2 aders in navelstreng ipv 3

 • #1

  Bij de 20 weken echo is geconstateerd dat er maar 2 ipv 3 aders in de navelstreng zitten. dit gaat soms gepaard met afwijking aan nieren en/of hart. Na onderzoek is er bij mijn kindje geen afwijking ontdekt. toch maak ik me soms nog wat zorgen. zijn er meer mensen die hierover kunnen meepraten?

  Reactie
  #2

  Je wil graag wat reakties. Ik heb het gevonden op internet, maar weet er zelf eigenlijk niets vanaf.

  http://www.nvn.nl/vraagbaak/vraagbaak_vraagdetail.asp?id=5332&pp=3&nav=1&r=0

  --------------------------------------------------------------------------------

  Vraag: 2 aders navelstreng
  Bij de geboorte van mijn dochter had ze maar 2 aders in haar navelstreng. Dat heb ik altijd onthouden, omdat ik vreese dat het later voor moeilijkheden zou kunnen zorgen. Ik heb het wel vermeld bij de artsen, maar die halen de schouders op. Nu heb ik inmiddels 2 moeders gesproken die een klein kindje hadden, ook 2 aders maar hadden, deze kinderen hadden toch wat problemen.
  Moeilijker plas ophouden, wat druppelen.
  Dat had mijn dochter vroeger ook.
  Zijn er mensen op het forum die het weten van zichzelf of hun kinderen die ook maar 2 ipv 3 aders in hun navelstreng hadden.
  Zou daar nu nooit onderzoek naar zijn gedaan, wat voor effect het kan hebben op latere leeftijd?
  christine bollen
  (8-9-2004)

  -Reactie:
  ook ons zoontje had 2 aders in de navelstreng, waar ik overigens voor de constatering nog nooit iets over gehoord had.
  Wij als a.s. ouders hadden dit 5 dagen voor de geplande keizersnede te hoeren gekregen en erg in de piepzak gezeten door alle mogelijke afwijkingen die zouden kunnen ontstaan daardoor.
  Maar gelukkig hebben we 'n enorme sterke gezonde zoon gekregen !
  Marianne
  (4-2-2006)

  Reactie:
  Na de geboorte van mijn dochtertje werder er in de navelstreng ook 2 aders geconstateerd, wij hebben gelijk extra controlles moeten ondergaan en uit een echo is gebleken dat onze kleine meid maar 1 nier heeft.
  Danielle
  (25-7-2005)

  Reactie:
  Ons kindje is nog in de maak. Bij ons is geconstateerd dat de navelstreng 2 ipv 3 aders heeft.
  Ik ben nu aan het zoeken wat dat voor een gevolgen kan hebben.
  Bij de laatste echo werd het ons niet direct verteld, omdat de groei van de kleine wel goed gaat.
  Vanochtend kregen we dit pas te horen van de verloskundige, maar die kon niet direct daar meer info over geven, wat ik vreemd vind.
  Wie kan ons meer info geven over deze afwijking.
  Kees Ritmeester
  (19-4-2005)

  -Reactie:
  Mijn dochter had ook 2 aders in haar navelstsreng. Ze is nu 14 en moet heel vaak plassen. Ook lijkt haar nierfunctie niet helemaal in orde (bleek na bloedafname). Over 2 weken moeten we dat nogmaals laten nakijken.
  Marjolein
  (29-11-2004)

  Reactie
  #3

  Lees verder op:

  2 aders in navelstreng http://www.dokter.nl/forum/Zwangerschap/204243-2-aders-in-navelstreng.html

  Reactie
  #4

  Bij ons dochtertje was hier ook sprake van. 3 weken te vroeg,maar prachtig en gezond geboren. Het kan zijn dat de kleppen tussen 2 aders ontbreken. Het volume van die ene ader is dan dus net zo groot als 2, alleen theoretisch komt het op totaal van 2 (1 slag, 1 ader). Wij merkten dat het internet in zo'n situatie niet zo,n fijne raadgever was. (hoop spektacel en onrust-verhalen) vandaar even deze positieve post voor een ieder die met dit onderwerp in aanraking komt.

  Verder gaan ze een paar keer extra de groei controleren, en grote kans dat als er echt iets mis is ,dat ze dit tegelijkertijd met het constateren van de ontbrekende ader hadden kunnen zien. Praat desnoods met een deskundige ipv fora's af te struinen, want geloof ons, dat gaat toch geen voldoening geven.

  Succes en niet teveel piekeren!

  Reactie
  #5

  Bij mijn 20 weken.echo was er.ook 2aders te zien en geen 3.alles.was goed.zijden.ze tot de bevalling.helaas.moest die van mij met spoed naar umcg.groningen want hij is geboren met een oesofagus atresie geboren.maar dit komt 1op.de 5000 zwangerschapen.voor groeten m.c

  Reactie
  #6

  ben echt bang dat mn kleine meid wat zal mankeren nu ik gisteren te horen heb gekregen dat er inderdaad maar 2 aders ipv 3 zijn. En moet nog bijna 3weken wachten alvorens ik bij specialist mag. Doorgestuurd door mn gyneacoloog juist voor de zekerheid zei hij... want de nieren en het hart zouden goed zijn... maar echt gerust ben ik niet...

  Reactie
Reageer op: 2 aders in navelstreng ipv 3
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief