Ernstig misselijk

  • #1

    Ik ben nu 9 weken zwanger en bij 4 weken zwangerschap werdt ik verschrikkelijk misselijk met constant alles er uit braken.
    Van dokter heb ik emasefene gekregen wat totaal niet helpte.

    Nu ik 9 weken ben, heb ik al 4 weken bijna helemaal geen ontlasting meer gehad, ik plas minimaal en erg oranje, 8 kilo afgevallen en constant last van een brok in mijn slokdarm.

    Iedereen zegt dat ik even door de eerste weken heen moet, maar ik begin zo langzamerhand de moed te verliezen.
    Ik gebruik ook paroxetine en iedereen zeurt constant dat ik daar van af moet.
    Ik heb het 5 dagen geprobeert maar kon niet eens op mijn benen staan, mijn hoofd tolde en ik raakte compleet in een depressie.
    Ik slik nu een helft (10mg) in 4 dagen en langer stoppen lukt gewoon niet.

    Doordat ik zo ziek ben en niks binnen hou interesseert me die hele baby niet meer en mag het om mij wel afgelopen zijn. Ik word er niet goed van.

    Mijn vraag: Gaat dit echt op houden of kan dit nog langer gaan duren?
    Wat mankeert mijn slokdarm?
    Moet mijn huisarts mij niet door sturen naar gynacoloog?

    Reageer
    #2

    ik word hier heel erg verdrietig van.... arme jij, maar vooral ook arme baby!
    dit is echt heel ernstig!
    je moet zeker doorgestuurd worden, loop je niet bij een verloskundige?
    groeit de baby wel goed? is er een controle echo gemaakt?
    mensen die afvallen en zoveel klachten hebben moeten opgenomen worden in het ziekenhuis en aan een infuus!
    kom voor jezelf en je kindje op en ga morgen meteen de huisarts bellen!
    maagklachten zijn normaal in een zwangerschap , maar er is wel iets voor.
    je kunt tegen de misselijkheid ook iets homeophatisch nemen, vraag er naar bij de apotheek.
    drink vooral eens wat meer water en rooibosthee.
    maar bovenal loop niet zo door en zoek hulp.
    veel sterkte en probeer toch ook aan de baby te denken, dit is zo erg.
    Brenda

    Reageer
    #3

    Meisie, je moet inderdaad zorgen dat je doorgestuurt wordt want die dokter heeft duidelijk niet door wat je nodig hebt!

    Ik gebruik zelf ook paroxetine, al een aantal jaren. Hoe heb je daarmee geprobeert te stoppen?! Je moet het afbouwen over een ZEER lange periode en dan kom je ervan af. Zomaar stoppen is nooit goed!! En maakt je ontzettend ziek.

    Parotexine wordt ook gebruikt voor bepaalde ziektes die te maken hebben met zwangerschap, dus, als het goed is, heeft het geen effect op je kindje. Wat heel erg belangrijk is, ook voor jullie allebei, is dat JIJ je goed voelt. Dat betekent dus dat als de parotexine nodig hebt om niet depressief te worden, laat je dan door NIEMAND vertellen dat je er vanaf moet!!!! Jij weet wat het beste is voor jezelf. Velen, waaronder mijn familie, zeggen vaak tegen mij dat ik er ook af moet, maar je kan het pas echt snappen als je zelf in die situatie staat.
    Jij bent het belangrijkt! Op dit moment voel je je duidelijk niet goed en dat is voor jou (w lichaam) niet goed, laat staan voor je kindje. Als de dokter je niet door wil sturen, ga dan rechtstreeks naar het ziekenhuis desnoods. Veel succes!!!
    Cat xox

    Reageer
    #4
    Reageer
    #5

    Zwangerschapsmisselijkheid is een normaal verschijnsel in de eerste 16 weken van de zwangerschap. De misselijkheid wordt veroorzaakt door de hormonenschommeling maar stress en psychologische factoren spelen ook een rol. 60-70% van de zwangeren hebben in meer of mindere mate last van misselijkheid en braken. Wanneer er sprake is van ernstig braken leidend tot uitdroging (dehydratie), ketonurie, gewichtsverlies en soms zelfs leverfunctiestoornissen dan lijdt de zwangere aan hyperemesis gravidarum of wel zwangerschapsmisselijkheid. In het geval van hyperemesis zal de zwangere vrouw opgenomen worden in het ziekenhuis voor verder onderzoek en rehydratie met behulp van een infuus. Indien nodig zal misselijkheid medicamenteus behandeld worden met anti-emetica.

    Over de rol van rust, isolatie en onthouding van televisie, etc. is nog steeds discussie maar wordt meer en meer als achterhaald gezien. Wel kan de hulp van een maatschappelijk werkster of psycholoog waardevol zijn in de behandeling.

    Reageer
    #6
    Reageer
    #7

    ik snap je huisarts niet. Je moet er heen en je urine na laten kijken op ketonen, zijn deze positief dan duidt dit op uitdroging. Wacht hier niet mee, je kan zeker geholpen worden, al zal dit dan waarschijnlijk een ziekenhuisopname worden want je vocht zal per infuus aangevuld worden. Wat betreft je paroxetine egbruik; tuurlijk is het beter geen chemische medicatie te gebruiken in je zwangerschap, maar er zijn honderden andere vrouwen die dit ook gedaan hebben en een volstrekt gezond kind op de wereld hebben gezet. Zeker nu je zo beroerd ben moet je dit laten rusten. Voel je je straks weer beter, dan kan je dit altijd nog met je arts overleggen. Sterkte!!

    Reageer
    #8

    Lien, de vorige reactie was 5 maanden geleden... Ik denk dat Marja er ondertussen wel een oplossing voor gevonden heeft.... ๐Ÿ™‚

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Ernstig misselijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief