Eiwitrijk dieet, de uitkomst in uw strijd tegen de kilo’s

– ADVERTORIAL – Overgewicht, grote kans dat u ermee te maken heeft. Volgens een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben bijna 7 miljoen mensen te maken met overgewicht, dat is 41% van alle Nederlanders.

De ernstigere vorm obesitas zorgt bij ruim 10% van alle Nederlanders tot ernstige gezondheidsproblemen. Dit aantal met grote gewichtsproblemen stijgt al tientallen jaren achter elkaar.

Grotere kans op chronische aandoeningen

Een probleem is het zeker. Het rijtje met ziekten en aandoeningen dat nauw samenhangt met (ernstig) overgewicht is lang. Mensen met obesitas hebben vijfenhalf keer zo vaak suikerziekte type 2, drie keer vaker een hoge bloeddruk en twee keer vaker gewrichtsslijtage en hart- en vaatziekten. Daarnaast zijn darmkanker, onvruchtbaarheid, depressie, angststoornissen, artrose en aandoeningen van de galblaas slechts voorbeelden op de lange lijst aandoeningen die samenhangen met obesitas en overgewicht.

Diëtiste Bo Notten helpt iedere dag mensen met overgewicht of obesitas die willen afvallen. “Zowel in de praktijk waar ik werk als in de cijfers zie je dat overgewicht echt een groeiend probleem is in de wereld. We leven in een tijd dat alles snel moet en overal is de verleiding tot een ongezonde snelle hap.”

Bo Notten werkt vol overtuiging met het Prodimed proteïne dieet om overgewicht en obesitas aan te pakken. Ze studeerde Voeding en Diëtiek aan de Hogeschool van Amsterdam en kwam tijdens en na haar studie bij diëtisten terecht die enkel uitgingen van de klassieke ‘schijf van vijf’. De moed zonk haar bijna direct in de schoenen. “Een van mijn eerste cliënten was een man van 120 kilo. We maakten een schema en hij ging enthousiast aan de slag. Een week later kwam hij terug. De weegschaal was onverbiddelijk en gaf 119,8 kilo aan. Die man was zo teleurgesteld en gedemotiveerd. Hem oppeppen om verder te gaan met afvallen lukte al niet meer.”

Meer eiwitten, minder kilo’s

Een eiwitrijk dieet kan volgens Notten wel uitkomst bieden in de strijd tegen overtollige kilo’s. Ons dagelijkse voedingspatroon bestaat uit drie componenten: koolhydraten, vetten en eiwitten. Vetten en koolhydraten hebben we vooral nodig als energiebron, eiwitten dienen als bouwstof voor onder andere gezonde spieren, haren en huid.

De eerste fasen van het Prodimed dieet eet je vooral extra veel eiwitten en laat je koolhydraten en vetten deels achterwege. “Je koolhydraatreserve raakt daardoor op en dus moet het lichaam ergens anders brandstof vandaan halen. Omdat er vanuit het Prodimed dieet haast alleen eiwitten binnenkomen, wordt het lichaam gedwongen de vetreserves aan te spreken. Voor mensen met overgewicht is dat geen probleem, die hebben genoeg vetreserves”, legt Notten uit.

Afvallen is een belangrijke stap in uw leven en moet vooral verantwoord gebeuren. Er gebeurt tenslotte lichamelijk een hele boel als u uw voedingspatroon aanpast. Goede en professionele begeleiding is noodzakelijk om op een gezonde manier af te vallen én om een duurzaam effect te realiseren. Al ruim tien jaar begeleiden de diëtisten van Prodimed mensen op een moderne en verantwoorde manier naar hun streefgewicht. Dankzij begeleiding op afstand – online en per telefoon – houden de diëtisten van Prodimed in de gaten hoe u ervoor staat.

Nooit meer jojo’en

Dat u tijdens het afvallen genoeg eiwitten binnenkrijgt is van groot belang. “Als mensen tijdens de eerste fasen te weinig eiwitten binnenkrijgen, haalt het lichaam ook brandstof uit de spiermassa. Dan worden de spieren afgebroken en dat vertraagt de stofwisseling.” Daarom produceert Prodimed alle producten in eigen beheer.

Alle producten die Prodimed aanbiedt bevatten hoge biologische waardes aan eiwitten die perfect worden opgenomen door uw lichaam, in allerlei heerlijke smaken. Maar eiwitten zitten toch ook in producten uit de supermarkt? Bij lange na niet genoeg, aldus Bo Notten. “Bij te weinig eiwitten worden de spieren dus afgebroken, dan vertraagt de stofwisseling, verteert normaal eten langzamer en vliegen de kilo’s eraan.” Hoe we dat noemen? Het welbekende jojo-effect.

Jojo’en, dat wil niemand. Daarom werkt Prodimed met verschillende fasen. De eerste fasen staan in het teken van proteïnerijke voeding, daarna maakt u geleidelijk en gecontroleerd de overgang naar een normaal voedingspatroon. Juist tijdens zo’n proces is coaching en begeleiding belangrijk. Samen staan we sterker, dat gevoel kan hét verschil maken om uw doel te bereiken.

Euforie ervaren? Maak een afspraak

Bo Notten denkt nog vaak terug aan een van haar eerste clienten die beteuterd op de weegschaal stond. Zulke teleurstelling ziet ze tijdens haar werk bij Prodimed nog maar zelden. “Ik zie nu vaak gevoelens van euforie. Veelal willen mensen al jaren afvallen en hebben ze al meerdere mislukte pogingen gedaan. Telkens liet het resultaat te lang op zich wachten. Bij Prodimed zie ik mensen opbloeien als ze het resultaat zien. Daar doe ik het voor.”

Heeft u overgewicht of obesitas en wilt u succesvol uw einddoel bereiken? Bel een van onze gediplomeerde Prodimed-diëtisten op werkdagen op 088 – 8001360 voor meer informatie of maak vandaag nog online een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend intake-consult. Samen krijgen we die overtollige kilo’s er af.

Delen:  
2 reacties op “Eiwitrijk dieet, de uitkomst in uw strijd tegen de kilo’s
  1. ik heb een dikke maag wat kan ik eraan doen

    Geschreven door Christiane op
  2. Hoe oud ben je?
    Ben je man of vrouw?
    Hoe groot ben je en wat weeg je?

    Geschreven door John Leppink op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief