Progesteronwaarde

 • #1

  Beste mensen,

  Ik heb afgelopen maand Clomid 50mg gehad. nu heb ik op Cyclusdag 21 bloed late prikken. Ik heb een progesteronwaarde van 8.9. De FM twijfelt of er wel of geen eisprong is geweest, omdat ik voor mijn cyclus een waarde had van 4.7, een lichte stijging dus. Op internet lees ik alsmaar dat de waarde minimaal 30 moet zijn voor een goede eisprong. Maar ik snap de twijfel niet van arts als het zo laag is. Ik moet op CD 28 weer bloedprikken.

  Kan je zwanger worden met een lage progesteronwaarde?

  Reactie
  #2

  Waarom de arts twijfelt zou je natuurlijk aan de arts zelf moeten vragen.

  In principe heeft er geen eisprong plaats gevonden als de progesteron waarde zo laag is. Zonder eisprong kun je niet zwanger raken.

  Reactie
  #3

  Ze zei dat er een eisprong is als je ruim boven de 5 zit. 8.9 is ruim boven de 5 of is het niet genoeg voor een eisprong?

  Ik vroeg ook of de waarde niet minimaal 30 moet zijn maar ze zei dat zij in het het ZH een andere labratorische waardering hanteren.

  Reactie
  #4

  Ik weet niet zo goed wat ze daar dan mee bedoeld. In Nederland gelden standaard waarden. In Luteale fase, dus na de eisprong,zou de progesteron waarde tussen 12-60 nmol/L moeten liggen. (bron: Freya http://www.freya.nl/web_laboratorium/normaal.php?smnr=26)

  Reactie
  #5

  Beste lezer,

  gezien een aantal verm hormonale klachten heb ik mijn hormoon waarden laten testen,  reden slapeloosheid, vermoeidheid, huilpartijen, opvliegers, nachtelijke zweetpartijen , erectiestoornissen, gevoel van minder man zijn.

  Ik ben een man van 73, in een periode van 2 jaar begonnen mijn borsten te groeien tot nu een cup B.

  Progesteron <0.159 , Prolactine 92, Oestradiol 0.15, testeteron 11.6

  Ik heb geen schildklier afwijking, geen diabetis, nierfunctie ok.

  Vraag wat is jullie eerste indruk ?

  Reactie
  #6

  Van cijfers weet ik weinig tot niets. Zou, naast doktersbezoek, wel naar een natuurgenezer gaan; iemand die kijkt heeft op de hormonen. Belangrijk is altijd om  te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel dus geen appeltje uit het vuistje of een wijntje maar bij elk eetmoment zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. Misschien wat voedingssupplementen. Je zou eens wat kunnen opzoeken over insulineresistentie. Eventueel medicijngebruik kan ontregelend werken op je hormonen.

  Reactie
  #7

  Beste Catootje,

  Er van uitgaande dat er natuurlijk al onderzoek gedaan is naar, de werking van mijn schildklier, diabetisch, testes, etc., komt mijn huisarts er niet uit. ik ben door gestuurd naar een endocrinoloog maar de wachttijden zijn 2 maanden of langer dus tot die tijd heb ik klachten die ik niet onder controle heb.

  ik had gehoopt op een onderbouwde  reactie, sorry die van jou was die niet, wel goed bedoelt maar helpt niet echt.

  Reactie
Reageer op: Progesteronwaarde
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief