zwanger met spiraaltje??

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hoi allemaal,
  Ik heb sinds een jaartje of vier een koperspiraaltje.
  Nu heb ik sinds drie weken vage buikpijn. Ben inmiddels al drie keer bij de huisarts geweest en krijg volgende week woensdag een echo maar dat duurt nog zo lang!!! De laatste week heb ik ook last van moeheid, minder eetlust, hevige buikkrampen en heb drie momenten gehad waarop mijn tepels erg pijnlijk waren. Ook is mijn buik wat dikker (dat merk ik aan mijn broeken). Ik heb natuurlijk gedacht om een test te halen maar die zal toch negatief uitslaan want ik moet pas volgende week de menstruatie krijgen. Zou ik toch zwanger kunnen zijn?? ik heb een gezonde zoon van 10 en daar wilde ik het bij houden anders had ik natuurlijk geen spiraaltje laten plaatsen.

  Is er iemand die ook zwanger is geworden tijdens gebruik van een spiraaltje en of ken je iemand dan hoor ik dat graag en wat dan de klachten waren die jullie hadden. Ik hoop snel reactie te krijgen want dit is zenuwslopend.

  Reactie
  #2

  Ook ik heb laatste maand vage klachten maar gebruik ook een koperspiraaltje.
  Gister ben ik eens gaan zoeken op het internet via google en daar kom je toch echt berichten tegen van vrouwen die ondanks het spiraaltje zwanger zijn geworden. Bij 1 was het zo dat die eerst aan de pil was en toen zwanger raakte, na die geboorte een spiraaltje laten zetten en die bleek weer zwanger te zijn. Hetr spiraaltje is verwijderd maar het vruchtje bleef zitten. Maar ik zie dat jouw berichtje al wat ouder is en ik denk dat je nu inmiddels wel wat weet?

  Groetjes en sterkte

  Reactie
  #3

  hallo allemaal,

  bij mij begon het ook allemaal met klachten als veel moe zijn en super gevoelige borsten. ik had nog niet eens in de gaten dat ik overtijd was. ik heb al zo´n 3,5 jaar een spiraaltje. maar wat bleek ik was wel degelijk inverwachting. ben nu ruim negen weken zwanger. ik het begin wel even schrikken omdat ik nu eerder zwanger ben geraakt dan gepland was. maar nu we eenmal van de schrik bekomen zijn, genieten we volop. van de week weer bij de verloskundige geweest en de baby groeit goed, alleen zal de hele zwangerschap toch wel de nodige risico´s met zich mee brengen. want ja ze laten het spiraaltje gewoon zitten. ik ben benieuwd naar jullie verhalen, hoe het verder met jullie is vergaan. groetjes marjolein

  Reactie
  #4

  ik ben ook zwanger geraakt met een koperspiraal, bij mij hebben ze het spriraal verwijderd. daarna bloedverlies en koorts. erge buikpijn ook. ik bleek een vleesboom te hebben die het spiraal wat had weggedrukt en daardoor toch zwanger, zwangerschap laten beeindigen, na week ziek te zijn geweest. Hoop voor jou dat het god gaat. veel sterkte en ik wens je een gezond kindje.

  Reactie
  #5

  Dag Angela,

  Ongeveer 2 maanden geleden heb ik abortus laten plegen, omdat de zwangerschap behoorlijk ongewenst was. Aangezien ik nog een student ben en bij mijn ouders woon. Na de abortus hebben ze meteen een spiraaltje ingezet.
  De laatste week begon ik misselijk te worden, at ik behoorlijk onregelmatig en veel en ik kreeg last van mijn buik. Door dat ik al die symptonen herken van paar maanden terug, ben ik meteen een test gaan halen en die gaf positief aan. Op dit moment ben behoorlijk geschrokken en weet ik dus echt niet wat ik moet doen. Maar hiermee wil ik alleen ff zeggen dat een spiraaltje niet heel erg betrouwbaar is of je hem nou pas er in hebt of al jaren.

  Reactie
  #6

  Voor meer zekerheid is het Mirena spiraaltje beter, die heeft hormonen die 5 jaar lang zo min mogelijk maar genoeg afgeven.
  Ook ben ik daardoor 4 jaar lang niet meer ongesteld geweest.
  Nu wil ik graag zwanger worden.

  Zoek voor meer info op google. Ik ben supertevreden.
  Succes allemaal.

  Reactie
  #7

  een spiraaltje is lang niet zo betrouwbaar als ze zeggen! sterkte met je zwangerschap, denk goed na of je nogmaals een abortus wil, het nml lijkt wel of het zo moet zijn! misschien komt het allemaal goed. veel wijsheid en sterkte gewenst!

  Reactie
  #8

  Ik heb na 9 jaar mijn oude spiraal laten vervangen. Wist niet dat dit na een aantal jaren vervangen moest worden…Maar ok..niets aan de hand..Nu heb nu ongeveer 1 jaar mijn oude spiraal laten vervangen, Ik heb toch zo’n vermoeden dat ik misschien zwanger zou zijn. Maar ik word nog steeds ongesteld. Is dit soms mogelijk dat aangezien ik ongesteld ben toch nog zwanger zou kunnen zijn? Ik word hier zo wanhopig van..ben nu 41 jaar en heb al een zoontje van 13 en dochter van 11. Ik zit niet op een volgend zwangerschap te wachten. Heeft iemand hier ervaring mee?

  Reactie
  #9

  Hallo, ik heb zo’n 2 1/2 jaar geleden een koperspiraaltje laten zetten..Nou merk ik sinds een tijdje dat voordat ik ongesteld wordt echt vreselijk depressief wordt eetbuien,moe,hoofdpijn,en nou ben ik ook nog eens twee dagen over tijd….wordt gek

  Reactie
  #10

  het eerste is PMS, dat kun je ook zonder spiraal hebben.
  2 dagen overtijd, t kan zomaar, maar kan ook zwangerschap zijn, over een paar dagen maar even testen!
  Sterkte Brenda

  Reactie
  #11

  hoi beste mensen,

  Ik zoek ook raad,Ik ben een jonge moeder van drie kids. De jongste is net 1 jaar. Ik heb ook een koperspiraal laten zetten na de geboorte van de baby,maar ben nu een paar dagen misselijk en moet overgeven en duizelig. Ik weet niet wanneeer ik ongesteld moet worden.Ik hield het niet bij..

  We zitten echt niet te wachten op een kind nu,mijn man helemaaaal niet!!

  Help wat moet ik doen !!

  Reactie
  #12

  hallo, ik ben een vrouw van 34 jaar, draag al jaren een spiraaltje, laatst is die vervangen in december 2007, sinds twee maanden zijn mijn borsten ontzettend pijnlijk en van cup a naar c gegaan, ook mijn buik is dikker en rond en lijkt steeds geleidelijk aan te groeien sinds enkele weken ! het is 16 weken geleden dat ik voor het laatst onbeschermd sex heb gehad met inmiddels mijn ex-vriend. vandaag las ik in een blad dat er vrouwen zwanger worden ondanks een spiraaltje ! ik ben hier enorm van geschrokken, er is me al eens gevraagd of ik zwanger was en door deze dingen op te tellen en hoe emotioneel ik me voel en de moeheid die ik gehad heb, denk ik zwanger te zijn ! ik heb een test gehaald die was negatief, maar kan die ook negatief zijn dioor het hormoon van het spiraaltje die ik draag ? dat vraag ik me dus af ! ik heb een mirena-spiraaltje ben al eerder 2 keer zwanger geworden ondanks pil-gebruik !

  Reactie
  #13

  hoi , ik ben zwanger geworden terwijl ik een spiraal had .
  inmiddels is die er uit en ik heb een gezonde dochter van 10 maanden.
  maar ik durf voorloppig geen spiraal meer te nemen.
  groetjes miranda

  Reactie
  #14

  Hoi
  Ik heb een zoon van 6 en een spiraal al 6 jaar in me. Het is nu voor het 1st dat m’n menstruatie al 3 wkn ruim is weg gebleven, ik heb een test gedaan n het is negatief. Ik heb ook geen stress ofzo, de zwangerschap symptonen heb ik wel een paar van. De vraag is ben ik zwanger?

  Reactie
  #15

  Ook ik ben zwanger, ondanks een koperspiraaltje.
  Ik krijg vandaag een termijnecho.
  dit is dus de laatste keer dat ik ooit een spiraaltje laat zetten.
  Ik zou het graag willen behouden, maar dat is gewoon onmogelijk. Dus momenteel geen leuke periode.

  Sterkte allemaal.

  Reactie
Reageer op: zwanger met spiraaltje??
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief