Stimuleer je vetverbranding

We gaan weer richting het mooie weer en vaak mogen er dan wel wat kilo’s van af. Let dan niet alleen op het aantal calorieën, maar let ook op je vetverbranding! Dus hoe stimuleer je je vetverbranding?

Wat is je vetverbranding?

Vetverbranding is de hoeveelheid vet die het lichaam kan verbranden tijdens lichamelijke activiteiten. Om alles wat in ons lichaam functioneert te laten draaien heeft het lichaam brandstof nodig, en die haalt het lichaam uit vet. De vetverbranding dus. Een lichaam kan onmogelijk werken zonder vetverbranding. Om het lichaam goed te laten functioneren is er een minimale vetverbranding nodig. Dit noemen we de grondstofwisseling, en die verschilt per persoon. Gemiddeld ligt die tussen de 1100 en 1600 Kcal per dag.

Tips om je vetverbranding te stimuleren

Ontbijt iedere dag

Maak niet de fout door te denken dat wanneer je het ontbijt overslaat, je sneller afvalt omdat je minder calorieën naar binnen werkt. Wanneer je ontbijt start je automatisch je metabolische motor op, en daardoor verbrand je meer calorieën dan wanneer je het ontbijt overslaat. Dus ontbijt iedere dag en dan het liefst een half uurtje na het wakker worden.

Eet voldoende

Ook na het ontbijt is het belangrijk om geen eetmoment over te slaan. Door te weinig te eten schakelt het lichaam namelijk over op een soort van spaarstand waardoor je metabolisme verlaagt en daardoor wordt het afvallen steeds lastiger. Dus eet minimaal 3 maaltijden per dag en eet voldoende koolhydraten, gezonde vetten, eiwitten, groente en fruit, noten en zaden, kip en mager vlees. Want door te eten en door te sporten stimuleer je je vetverbranding.

Spicy food

Curry, sambal, rode en groene pepers, mosterd en peper hebben een stimulerend effect op de vetverbranding vanwege een stofje met de naam capsaïcine.

Ontwikkel spieren

Spieren verbranden calorieën. Eén kilo spieren verbrandt ongeveer 100 calorieën. Dus zorg via krachttraining dat je meer spiermassa kweekt, want hoe meer spiermassa je hebt, des te meer energie je spieren nodig hebben des te meer calorieën je verbrandt.

Drink groene thee

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die al 10 jaar groene thee drinken gemiddeld 20% minder lichaamsvet hebben ten opzichte van mensen die nooit groene thee drinken. Het is dan wel van belang om dagelijks groene thee te drinken want alleen dan is het effectief bij het vet verbranden.

Lekker koud

Ons lichaam heeft een optimale temperatuur waarbij ons lichaam het meest optimaal kan functioneren. Wanneer ons lichaam aan kou wordt blootgesteld zal het alles in werking stellen om die optimale lichaamstemperatuur weer terug te krijgen. En hier is dan weer energie voor nodig waardoor de vetverbranding wordt gestimuleerd.

Sporten

En natuurlijk is sporten het middel om he vetverbranding te stimuleren. Zorg er alleen voor dat je de energie die je hebt verbruikt door te sporten er nadien niet weer aan eet. Door te sporten zal het jojo effect waar vele mensen, die proberen af te vallen last van hebben, verdwijnen.

Bronnen: drogespieren.nl, nlbewustgezond.nl

Delen:  
2 reacties op “Stimuleer je vetverbranding
  1. interessant, gr anny

    Geschreven door alex op
  2. Heel interessant wat hier staat. De koud therapie doe ik zelf al een aantal maanden tot een jaar en het werkt echt. Het scheelt ook nog eens geld omdat je niet meer zo hard hoeft te stoken, mooi meegenomen.

    Geschreven door G. van der Vegt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief