HELP!! 1week pil, condoom afgegleden, wat moet ik doen?

  • #1

    Hoi allemaal,

    Twee weken geleden ben ik met de pil begonnen. Maar ik heb niet gewacht tot mijn menstruatie goed doorgezetten (wat moest wil je meteen 100% beschermd zijn), en het maakte mij niet uit omdat ik voorlopig van plan ben t met condoom te doen. Ik moest een van die dagen wel ongesteld worden en nu heb ik telkens ook wat bloedverlies.

    Maar nu is vorige week het condoom afgegleden en ik weet 100% zeker dat er sperma bij (in?) mijn vagina zat. En ik was dus nog geen week aan de pil begonnen.
    Doordat ik niet op de goede manier met de pil begonnen ben ben ik bang dat ik misschien zwanger zou zijn. Ik ben een aantal maal misselijk geweest (sochtends) en even wat "opgezwollen" borsten. Ik zeg telkens eigenlijk tegen mijzelf dat zal wel tussen mn oren zitten maar ben er toch bang voor, weet niet eens of ik zo snel al misselijk zou kunnen zijn ed.

    Moet ik gewoon afwachten en kan je gewoon ongesteld worden eerst (heb het natuurlijk al iets uitgesteld door aan de pil te beginnen...) Een zwangerschapstest zegt nu denk ik nog niks als ik hem zou doen, wel?
    Zuchtt, hoop dat jullie me iets kunnen geruststellen of een idee hebben wat ik kan/moet doen

    Gr Marie

    Reageer
    #2

    Ja ik kan je nu zeggen dat je niet zo slim bent geweest,maar goed dat weet je vast zelf ook wel.
    Een zwangerschapstest kun je pas doen op of na de dag dat je normaal ongi zou moeten worden.

    succes met afwachten!!Meer kun je niet doen.

    Reageer
    #3

    niet zo slim bezig ben geweest??? sorry hoor maar dat ben ik totaal niet met je eens, ben ook erg benieuwd wat je daarmee bedoeld. Ik ben met de pil begonnen en met condoom gevreeen. Dat het zo is gelopen was gewoon pech en allerter de volgende keer zijn spreekt voor zich. maar slimmer dan dit had ik volgens mij niet kunnen zijn. Maar goed andere ideeen sta ik rustig open voor....

    Ondanks dat ik het niet met je eens ben vind ik het wel erg fijn dat je gereageerd hebt en het idd niet anders is dan gewoon afwachten

    Gr marie

    Reageer
    #4

    Je bent vlak voor je ongesteldheid met de pil begonnen, dwz: ná je vruchtbare periode.
    De pil houdt de rijping van het eitje tegen, dwz: dat er bij jou geen rijp eitje aan zat te komen, je bent immers na de vruchtbare periode begonnen.
    En als het al zo was dat je zwanger zou zijn geworden dan had je nog niet deze klachten daarvan kunnen krijgen, want die waren begonnen al voor er een evt. innesteling plaats kon vinden. Jouw klachten zijn ook precies de bijwerkingen in de eerste maanden van pilgebruik, kijk de bijsluiter even na!
    Het enige wat je gedaan hebt is de menstruatie wat door de war gooien met het te vroeg beginnen met de pil.

    Reageer
    #5

    DANK JE WEL!!! je hebt me erg gerustgesteld!! ik wist dat allemaal niet.

    gr marie

    Reageer
    #6

    Sorry!!Had niet goed gelezen of zo.
    Stom,stom,stom...

    Maar afwachten toch maar,en idd waarschijnlijk heeft de pil alles een beetje in de war gebracht.

    Reageer
    #7

    Geeft niet, kan gebeuren.

    Ik heb vanochtend een zwangerschapstest gekocht.

    Ik had afgelopen week mijn eerste stopweek van de pil, was een paar dagen daarvoor al wat ongesteld en dit is zo gebleven tot eergister. Nog geen 4 dagen ongesteld en zo minimaal wat ik nog nooit heb gehad.

    Ben nu ook misselijk, veel duizelig, weinig zin in eten lichte krampen en pijnlijke onderrug, gespannen/gevoelige/grote borsten en elke dag (voornamelijk sochtends) hoofdpijn.

    Ik hoop dat ik niet zwanger ben en ik ga er ook niet vanuit maar ik begin steeds meer te twijfelen, dus voor de zekerheid toch maar een test gekocht.
    Ik weet alleen niet wanneer ik nu die test (het beste) kan doen. Het is nu ongeveer een maand geleden dus wat is wijsheid? Nog wachten met de test of zou ik het gewoon kunnen doen??????

    Gr marie

    Reageer
    #8

    Je kunt ervan uit gaan dat je 17 dagen na de onveilige sex kunt testen.

    Succes ermee en hopelijk krijg je het resultaat dat je hebben wilt!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: HELP!! 1week pil, condoom afgegleden, wat moet ik doen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief