Overstappen naar een goedkopere zorgverzekering, waar moet je rekening mee houden?

Overstappen naar een goedkopere zorgverzekering, waar moet je rekening mee houden?

Het jaar zit er bijna op, dus het is weer tijd om een zorgverzekering te kiezen voor het volgende jaar. Miljoenen Nederlanders blijven telkens trouw aan hun eigen zorgverzekeraar terwijl het soms echt kan lonen om over te stappen. Dit jaar is dat wellicht anders aangezien we midden in een pandemie zitten en veel mensen minder inkomen hebben dan normaal. Overstappen naar een goedkopere zorgverzekering wordt dus steeds populairder. Maar waar moet je rekening mee houden?

Overstappen van zorgverzekering

De basisverzekering is voor iedereen hetzelfde in Nederland. Veel mensen zijn echter aanvullend verzekerd. En op dat gebied zitten er zeker verschillen tussen de verschillende verzekeraars. Waar moet je rekening mee houden als je wilt overstappen naar een andere verzekering?

Eigen risico

Het verplichte eigen risico voor de zorgverzekering in 2021 is 385 euro. Je kunt er echter voor kiezen om dit eigen risico te verhogen. Dit heet je ‘vrijwillig eigen risico’. Je kunt dit maximaal verhogen tot een bedrag van 885 euro. Dat betekent dat je veel van de zorg zelf betaald tot dat bedrag. Dit is natuurlijk een risico, want misschien kun je dit helemaal niet betalen. Wel bieden zorgverzekeraars een lagere premie aan voor mensen die kiezen voor een hoger eigen risico. Je moet dus voor jezelf even afwegen of dit geschikt is voor jouw situatie.

Aanvullende verzekering

Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf na te gaan of je een aanvullende verzekering wilt. Heb jij bijvoorbeeld een slecht gebit? Dan is een tandartsverzekering wellicht goedkoper, dan dat je alle tandartskosten zelf moet betalen. Zo zijn er nog andere aanvullende verzekeringen. Neem deze goed door en kijk of er iets geschikts voor je bijzit.

Vergelijk verschillende aanbieders

Kortom, vergelijk altijd verschillende aanbieders. De verschillen zijn soms best groot tussen verschillende partijen. Gelukkig kost het vergelijken tegenwoordig niet veel moeite. Je kunt dit op verschillende websites eenvoudig online doen. Vergelijk de zorgverzekeringen bijvoorbeeld hier.

 

– Partnercontent –

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief