Rauw vlees

  • #1

    Hoi,

    Gisteren hebben wij bevroren (rauw) vlees (kip) te ontdooien gelegd in een houten schaal. In de drukte heb ik toen de schaal niet afgewassen. En vandaag heeft mijn man ovenfriet in die schaal gedaan en hebben we het dus daar uit gegeten. Ik maak me nu erg zorgen dat er bacteriën in die schaal zaten die schadelijk zijn voor ons kindje. Ik ben 31 weken zwanger. Wat nu?

    Reageer
    #2

    zo zou je wel een salmonella vergiftiging kunnen krijgen, als de kip zonder verpakking in de schaal heeft gelegen

    Reageer
    #3

    Als ik google op salmonella en zwangerschap, lees ik dat je er vooral zelf ziek van wordt maar dat het niet direct schade brengt aan je baby. Klopt dat?

    Reageer
    #4

    Dat klopt

    Reageer
    #5

    Oke dank je wel. Dan ga ik komende 72 uur afwachten of ik klachten krijg. Zo ja, dan is dat heel vervelend en mijn eigen stomme schuld maar ik ben al blij dat de baby er waarschijnlijk niks van kan krijgen.

    Reageer
    #6

    Dat zal niet zo'n probleem zijn hoor

    Reageer
    #7

    Mijn man kwam net thuis, hij was sporten toen ik half in paniek dit berichtje stuurde. Hij vertelde dat hij gisteravond de schaal had geboend met heet water (geen sop, maar het water was wel zo heet dat je absoluut niet je handen er in wil houden) en vanavond voordat hij hem in gebruik nam nog eens omdat hij toch ook andere dingen aan het omspoelen was. Dat maakt de kans een stuk kleiner denk ik?

    Reageer
    #8

    Dan is er niks aan de hand

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Rauw vlees


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief