Sperma doneren

  • #1

    Kan er iemand me een antwoord geven op volgende vraag aub?

    Kan een man (35) die geboren werd met een ASD en daaraan geopereerd werd als kind en verder zonder medicatie kan leven zaaddonor worden of wordt die afgekeurd?

    Reageer
    #2

    Een ASD ontstaat al voor de geboorte. De oorzaak is meestal niet bekend. Soms is het erfelijk, of komt het door gebruik van medicijnen tijdens de zwangerschap. Ook komt het ASD vaak voor in combinatie met andere hartafwijkingen. Omdat het dus erfelijk kan zijn, zou je dan als donor niet geschikt zijn

    Reageer
    #3

    Bedankt! De oorzaak is idd niet gekend. Maar wordt er dan sowieso onderzocht wat de oorzaak is of wordt dit gewoon standaard afgewezen? Ik heb zelf een voltooide kinderwens, mijn drie kinderen zijn gezond en hebben geen hartafwijking.

    Reageer
    #4

    De donorbank zal geen duur en langdurig onderzoek daarnaar gaan doen.

    Reageer
    #5

    Zou ik hier even kunnen op terugkomen?

    Ik heb intussen navraag gedaan bij drie donorbanken (BE). Twee ervan zeggen idd dat iemand die met een ASD geboren werd inderdaad geweigerd zal worden. Bij de andere zeggen ze dat het wellicht geen probleem vormt. Zijn de criteria voor wel/niet aanvaarden van een kandidaat dan overal anders?

    Reageer
    #6

    Ik heb geen idee hoe dit qua wetgeving in België is geregeld.

    Reageer
Reageer op: Sperma doneren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief