Kans op toxoplasmose?

 • #1

  We zijn bezig om zwanger te worden. Eisprong was op dag 18.Gisteren op dag 26 heb ik mijn vriend even in de tuin geholpen om het zwembad dicht te maken met zeil en keien. Deze keien heb ik met mijn vingers opgepakt. Ook heb ik even aan het gras gevoeld om te kijken of het gemaaid kon worden. In onze tuin lopen regelmatig katten en er liggen ook vaak uitwerpselen in het gras. Ik heb hier even niet bij stil gestaan. Uiteraard daarna mijn handen goed gewassen. Is er een kas op toxoplasmose en kan dit kwaad? Ik weet nog niet of ik zwanger ben op dit moment.

  Reactie
  #2

  Aanvulling op bovenstaande: ook heb ik het zeil mee strak getrokken en de keien lagen aan de rand van het terras, onder wat overhangende bladeren. Een beetje zand zat er nadien aan mijn vingers, maar niet echt aan de palm. Uiteraard ook geen handen in het gezicht of de mond gestopt.

  Reactie
  #3

  Hey,

  Toxoplasmose krijg je zo echt niet hoor!

  Dan zou je al echt kattenpoep met je blote handen vast moeten pakken en daarna je ongewassen handen in je mond steken. En dan nog is het maar de vraag of de kat in kwestie überhaupt  besmet was.

  Dus daar hoef je je echt niet ongerust over te maken.

  Zo lang je maar goed je handen wast, wat natuurlijk ook moet als je niet zwanger bent, kun je rustig gewoon tuinieren of de kattenbak schoonmaken.

  Groetjes Suzan

  Reactie
Reageer op: Kans op toxoplasmose?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief