Zwanger en Ureaplasma Parvum positief

 • #1

  Hallo,

  Ik ben als Nederlandse woonachtig in Italië en ben inmiddels 21 wk zwanger. Ik heb begin december (18 wk zwanger) een inwendig onderzoek gehad. Een standaard test op SOA, trichmonas vaginalis en diagnosi molecolare batteriologica (microplasma). Gisteren de uitslag binnen gekregen en daaruit is gebleken: 'Ureaplasma parvum ++'. Ik ben dus positief getest op Ureaplasma Parvum.  Verder waren alle andere uitslagen negatief. Ik heb eigenlijk helemaal geen klachten, dus het bericht van deze bacteriële infectie komt onverwachts.

  Aangezien het een overdraagbare infectie is, is mijn partner inmiddels bij de huisarts geweest en heeft een antibiotica test gekregen. Ik moet a.s.a.p een afspraak maken met de gynaecoloog. Dit moet ik afwachten, maar ondertussen ben ik natuurlijk ook gaan googlen. Helaas vind ik geen artikelen in Jip en Janneke taal, maar enkel medisch jargon. Wat ik erover lees is dat deze infectie vroeg geboorte en infectieziekten bij de baby kan veroorzaken.

  Ik wil graag advies van een NL arts (i.v.m. geen taalbarrière). Ik vraag me af in hoeverre deze infectie schadelijk is voor de baby? En kun je behandeld worden als je zwanger bent? Zo ja, is een antibiotica kuur niet schadelijk? Baal er enorm van, maar heb het nou eenmaal. Ik kan er niks aan doen. Ik word er vooral heel onzeker door. Bang dat het kwaad kan bij de baby.

  Ik kijk uit naar een reactie! Dank je wel.

  Mvg Alice

  Reactie
  #2

  Een gevorderde infectie kan idd risico's voor de baby inhouden. Maar is wel behandelbaar met antibiotica. Het aantal antibiotica is wel beperkt door de zwangerschap.
  Onderstaand een link van een naar het Nederlands vertaalde site
  https://nl.iliveok.com/family/ureaplasma-tijdens-de-zwangerschap_113026i15859.html

  Reactie
  #3

  Beste John,

  Dank voor je reactie. Ik kwam dit artikel zelf ook al tegen idd. Vraag me af wanneer het een gevorderde infectie is? Er stonden twee '++', zegt dat iets? Ik ga in ieder geval zo spoedig mogelijk langs de gynaecoloog. Het is fijn om te weten dat het wel behandelbaar is. Neem aan dat ze dan na verloop van tijd weer testen om te kijken of het weg is? Vraag me ook af hoe je er überhaupt aan komt, we zijn al 7 jaar samen en hebben nooit eerder zoiets gehad (tenminste niet dat we weten). En ook benieuwd of je het opnieuw kunt krijgen? Er is weinig bekend over deze infectie wat ik zo lees. Normaal zou ik denken 'ik neem antibiotica kuur en door...', maar nu met de baby word ik ineens een beetje hypochondrisch 😉 Hoop niet dat het gevorderd is (geen idee hoe ze dit kunnen meten).

  Reactie
  #4

  De 2 + zeggen iets over de hoeveelheid bacteriën. Doorgaans geeft een gevorderde infectie ook klachten. Het is in ieder geval behandelbaar ook tijdens de zwangerschap.
  Het is niet zo dat er weinig bekend over is.
  Ureaplasma species behoren tot de normale genitale flora van mannen en vrouwen. Bij zowat de helft van de zwangere vrouwen worden deze bacteriën gevonden als deel van de normale vaginale flora. Het is wel seksueel overdraagbaar

  Reactie
Reageer op: Zwanger en Ureaplasma Parvum positief
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief