9 weken zwanger en benauwd

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik heb een dringende vraag,
  Ik ben nu 9 weken zwanger en heb het benauwd,een beetje een drukkend gevoel op de borst en op me keel,net alsof ik een strakke kol aan heb,zijn er mensen die dit herkennen en is het normaal?
  Ik ben erg ongerust…en angstig

  alvast bedankt.

  Groetjes mij

  Reactie
  #2

  Ik herken de klacht, het is een typische zwangerschapskwaal, maar hou het gewoon in de gaten. Maak je vooral niet ongerust, dat is niet goed voor de zwangerschap. Je krijgt vast nog wel meer klachtjes.

  Geniet ervan!

  Reactie
  #3

  Nou hartstikke bedankt voor je antwoord,het is wel een hele vervelede kwaal hoor,want ik schiet echt helemaal in de stress,omdat ik het zo angstig vind die benauwdheid,het lijkt wel of het steeds erger word.
  wat is eigenlijk de oorzaak ervan? weet jij dat?
  Alvast bedankt.

  Veel liefs mij

  Reactie
  #4

  Ik wil je niet onnodig ongerust maken, maar eerlijk gezegd komt het mij helemaal niet bekend voor. Nooit last van gehad en nooit over gehoord.
  Ik ben ook benieuwd waar dit dan van komt.

  Reactie
  #5

  De verloskundige zei tegen mij dat de baarmoeder groeit en daardoor alles naar boven drukt en dat je daardoor last van benauwdheid kan hebben. Zelf ben ik vrij klein (1,63) en het schijnt vaker voor te komen bij kleinere mensen omdat je minder ruimte hebt …

  Als je het niet vertrouwd moet je even een afspraak maken bij de huisarts die luisterd dan even …

  Heb je toevallig ook bloedarmoede?

  Groetjes,
  Lynn

  Reactie
  #6

  Heey,

  ik ben 1.65 ong.dus ook vrij klein,ik weet niet of ik bloedarmoede heb,ik moet morgen bloedprikken en dan weet ik meer,maar jij heb het dus ook zo benauwd?
  Ik wordt er echt niet goed van,hoop dat het snel weg trekt die benauwdheid en druk op me borst.

  Groetjes

  Reactie
  #7

  Dan kijken ze ook het hemoglobinegehalte ook (bloedarmoede) er wordt dan gekeken hoeveel rode bloedlichaampjes er in je bloed zitten.
  Bij een te laag hemoglobinegehalte heb je last van bloedarmoede. Er is dan te weinig hemoglobine in je bloed aanwezig om de zuurstof naar al je cellen te vervoeren.

  Ik had dus ook nog bloedarmoede. Ik heb hiervoor tijdens mijn zwangerschap Gravitamon en Ferrofumaraat Alpharma (Ijzertabletten) geslikt.

  Ben je al bij de verloskundige praktijk geweest?

  P.s. ik ben eind november bevallen van een dochter ..

  Reactie
  #8

  heey,

  Oh meid,nog van harte…leuk
  ja ik ben al bij de VK geweest en zij zegt dat ook je borstkas iets uit gaat staan en je meer bovenin ademd in plaats van naar je buik en daardoor kun je het benauwd krijgen,ik heb het nu al een kleine week,dus wordt er niet vrolijker op.heb jij er erg lang last van gehad?

  groetjes

  Reactie
  #9

  Dankjewel 🙂

  Ja, dat dacht ik al wel … gelukkig maar.
  Ik heb er toch wel een aardig tijdje last van gehad, dan was het weer weg, dan kwam het weer. Afwachten dus …

  Groetjes!

  Reactie
  #10

  ja het probleem is dat ik het echt continu heb,van smorgens tot savonds.nou maar hopen dat het snel weggaat en dat ik me geen zorgen hoef te maken.

  liefs

  Reactie
  #11

  hallo ben nu 9 weken zwanger van de derde en heb last van mijn onderbuik tot in mijn bovenbenen is dat normaal krijg over twee weken pas mijn 1ste echo heeft iemand hier ook last van

  Reactie
  #12

  Wat bedoel je precies met “last”? Heb je pijn? Wat voor soort pijn? Kun je de “last” duidelijker omschrijven? En ben je met deze acute klachten al bij de huisarts geweest? Of heb je de verloskundige gebeld? wat zeiden zij van jouw klachten? Zij kennen je tenslotte, en zij kunnen je onderzoeken.

  Reactie
Reageer op: 9 weken zwanger en benauwd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief