Voorkom pijn tijdens het traplopen met een traplift

Voorkom pijn tijdens het traplopen met een traplift

Merk je dat de trap op- en afgaan steeds moeilijker gaat? Of ervaar je zelfs pijn tijdens het traplopen? Helaas heeft een grote groep mensen in Nederland hier last van. Dit is natuurlijk erg vervelend, vooral als je een woning hebt met één of meerdere trappen.

Oorzaken pijn tijdens het traplopen

Artrose

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen achteruitgaat. Gezond kraakbeen is glad, maar bij artrose wordt het kraakbeen ruw en soms kan het volledig verdwijnen. Dit kan ervoor zorgen dat je stijf wordt en pijn krijgt tijdens het bewegen. Artrose wordt ook wel eens “slijtage” van de heup of knie genoemd. Traplopen kan hierdoor erg moeizaam en pijnlijk gaan.

Hoe ontstaat artrose?

Het is niet exact bekend hoe artrose ontstaat. Bij de volgende groepen komt artrose vaker voor:

  • Mensen met overgewicht.
  • Mensen boven de 50 jaar.
  • Als artrose in de familie voorkomt (erfelijk).
  • In beroepen waarbij de gewrichten worden belast.

Hernia

Een hernia is een uitpuiling van een tussenwervelschijf. Dit zijn zachte schijfjes tussen de wervels. Er zit een zachte gel in het midden van een tussenwervelschijf. Als deze uitpuilt, spreek je van een hernia. Als deze uitpuiling op een zenuwbaan drukt kan deze geïrriteerd raken. Een hernia kan een scherpe pijn geven in (meestal) één been of bil. Deze pijn kan helemaal tot aan de voet doorgaan. Ook hebben mensen met een hernia minder kracht in het been, deze kan prikkelend aanvoelen. Hierdoor wordt traplopen moeilijker en minder veilig, omdat er minder gevoel in het been is.

Hoe ontstaat een hernia?

Ook bij een hernia is het niet volledig duidelijk hoe deze ontstaat. Factoren die een rol kunnen spelen, zijn:

  • Erfelijkheid.
  • Zwaar lichamelijk werk.
  • Ongezonde levensstijl.
  • Veel en lang autorijden.

Hulpmiddel in huis: De Traplift

Naast bovenstaande aandoeningen, kunnen er natuurlijk meerdere oorzaken zijn waardoor traplopen moeilijker gaat. Het is belangrijk om hier snel actie op te ondernemen, zodat de klachten niet verergeren. Heb je wel eens aan een hulpmiddel in huis gedacht, zoals een traplift? Hiermee ervaar je geen pijn meer tijdens het op- en afgaan van de trap en houd je meer energie over voor andere dingen. De trapliften van Koninklijke Otolift hebben voor elke trap wel een passende oplossing, ook voor jouw trap. Daarnaast kun je bij jouw gemeente een vergoeding aanvragen om de prijs van de traplift te verlagen.

 

– Partnercontent –

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief