Waarom ontzurende producten?

Waarom ontzurende producten?

Je lichaam is voortdurend bezig met het omzetten, opslaan en afvoeren van stoffen. Wat het nodig heeft, wordt opgenomen en (zure) afvalstoffen worden afgevoerd. Maar soms kunnen niet alle zure afvalstoffen worden afgevoerd doordat er gewoonweg te veel van zijn. Door ons drukke bestaan schiet een gezonde levensstijl, de nodige rust en een evenwichtige voeding er weleens bij in. En dan kan verzuring van het lichaam optreden. Om de boel weer in evenwicht te brengen, kan het helpen gebruik te gaan maken van ontzurende producten.

Ontzuren van het lichaam

Door het eten van onder andere suikers, vetten en koolhydraten en door alcohol, nicotine en medicijnen, stijgt de zuurtegraad in ons lichaam. Onze pH-waarde gaat naar beneden. Om een goede stofwisseling, immuunsysteem en vitaliteit te behouden, kunnen andere voeding en ontzurende producten helpen. Meer groenten zijn een hele goede eerste stap. Maar omdat veel invloeden van buitenaf ook kunnen zorgen voor verzuring van het lichaam, zoals stress en vervuilde lucht, is het slim ook gebruik te maken van speciale ontzurende supplementen en andere producten.

Voeding en ontzurende supplementen

Heb je symptomen van een verzuurd lichaam? Last van vermoeidheid, pijnlijke gewrichten of huidproblemen? Dat kan duiden op verzuring. Je kunt de zuurgraad van je lichaam eventueel testen om het zeker te weten. Zoals gezegd, is het qua voeding simpel: veel groenten geven een zogenaamde basische waarde aan het lichaam en helpen bij het ontzuren. Wel vers, onbewerkt, als rauwkost of lekker gestoomd!

Voor een meer intensieve ontzuring van het lichaam kun je gebruik maken van de volgende ontzurende producten:

  • Basische druppels en tabletten;
  • Ontzurende kruidenthee;
  • Basische mineralen
  • Basische voedingsextracten;
  • Basische crème, basisch badzout, of basische scrub.

Welke ontzurende producten werken voor jou?

Tablet, druppel, scrub of crème; welke ontzurende producten werken voor jou het best? Ben je van het type ‘altijd een flesje water op zak’, dan zijn basische druppels een fijne manier om te ontzuren. Met regelmatig een paar druppels in een glas water wordt je lichaam geholpen om zure afvalstoffen op te lossen en af te voeren.

Ook met basische tabletten kun je het lichaam ontzuren. Natriumbicarbonaat is het belangrijkste bestandsdeel van zo’n basische tablet. Deze lichaamseigen stof neutraliseert schadelijke afvalzuren en gaat daarmee verzuring tegen. Ideaal voor bijvoorbeeld het ontzuren van stramme gewrichten en spieren. Voor de theeleuten onder ons biedt een ontzurende kruidenthee uitkomst. En voor degenen die kampen met huidproblemen: neem basische baden en probeer een basische crème of basische scrub. Vergeet niet: onze huid is het grootste orgaan en zorgt ook voor afvoer van verzurende stoffen.

Ontzuren lichaam: ervaringen

Misschien twijfel je nog over het gebruik van ontzurende producten, of je bent bang dat het ontzuren bijwerkingen met zich brengt. Wees gerust, velen gingen je voor, dus er is genoeg te vinden en te lezen over het gebruik en de werking van ontzurende supplementen. Mensen met klachten als chronische vermoeidheid, brandend maagzuur of last van de spieren en gewrichten, blijken veel baat te hebben door het lichaam te ontzuren.

-Partner Content –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief