Welke voorwaarden worden meestal in de zorgverzekering vastgelegd?

Welke voorwaarden worden meestal in de zorgverzekering vastgelegd?

Een passende zorgverzekering is per persoon en per situatie anders. Iedereen wil in ieder geval verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u dit nodig heeft. Het moet ten slotte aansluiten op de wensen en behoeftes per persoon. Het kiezen van de juiste zorgverzekering zorgt ervoor dat deze wensen en behoeftes in vervulling gaan. Per zorgverzekering zijn er een aantal voorwaarden vastgesteld waar u op zal moeten letten om inzicht te hebben of de zorgverzekering bijpassend is.

Basisverzekering

De eerste stap binnen het kiezen van een zorgverzekering is kijken naar de basisverzekering. Hier zit de belangrijkste zorg, zoals de huisarts of ziekenhuis, aan gekoppeld. In Nederland is het verplicht op een basisverzekering te kiezen. Per verzekering verschilt het hoeveel je vergoed krijgt bij een bepaalde zorg. Dit staat vastgesteld in de basisverzekering.

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag wat u eerst zelf betaalt, voordat u een vergoeding krijgt voor zorg vanuit de basisverzekering. In Nederland is het verplicht eigen risico €385,-. Dit heeft de overheid bepaald. Het eigen risico wordt verhoogd met een vrijwillig eigen risico tot een maximum van €885,-. Hoe hoger het eigen risico is, hoe lager je per maand betaald, dus hoe lager de zorgpremie is.

Aanvullende verzekering

Niet alle zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het is mogelijk om deze zorg apart te verzekeren met een aanvullende verzekering. Hierdoor krijg je extra vergoedingen. Per persoon is het goed om hiernaar te kijken. Bij het hebben van een blessure, is het bijvoorbeeld goed om een aanvullende verzekering voor de fysio te hebben. U betaalt geen eigen risico over de zorg uit de aanvullende verzekering. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de meest uitgebreide aanvullende verzekering die je kiest.

Tandartsverzekeringen

Kosten bij de tandarts kunnen snel oplopen. Het is daarom goed om te kijken of het voordeliger is om voor een tandartsverzekering te gaan. Door deze verzekering, voorkom je hoge kosten bij onverwachte behandelingen. Er wordt namelijk een bepaald percentage per behandeling en afspraak vergoed. Dit geldt voor zowel de tandarts als de orthodontie. Hoe meer je betaald, hoe meer er wordt vergoed.

 

– Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief