoper, en toch stik ik nog steeds van de pijn,,het is niet de bedoeling om het over alle ziektes te hebben,maar ik wil het graag 1x opschrijven,ik ben een chronisch pijn patient,iedere seconde van de dag pijn, hen artrose fybromyalgie,ME/CVS SPASMOFILIE,CONVERSIESTOORNIS,CARPAALTUNNELSYNDROOM,TENNISELLEBOGEN,7VERSLETEN WERVELS,HOGE BLOEDDRUK,ben 100

  Geschreven door Singing op
 53. IK kon mijn verhaal niet afmaken maar ben veel te dik,78,4
  weeg ik en ik ben 1.60 dus veel en veel te dik, heb ook geen zin in goed eten ik woon alleen ,kook niet meer, en eet 2 beschuitjes met hagelslag s’morgens,en s’middags 1broodje met hagelslag en een eierkoek,en s’avonds ook 1 broodje en een eierkoek,sinds mijn ex de deur is uitgelopen naar zn vriendin(nen)eet ik dit nu 4jaar,ik neem wel voedingssupplementen, koop wel van alles aan pillen,en ook die grote potten die je in de melk moet roeren, maar er zit niets meer achter,en ben depressief,zie het allemaal niet meer zitten.wil alleen maar janken

  Geschreven door singing op
 54. Melanie,wat heb ik een bewondering voor je,ik wilde dat ik zo sterk was,echt heel knap vind ik het ik voel me zo’n slappeling wat ik ook ben, wordt maar tegengehouden door de eeuwige pijn zou het liefste er niet meer zijn ,ben 63 en vind het wel genoeg,had nog niet zolang geleden een leuk leven,zat jarenlang in de muziek,sta op you tube en daar kijk ik nog wel is naar,ik begrijp niet hoe ik weer anders kan worden

  Geschreven door singing op
 55. Ine Jy vraagt of dit gezond is.?
  Lijkt mij dat je wel moet begrijpen dat dit niet goed voor je is,al betwijfel ik wel of dit echt zo is wat je zegd.

  Als je dat niet meent kun je beter op school je verhaal doen etc en niet op zulke site’s mensen komen hier met vragen etc.

  En mensen die hier zo heftig op reageren als je zelf zo verstandig en volwassen bent reageer je niet zo op dit bericht.!!!!!!!

  Geschreven door Hunter op
 56. Lieve Joke sk, ik ben het helemaal met je eens dat er aandacht uitgaat naar een kind (als ze dat is) die gekke dingen eet, daarom wwil ik jouiw wel antwoord geven hoor, k krijg ook niks te horen, vind het maar raar,krijg ook nog is een lelijke reactie waarik niks mee te maken heb van ene hunter, ik zou niet weten hoe ik je zou kunnen helpen, ik lig ook de hele dag in bed,maar sterke buikspieren heb ik niet,heb een zwakke maagwand zei de plastisch chirurg,had ik het geld liet in mijn buik wel opereren,ik mankeer ook van alles,maar daar wordt jij niet vrolijk van, ik wil alleen even reageren,want als niemand dat doet gaat het er hier niet netjes aan toe, ik krijg helemaal geen berichten.
  ik wens je veel sterkte toe,en veel liefs van singing

  Geschreven door singing op
 57. Goh wou dat ik dat woog, maar misschien heb je nog een buikje overgehouden ivm kindje gehad te hebben. Mijn zou je niet willen overnemen met 162 en vele kilo’s vanwege medische problemen.

  Geschreven door Ida op
 58. Ik zou zeggen ”eet smakelijk” en vooral doorgaan hahahah

  Geschreven door Ida op
 59. Een vrouw van 52 jaar en 56 kilo, dat is toch een super mooi gewicht? Zeur niet en leef verder.

  Geschreven door Joze op
 60. Wat een reacties over die vrouw die met dat buikvet zit. Haast soms agressief, wie zijn jullie om haar probleem als geen probleem te zien ook al is het nog zo weinig wat ze wellicht op haar buik heeft. Ze vraagt gewoon advies voor de laatste pondjes of wellicht grammetjes. het is duidelijk een vrouw die haar lichaam perfect wil hebben en dat is mooi als iemand daar zo mee bezig is. Beter dan de mensen die dat niet doen lijkt mij. Ik ben echt verbaasd over de laag vloerse en vooral domme reactie van velen……
  Mijn advies is, veel sporten en wellicht als dat niet lukt zijn er nog andere methoden zoals bevriezen of net dat laatste pondje weg laten zuigen. Het laatste vet weg krijgen is heel er zwaar en moeilijk is anders echt hard werken….
  Veel sterkte…..

  Geschreven door pien op
 61. Welk email adres? Ik zou wel willen mailen

  Geschreven door Co-Anne op
 62. Wil je stoppen over buikvet te spreken,met zo een gewicht zou ik super content zijn,leef en denk niet aan dat buikvet,het leven is te kort om daar over te piekeren!

  Geschreven door didi op
 63. ik denk te weten op welke site jij surft….wacht maar da breekt je nog zuur op…

  Geschreven door gi op
 64. aan singing, ik neem ook morfine en diazepam, chronisch pijn patient en epilepsie enz…, ik ben plots maar even 20kg bijgekomen, 170cm en 80 kg…ben er 47, hier in belgie zijn er weinig goeie artsrn betreft dieetiek daar ze gewoon een paar lesjes kunnen nemen en een diploma krijgen, dus is dit gewoon een ramp, ik eet niet veel, ben terug studente en beweeg, dus hoe komt dit, artsen hier zeggen, het is de leeftijd….ik ben nooit zo zwaar geweest, ik moet wel zeggen dat stress enorm veel kan doen..vb een NLvriend die hier al 4j bij mij woont gratis en niet wil werken voor een hondenfooi, niet wil luisteren, niet kan communiceren, dus hou op met de belgen te verwijten aub wat ik in de vorige reacties zag, je kan nu wel zeggen dat ik een domme belg ben maar ik krijg die niet buiten, trouwens hij moet geen nederlandse vrouw daar ze allemaal naar ZIJN zeggen op de bank gebakjes zitten te vreten en dat de man mag zwoegen, waarop ik antwoordde STRAKS MAG JIJ EENS UW BALLEN LATEN ZWETE

  Geschreven door gi op
 65. ik woog 48 kg.na 2voldragen kids, eentje gestorven wiegedood…maar erna nog 4 zwangerschappen, ik was alleenstaande moeder, zoon is nu huis uit maar enorme stress gehad zodat ik zelfs luie maag had en darmen, 80kg.. nu…dus stress is een echte dikmaker bij sommigen onder ons…ik moest alles overgeven vooral ook door nederlands lui vriendje maar nu trek ik mij niks meer aan en je ziet me terug slinken….echt meid, NO STRESS, is makkelijk gezegd maar probeer het, groeten uit Belgie

  Geschreven door gi op
 66. Geen snoep is nog beter, ik denk te weten op welke site jij zit FATHIA, is het de ana club, ik zou er wel eens met je over willen mailen…

  Groeten

  Geschreven door gi op
 67. Niet zo agressief reageren aub op iemand die om advies vraagt.
  Leven en laten leven.
  Problemen zijn persoonlijk en zo agressief reageren is niet netjes.
  Help elkaar.

  Geschreven door Bright op
 68. Als zij hier nu mee zit; wie ben jij dan om zo lelijk tegen haar te doen?
  Ze heeft een probleem, buikvet, en vraagt om een eerlijk advies.
  Niet zo hard oordelen.
  Ik kan me wel in haar verplaatsen hoor.

  En nog iets, iemand met een keurig gewicht, kan een te hoog vetpercentage hebben. Gewicht alleen zegt niet alles. Andersom kan ook; iemand met een grote spiermassa kan zwader wegen dan gemiddeld, maar amper vet hebben.
  En ja, het gaat er toch om of jezelf lekker in je vel zit en goed voelt.

  Wees een beetje lief voor elkaar 🙂

  Geschreven door Anna op
 69. Toen ik 18 jaar was woog ik 58 kilo. Ik was 1m70. Nu ben ik 53 en weeg 98 kilo. Ik heb 5 rugoperaties gehad. Moet veel medicijnen nemen. Ben naar een diëtiste geweest maar de kilo’s gaan er heel traag af. Het alleen zijn overdag vind ik erger dan mijn rugproblemen.

  Geschreven door Leen op
 70. vanwege psych. aandoening (bipolair) neem ik een aantal anti-psychotica en anti-depressiva. Gevolgen 15kg meer gewicht. Deze gewichtstoename zou niet weg te krijgen zijn.

  Geschreven door franci op
 71. Wat er op komt na je 50ste raak je bijna niet meer kwijt.

  Geschreven door jubbetje op
 72. Ik ben 84 jaar, 1.68 m. En weeg 68 kg. Al jaren hetzelfde gewicht. Ik loop elke week minimaal 20-25 km. En drink 2 liter water per dag. Volgens mij helpt veel drinken zoals water en karnemelk. Als ik ik mijn loopwagen heb gehad eet ik niet meer dan andere dagen. Mijn huisarts zegt dat mijn gezondheid heel goed is qua bloeddruk, cholesterol, hartfunctie. Omdat mijn levensstijl zo gewoon is geworden, kost me het geen moeite meer. Probeer het een tijd en maak er je levensstijl van. Bevalt erg goed! DOEN!

  Geschreven door Frans op
 73. ik ben hier om [email protected] te bedanken hij is een grote liefdes spell caster hij helpt me een liefdespreuk uit te brengen die mijn ex vriend terug naar mij bracht

  Geschreven door Jamema Dobry op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief