Mozzarella

  • #1

    Hallo,
    even een vraagje:

    ik weet dat je tijdens de zwangerschap geen kazen mag eten die niet van gepasturiseerde melk zijn gemaakt maar nou heb ik mozzarella gegeten (gewoon uit de supermarkt) waarop staat Ingrediënten: melk, maar er staat dus nergens of het gepasteuriseert is of dat het rauw is..
    Weet iemand dit?? ik ga er vanuit dat dit gewoon goede melk is maar het zit me toch niet 100% lekker.
    Alvast bedankt.

    Groet.

    Reageer
    #2

    goed op verpakking kijken bij kazen of er rauwmelkse kaas of lait cru op staat , dan mag het niet.
    Mozzarella wordt in verschillende landen gemaakt, overal een beetje anders.
    je wordt er niet meteen ziek van van die kazen, maar het risico gewoon niet meer nemen, want als je ziek wordt kan het een miskraam veroorzaken.
    Fijne zwangerschap verder! Brenda

    Reageer
    #3

    Als de mozarella gepasturiseerd is kan je het gewoon eten hoor!

    Reageer
    #4

    Je mag Brie eten als deze gemaakt is van gepasteuriseerde melk. Bijna alle Brie die in Nederland verkocht wordt, is van gepasteuriseerde melk. De Brie van Albert Heijn (b.v. Brie du President) kan gewoon gegeten worden. Als je Brie koopt in een speciaalzaak of je weet niet wat de herkomst is, vraag dan of deze met rauwe melk gemaakt is. Voor alle kazen geldt het volgende: staat er 'au lait cru' op de verpakking of twijfel je over de herkomst ervan? Dan de kaas gewoon laten staan.
    Kijk altijd goed op de verpakking; de meeste verpakte fêtasoorten die in Nederland worden verkocht, zijn gemaakt op basis van gepasteuriseerde melk en kunnen dus ook tijdens de zwangerschap worden gegeten. Laat verse, onverpakte fêta liever liggen of vraag goed na waar deze van is gemaakt. Goed verhit in de oven (boven de 180 graden, bijvoorbeeld op een pizza) kunnen alle kazen worden gegeten.
    Buitenlandse, rauwmelkse kazen dient u absoluut te vermijden (hierbij staat 'au lait cru' op de verpakking aangegeven), tenzij flink verhit in de oven (180 graden, bijvoorbeeld op pizza's). Nederlandse boerenkazen mag u echter weer wel eten: deze bevatten weinig vocht en dragen dus weinig risico op besmetting met Listeria met zich mee. En bij twijfel: altijd laten staan! Kijk voor meer informatie over wat u wel en niet mag eten ook op http://www.voedingscentrum.nl. Een fijne zwangerschap toegewenst!

    Reageer
    #5

    Kan je mozzarella rauw eten????

    Reageer
    #6

    Zeker kun je die rauw eten.... Het is alleen verstandig om te kijken of hij met gepasteuriseerde melk is gemaakt.

    Reageer
Reageer op: Mozzarella


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief