Belangrijk werk, mooie verdienste

Geneesmiddelenonderzoek

Kijk wat jij kunt doen (en verdienen)

We gebruiken allemaal wel eens een medicijn. Van een simpele pijnstiller tot een geneesmiddel dat door een arts is voorgeschreven. Toch is het niet vanzelfsprekend dat er medicijnen zijn. Daar gaat veel onderzoek aan vooraf. Door artsen en wetenschappers. En met de hulp van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers geen nieuwe of betere medicijnen.

Meedoen aan geneesmiddelenonderzoek kun je doen om verschillende redenen. Omdat je patiënten een beter leven wilt geven. Omdat je tijdens het onderzoek veel tijd hebt voor jezelf en je die tijd in het onderzoekscentrum zinvol of leuk wilt besteden. Omdat je een vergoeding ontvangt.

Meedoen aan geneesmiddelenonderzoek is een mooie verdienste voor alle betrokkenen.

‘Ik wil graag bijdragen aan een betere wereld. Voor mensen die ziek zijn. En voor iedereen die nu gezond is. Want een ziekte kan iedereen treffen. Doordat ik meedoe aan onderzoek kunnen er medicijnen worden ontwikkeld die het leven van mensen verbeteren. Dat ik daaraan meewerk, geeft me een goed gevoel.’

PRA Health Sciences is specialist in geneesmiddelenonderzoek met vrijwilligers. De vrijwilligers in de onderzoeken zijn gezonde mensen, maar soms ook patiënten. De artsen en onderzoekers van PRA bestuderen het effect en de eventuele bijwerkingen van nieuwe of verbeterde medicijnen. Uitgebreid onderzoek op mensen is een verplichte stap in de ontwikkeling van geneesmiddelen. Pas na veelvuldig onderzoek met goede resultaten mag een nieuw geneesmiddel op de markt worden gebracht.

Kijk wat jij kunt doen. Bijvoorbeeld bij het geneesmiddelenonderzoek naar een al geregistreerd middel voor de behandeling van acute en chronische diarree. Hiervoor zoekt PRA mensen die minimaal 6 maanden klachten hebben van diarree, zonder duidelijke diagnose. Heb jij deze klachten? Kijk hoe jij kunt meewerken.

(In samenwerking met PRA Health Sciences)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief