lage rugpijn misschien zwanger???

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  hallo allemaal,

  Ik heb sinds een aantal dagen erg last van lage rugpijn,ik kan nauwelijks bukken. Dit heb ik nog nooit gehad en vroeg me ook af of de kans bestaat dat ik zwanger kan zijn. Ik moet(liever niet natuurlijk) ook een week ongi worden. Ik heb nu behoefte aan meer /lekker eten,gespannen borsten en heb dus die rugpijn. Aangezien ik nog nooit heb gehoord of dat verschijnsel bij een evt. zwangerschap hoort zou ik graag ervaringen hiervan willen lezen. Ik ben nl. al tijden bezig zwanger te raken en hoop dat het nu eindelijk raak zal zijn.
  Wie kan hier wat over vertellen. Natuurlijk weet ik dat ik nog een weekje moet wachten en dan moet testen,maar jullie weten vast wel hoe wij vrouwen zijn met dit soort dingen.

  Groet Lydia

  Reactie
  #2

  je bedoelt waarschijnlijk dat je over 1 week ongi moet worden? ik heb het wel meer gehoord dat je zelfs in de eerste maand lage rugpijn kan krijgen dat dit te maken heeft met een zwangerschap,nl. doordat je hormoonaanmaakt wat je kraakbeen losser maakt waardoor de pijn onstaat.succes en ik duim voor je ik weet zelf wat het is om lang te wachten

  Reactie
  #3

  nou dan sluit ik me meteen aan bij jouw nieuwsgierigheid. ik heb prcies hetzelfde. moet aankomede donderdag pas ongesteld worden, maar kan nu haast niet normaal lopen van de rugpijn. echter ik heb al 2 kinderen. ik moest van de gynaecoloog 3 maanden stoppen met de pil en mijn vriend en ik zijn niet altijd voorzichtig geweest.
  het kán dus wel, heb het zo vorige zwangerschappen niet gehad dit (voordat ik wist zwanger te zijn bedoel ik), maar tijdens mijn laatste zwangerschap wel deze pijn
  regelmatig gevoeld. wanneeer moet jij ongesteld worden? voor jou hoop ik het zeker. ik weet nog niet wat ik hoop. als het wél zo is, is het een cadeautje/verassing toe.
  mijn 1e zijn bijna 5 en bijna 2.
  spannend hoor, hou ons op de hoogte! groetjes M

  Reactie
  #4

  heb jij ook zo’n rommelige buik? ik wel. (wie weet wordt ik gewoon eerder ongesteld en maak ik me druk om niks)

  Reactie
  #5

  hallo M,

  Nee ik heb geen last van een rommelige buik,wel voel ik af en toe wat steken aan de kant van mijn eierstokken,maar het kunnen uiteraard ook allemaal premenstruele klachten zijn,ik vind de rugpijn die zo heftig is alleen wat vreemd want daar heb ik nooit last van. het bericht van Do geeft mij natuurlijk wel hoop dat ik ook echt zwanger ben,maar ik heb geleerd toch maar nuchter te zijn. Helaas tikt de klok wel door en ik ben al 34 dus ik hoop zo dat het nu een keer raak is. Voor jouw zou het dan inderdaad een kadootje zijn,stel dat het niet zo was zou je dan toch nog wel een kindje willen?
  hou me op de hoogte.
  Groet Lidia

  Reactie
  #6

  oh nog vergeten ,ik moet volgende week zaterdag ongi worden

  Reactie
  #7

  tja goede vraag; het is iets wat wij ons ook afvragen. aan de ene kant onwijs leuk, maar wat ons doet twijfelen is de financiele kant, de ruimte in het huis, de aandacht voor de ander 2. we hebben al 2 hele leuke en gelukkig gezonde kinderen.
  áls het wel zo zou zijn nu is dit kindje van harte welkom en mischien dat er nu toch stiekum een beetje op hoop, maar áls ik wel ongesteld word dan is het ook goed en zullen we in het vervolg zeker voorzichtiger zijn, het zet je wel weer met beide benen op de grond.
  ik ben echt heel beniuwd waar mijn lichaam nu mee bezig is, want heb toch echt ook buikpijn, dus vermoedt eigenlijk wel dat het eerdaags doorbreekt.
  echter, bij jou, jij hebt ook zere borsten, dat had ik bij mijn eerste 2 ook, dus hoop het echt voor je, heb je daar nooit eerder last van gehad? dan zou ik inderdaad toch wel stiekum verwachten dat het nu raak is bij je, ik duim voor je!!!

  Reactie
  #8

  bij mij wordt de onzekerheid langzamerhand zekerheid, de mestruatie is beetje begonnen, te vroeg helaas, het is weer een zooitje, maar nogmaals ik had niet persé een wens, ik hoop voor jou nogsteeds dat hij uitblijft volgende week…
  hou je ons op de hoogte?

  Reactie
  #9

  he m,

  dan weet je waar je aan toe bent,ik weet niet of je blij bent of niet,is een dubbel gevoel lijkt mij> ….Hoe is het met je rug,ik loop bijna krom van de pijn ,ga morgen naar dokter want het voelt niet goed. ik hou je op de hoogte
  gr.

  Reactie
  #10

  goedemorgen m,

  het kan ook een innestelingsbloeding zijn omdat het vroeger is begonnen! is het geen helderrood bloed dan kan je niet spreken van een menstruatie
  succes
  k

  Reactie
  #11

  Nou, het inderdaad nog wat onduidelijk. toen ik gister dacht dat het begonnen was, was het echt een klein beetje met afvegen en eerder licht roze. het heeft verder niet doorgezet. wel heb ik nog buikpijn, maar denk dat ik een buikgriepje heb ofzo, want blijf maar naar de wc gaan, heb me vandaag ook ziek gemeld op mijn werk. de rugpijn is wel stuk minder dan zaterdag.
  en bij jou, Lydia, ben je nog naar de dokter geweest?

  Reactie
  #12

  goedemorgen m,

  ik ben naar de dokter geweest,hij verwijst me door naar het ziekenhuis omdat de verschijnselen lijken op een hernia.
  aangezien er een kans bestaat dat ik zwanger ben,ik hoop het zo!!! moet ik wachten tot ik dat zeker weet,omdat er anders geen fotos kunnen worden gemaakt.
  Ook pijnstillers en spierverslappers worden daardoor afgeraden,dat is nu even lastig,maar goed als blijkt dat ik het daarvoor moet laten heb ik het er graag voorover.

  Het is inderdaad zo dat je menstruatie pas begint als je helderrrod bloed verliest. Volgens mij kan het bij jouw alle kanten nog op. Wel he ik de arts nog even gevraagd of de rugpijn door een evt. zwangerschap kon onstaan. Dit had er volgend hem niks mee te maken dus gewoon afwachten

  Gr. lidia

  Reactie
  #13

  nou spannend dan voor je, dus eigenlijk weet je volgende week meer wat je kan doen.
  ik hoop echt voor je dat je zwanger zal zijn.
  weetje, ik geloof ik zeker zin wel wat de dokter zegt, maar toch is het ook zo dat zoals het 1e antwoord beschreef je wel last kan krijgen van je rug onder invloed van hormonen, hoeveel vrouwen hebben er ook geen lsat van als ze ongesteld moeten worden, dus het 1 het wel zeker met het ander te maken.
  bij jou is het natuurlijk wat anders als de dokter aan een hernia denkt, het zou gewoon stom toevallig zijn.
  en bij mij, tja… even afwachten maar of het nog doorzet en anders zou ik het dus donderdag ongeveer moeten worden. wie weet… spannend…
  hoop dat de pijn bij jou al wat minder wordt. paracetamol mag wel trouwens hoor.

  Reactie
  #14

  Hi m,

  Nou je ziet het wel,tijdverdrijf als je last van je rug hebt,bijna de hele dag online haha. En zo ook bezig veel info te zoeken. Ook ik ben het met het antwoord eens wat in dit forum is geschreven,ik heb de info ook gevonden datzelfs in het begin van de zwangerschap toch rugpijn kan ontstaan. Het is bij mij inderdaad wel heftiger,maar het is nog niet uit te sluiten waardoor het precies komt.
  Dus je menstru zet nog steeds niet door.Wel gek hoor je zou haast denken dat je een innestelingsbloeding hebt gehad. Mag ik je vragen waarom je 3 maand met de pil moest stoppen? En stel dat je nu niet zwanger bent ,wil je dan echt wel doorgaan met de pil slikken? Als ik jouw was zou ik toch eens goed nadenken over andere alternatieven,want het is toch rotzooi wat je binnenkrijgt.
  Weet je nog wanneer je echt merktte bij je vorige zwangerschappen toen je de verschijnselen kreeg, en welek had jij allemaal.
  Ik weet het ik ben er momenteel even heel erg mee bezig,dat komt mede doordat ik even verder niks kan,mijn man wordt er al gek van en zegt gewoon afwachten,ja zo zijn mannen he.
  Ik hoop weer van je te horen
  gr. lidia

  Reactie
  #15

  bij mijn 1e merkte ik het vooral aan zere borsten, soms zo erg dat ik niet eens op mijn buik kon liggen. verder bij alle2 de eerste 4 maanden misselijk geweest.
  hihi, ik voel nu soms ook aan mijn borsten of ze gevoeliger zijn, maar dat is niet het geval, maarja… áls het al zo zou zijn is het misschien een beetje vroeg nog, het kän wel hoor.
  juist omdat het het er met jou zo over heb denk ik er steeds aan, zal het? wat duurt een week dan lang he?
  de reden dat ik moest stoppen met de pil is omdat ik nogsteeds veel last van mijn heupen heb, deze klacht kwam tijdens mijn 2e zwangerschap. en zo goed als geen libido meer, dus de gyn raadde me aan om een tijdje zonder pil te proberen om te kijken of deze klachten met de hormonen te maken hebben.
  ik moet in april terug komen.

  hee, je rug wordt niet minder nog? wat rot joh. bij mij vergeleken met zaterdag stukken beter, maar nog niet over. vooral van zit/lig naar staan is pijnlijk.

  het is wel grappig, mijn zoontje zei een paar weken geleden zomaar uit het niks; mam, jou buik gaat snel groeien he?
  ik dacht huh? ik vroeg hem hoe dat dan kwam? hij antwoordde dat er een baby in zou komen. want hij wou een broertje, ha ha. paranormaal begaafd? stel je voor dat hij toch gelijk krijgt…

  nou Lidia, ik lees je wel weer, wel leuk zo, sterkte met je rug!!!
  groetjes Mar

  Reactie
Reageer op: lage rugpijn misschien zwanger???
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief