Eerste MRI-veilige neurostimulator geplaatst

0000109004-14

In Zeist is eerder dit jaar ’s werelds eerste MRI-veilige neurostimulator geplaatst door dr. Frank Wille, pijnspecialist. Dat gebeurde bij een patiënt van het Diakonessenhuis Utrecht-Zeist-Doorn, dat is gespecialiseerd in geavanceerde pijnbehandelingen. Het Diakonessenhuis is hiermee het eerste ziekenhuis in Nederland dat deze neurostimulator heeft geïmplanteerd. Een neurostimulator geeft verlichting bij patiënten die altijd zenuwpijn hebben. Tot voor kort konden mensen met een neurostimulator geen MRI-scan laten maken. Het apparaat werd te sterk beïnvloed door de magneten van de MRI-scan. Met de MRI-veilige neurostimulator is dat verleden tijd. De MRI-scan is één van de belangrijkste methodes om chronische pijn nauwkeurig te kunnen diagnosticeren. Bijvoorbeeld als er nieuwe gezondheidsproblemen zijn of verergering van de bestaande. De SureScan MRI-neurostimulator van producent Medtronic is revolutionair, omdat het ’s werelds eerste MRI-geschikte pijnmanagementsysteem is.

Kwaliteit van leven
Dr. Frank Wille, pijnspecialist en anesthesioloog in het Diakonessenhuis: ‘Het Diakonessenhuis vindt het belangrijk om continu te investeren in innovaties en verbeteringen die onze patiënten ten goede komen. Deze MRI-veilige neurostimulator is daar een goed voorbeeld van. Deze zorgt ervoor dat de kwaliteit van leven van patiënten met chronische pijn beter wordt. Doordat deze nieuwe neurostimulator geschikt is voor de MRI-scan, kunnen patiënten nauwkeuriger en met behulp van de laatste innovaties gediagnosticeerd en beter behandeld worden. Zo hoeven zij niet voortdurend onnodig pijn te lijden en wordt hun leven weer een stuk aangenamer.’

Het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn
Het Diakonessenhuis (168 jaar) is een vooruitstrevend algemeen ziekenhuis waar ruim 2700 medewerkers, onder wie 165 medisch specialisten, zich op drie locaties in de regio Utrecht inzetten om patiënten een breed scala aan uitstekende zorg te bieden. Jaarlijks bezoeken ruim 400.000 mensen de poliklinieken, worden circa 27.000 patiënten opgenomen en vinden er ruim 34.000 daghandelingen plaats. Kwalitatief hoogwaardige medische en verpleegkundige zorg en zorgzaamheid staan voorop. Het ziekenhuis ontvangt hiervoor regelmatig erkenningen van onafhankelijke instanties. Het Diakonessenhuis, erkend opleidingsziekenhuis, verricht ook diverse (wetenschappelijke) onderzoeken.
Bron: Medtronic.com

2 reacties op “Eerste MRI-veilige neurostimulator geplaatst
  1. Zijn er ook andere ziekenhuizen die dit hulpmiddel plaatsen?

    Geschreven door Yvo op
    • Ja. Kijk anders even op neurostimulator (Besloten groep) op Fb

      Geschreven door Syl op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief