pil vergeten in 1e week

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi!
  Ik ben afgelopen vrijag weer begonnen met een nieuwe strip.
  Nu ben ik maandag een pil vergeten!
  Zaterdag en vandaag sex gehad met m'n vriend!
  Ik heb gehood dat je in je 1e week het vruchtbaarst bent.
  Is er een kans dat ik zwanger ben?
  Zou hartstikke welkom zijn want zat in de planning om deze strip af te maken en dan te stoppen!
  Groeten!

  Reageer
  #3

  Normaal gesproken, zonder de pil, is de kans nog geen 20%. De pil houdt de rijping van de eicel tegen, en die heb je toch een paar dagen geslikt.
  De kans is dus kleiner dan zonder de pil.
  Wel is de kans het grootst om zwanger te worden bij het vergeten van de pil in de eerste week het grootst ten opzichte van de 2e week.

  Reageer
  #5

  Hallo,

  Ik ben op het moment op vakantie bij mijn ouders, normaal woon ik in belgie vanwege mijn studie. Nou ben ik ongesteld en vergeten mijn pil mee te nemen vanuit belgie. Nou vroeg ik me af of het heel erg is als ik later begin met slikken? Officieel moet ik donderdag weer met een nieuwe strip beginnen, maar omdat ik hem vergeten ben mee te nemen kan ik hem pas op zondag weer slikken. Ik ben niet sexueel actief en slik de pil enkel voor acne en onzekerheid. Ik slik de yasmin pil en in de bijsluiter staat enkel wat te doen als je de pil tussendoor bent vergeten. Graag wat informatie.

  Bedankt

  Reageer
  #6

  Er is morning-after-anticonceptie nodig als je de pil bent vergeten in de eerste week van de pilstrip, als er een normale stopweek heeft plaatsgevonden en als er geslachtsgemeenschap is geweest in de zeven dagen voor het vergeten van de pil, ook al was dit in de stopweek.

  Als er geen stopweek is geweest, dus als u de pil gewoon hebt doorgeslikt, is morning-after-anticonceptie niet nodig. Overleg bij twijfel met uw arts.

  Reageer
  #7
  Reageer
  #8

  Voor Amalia: de pil is bedoeld om een zwangerschap tegen te gaan en hij wordt onbetrouwbaar wat dat betreft als je de stopweek langer laat duren.
  Maar jij gebruikt hem niet als antieconceptie, dus is het niet erg als je later begint. Hooguit kun je wat meer last krijgen van je acne.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo,

  Ik slik al bijna een jaar de pil. Ik ben hem nog nooit vergeten, maar afgelopen zaterdag dus wel.

  Ik weet niet zeker of ik hem binnen de 12 uur heb ingenomen (omdat ik niet zeker meer weet hoelaat ik hem die vrijdagavond heb ingenomen).

  Ik ben nu bezig in mijn tweede strip en die zaterdag (de 'vergeten dag')viel nog nét één dag in week 1.

  Hoe groot is de kans dat ik zwanger ben en vanaf wanneer kan ik een zwangerschapstest doen? (zou ik die nu onmiddelijk kunnen doen, tijdens het gebruiken van de pil?)

  Ik heb namelijk wel een aantal zwangerschapssymptomen (rare stoelgang, warm/koud, meer plassen). Kunnen die echt na 3 dagen al tot uitting komen?

  Ik ben nu 17 en ik ben echt als de dood dat ik zwanger ben.

  Ik hoop echt op zo snel mogelijk antwoord!!!!

  Reageer
  #10

  Als je in de eerste pilweek één pil vergeten bent, en je hebt onveilig gevreeen, neem dan de volgende dag de vergeten pil samen met de pil van die dag, dan is er géén noodanticonceptie nodig.

  Reageer
  #11

  Neem de vergeten pil alsnog in, en ga door met de pilstrip. De eerste 7 dagen zijn onveilig. Er kan een eisprong optreden, dus gebruik condooms! Heb je gemeenschap gehad (geneukt) in de 2 dagen voor of 7 dagen na het vergeten van de pil? Ga dan naar je huisarts of RutgersHuis Den Haag voor een morningaftermiddel. Wél doorgaan met het slikken van de pil!

  Reageer
  #12

  Hallo,

  Ik ben in de 1e week 2 pillen vergeten en ook sex gehad? Kans op zwangerschap?

  Reageer
  #13

  Ja, vanzelfsprekend.

  Reageer
  #14

  Hallo,

  Ik heb een probleem, ik ben de pil vergeten op zondag en ook samen met mijn patner naar bed geweest. ik heb hem de volgende ochtend wel in genomen is er nu kans op zwanger schap want ik hoop het echt niet.

  En nu weet ik ook niet meer zeker als ik de pil van zaterdag wel geslikt heb of dat ik die zondag ingeslikt heb wat nu? Kan iemand mij alsjeblieft helpen?

  Reageer
  #15

  Als je in de eerste week een of meerdere pillen bent vergeten, en je hebt onbeschermd seksueel contact gehad, dan wordt er geadviseerd de morning after pil te halen of af te wachten en eventueel een overtijd behandeling te ondergaan, mocht je zwanger blijken te zijn. Ga dan wel door met pilstrip en gebruik tijdens de seks gedurende een week een condoom voor extra bescherming.

  Reageer
Reageer op: pil vergeten in 1e week
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief