Advies gevraagd!

  • #1

    Beste lezer(s),

    Ik wil graag even mijn verhaal kwijt als dat mag.. Ik ben namelijk nogal nerveus.
    Allereerst slik ik de pil al ruim 2 jaar al heel netjes. tot bijna 3 weken geleden.
    Op de 5e dag van mijn strip. Ben ik op zaterdag avond een pil vergeten. Daar kwam ik pas de volgende nacht achter. Toen alsnog de pil ingenomen + die ik vergeten was. De volgende dag de HA gebeld en om advies gevraagd. Toen diezelfde dag nog een MAP gehaald. Nu komt het (niet zo ) leuke deel. Aangezien ik moeite heb met pillen slikken. Sneed ik de map pil door de midden. Om zo dus 2 x een helft in te nemen. 1 deel belandde in mijn maag. De ander in het putje. Oh (minder fijn) dacht ik. Wel gewoon zonder condoom gevreeën in alle weken. En nu dus opeens hele levendige dromen, Opvliegers en misselijkheid met vlagen, niet naar het toilet kunnen. Verder heb ik ook het gevoel dat er iets anders aan mij is. En nu wel flink aan de kak. (sorry).

    Heeft iemand een mening of advies over dit nogal ingewikkelde verhaal ? Ben ik terecht ongerust?

    Reageer
    #2

    Een halve MAP werkt dus niet.....niet zo handig.
    Als dus nog onbeschermde seks hebt gehad in de 7 dagen dat je de vergeten pil alsnog hebt geslikt, loop je toch wel risico op een zwangerschap. De pil is namelijk de eerste 7 dagen na het vergeten van een pil in de eerste week niet betrouwbaar. Dat was ook terug te vinden geweest in de bijsluiter.

    De klachten die je nu hebt doen mij niet meteen aan zwangerschap denken. Als ze aanhouden, ga dan even naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie, het is inderdaad niet zo handig en zeker niet slim.
    Ik hoop maar dat ik de dans mag ontspringen.

    Reageer
    #4

    Nog maar even afwachten en dan een zwangerschapstest doen als je volgende menstruatie uit zou blijven

    Reageer
    #5

    Hallo,

    ik heb gisteren mijn laatste pil ingenomen. Ik zou morgen ongesteld moeten worden. Er zit namelijk altijd 1 dag tussen. Vandaag wel een test gedaan. Deze was negatief, Kan ik er nu vanuit gaan dat ik niet zwanger ben?

    Groetjes.

    Reageer
    #6

    Je moet testen als je menstruatie uitblijft. Maar eens afwachten dan....

    Reageer
Reageer op: Advies gevraagd!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief